woensdag, april 24, 2024
HomeStatistiekenSpelersklassementBerichtgevingen over spelersklassement

Berichtgevingen over spelersklassement

-

Afgelopen weekend werd er niet gespeeld in de hoofdklasse, eerste-en vierde klasse. Er werd slechts summier ingehaald in de tweede en derde klasse op zaterdag. Op zondag kwam wel bijna heel 3A in actie. Om die reden deze week geen weekelftallen of ververste klassementen in enerzijds de hoofd-en eerste klasse en anderzijds de vierde klasse. De stand van de tweede categorie, dus de tweede en derde klasse, is wel aangepast. Het geeft ons even tijd om wat wetenswaardigheden over het spelersklassement te delen.

Vooralsnog hebben 483 spelers zich in de uiteenlopende klassementen kunnen spelen. De meeste clubs doen mee aan het klassement in de 2e en 3e klasse en het is dan ook niet verwonderlijk dat zich daar al 294 spelers wisten te melden. In de 4e klasse gaat het om 127 spelers en bij de hoogste klassen hebben minimaal 62 spelers een punt vergaard.

Heel af en toe ontvangt onze redactie wel eens de vraag waarom er spelers ontbreken van bepaalde clubs. Het antwoord daarop is simpel: die clubs hebben geen gehoor gegeven aan de oproep om deel te nemen. Zo ontbreken in de eerste klasse ARC en SJC, in de tweede klasse TAVV en Voorschoten’97, in de derde klasse bijvoorbeeld avv Alphen en in de vierde klasse onder meer Kickers’69.

Ook dit seizoen heeft onze redactie part noch deel aan de verdeling van de punten. De punten worden wekelijks gegeven door de trainers, leiders of andere deskundigen van de clubs. Onze redactie gaat uit van de objectiviteit van de kenners. Elke week kunnen per team maximaal acht punten worden vergeven, waarbij een individuele speler maximaal drie punten kan verdienen.

In de top van de hoofd-en eerste klasse doet vooral FC Rijnvogels het erg goed. De Katwijkers vormen overigens de enige hoofdklasser in dit spelersklassement. Ook heeft eersteklasser Valken’68 een forse inbreng, maar zijn er ook spelers van Alphense Boys, FC Boshuizen en Voorschoten’97 terug te vinden in de top. Voorschoten’97 doet het bijvoorbeeld uitstekend in de competitie, maar de kenners verdelen de punten daar kennelijk meer. Liefst vijf spelers staan in de top twintig. Beste doelman tot dusverre is Peter Messemaker (FC Rijnvogels), Rob Zandbergen is de beste verdediger (FC Rijnvogels), de beste middenvelder Sander van der Horst (FC Rijnvogels) en Mike Bekooij van FC Boshuizen scharrelde tot nu toe de meeste punten bij elkaar als aanvaller.

In de tweede en derde klasse zijn zeven clubs vertegenwoordigd in de top tien. Teylingen, derdeklasser op zondag, is de hofleverancier. De club uit Sassenheim brengt vooralsnog ook de beste doelman, luisterend naar de naam Wessel Zonjee. Als verdediger doet Sami Mouchih van GHC het heel erg goed, in tegenstelling tot veel van zijn teamgenoten. Op het middenveld is Stef Schinagl de beste man namens Bernardus. Drie aanvallers hebben na tien speelronden een gelijk aantal punten als besten. Het gaat om Boudewijn Kamphues (FC Rijnland), Said Ajar (Lugdunum) en Brian van Delft (Koudekerk). Voor alle duidelijkheid: het klassement is opgemaakt vanuit de posities van spelers zoals deze voor het seizoen zijn gecommuniceerd aan onze redactie.

In de vierde klasse vinden negen clubs zich op dit moment terug in de top tien. Liefst negentien spelers staan al in de dubbele punten. Beste goalie is Jan Willem Besselse van Leidsche Boys (zo). Opvallend genoeg is zijn collega Colin Oudenaarden van de zaterdagtak ook terug te vinden bij de besten. Chris Verhoef van Woubrugge staat zijn mannetje het beste als verdediger, terwijl Rolf van der Raadt van VVSB zijn zaakjes op orde heeft op het middenveld. Als beste aanvaller wordt tot dusverre Armando Dzulakian beoordeeld van FC Boshuizen (za).

Aan het einde van het seizoen zullen de beste spelers, zoals elk jaar, in het zonnetje worden gezet. Hoe dat er precies gaat uitzien, wordt later in het seizoen prijs gegeven. In elk geval zal enkel de beste speler per club in aanmerking komen voor een oproep. Mochten er nog vragen of opmerkingen zijn…graag melden aan redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Resterend de vernieuwde stand van de tweede en derde klasse:

[table “157” not found /]
Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read