Nieuws vanuit het spelersklassement

Spelersklassement
Vergulde vos artikelbanner
Brasserie VIS artikelbanner

Ze domineerden op het middenveld, waren voorin zo scherp als een mes, stonden als een huis achterin of waren heer en meester tussen de palen. De toppers van de week derhalve. De uiteindelijk gekozen elftallen en de nieuwe standen worden, zoals gebruikelijk, vrijdag gepubliceerd op onze site en al eerder op Facebook van Leidenamateurvoetbal, maar nu alvast wat gegevens over de toppers in de diverse klassen.

 

spelersklassement_2014_2015

Knijnenburg artikelbanner
Sport2000 artikelbanner
Voorthuijzen artikelbanner
Scheffer sportprijzen artikel

 

Hoofd-en eerste klasse

 
Na het weekeinde van 7 en 8 maart zijn er 114 spelers genomineerd voor het spelersklassement. Daarbij dient te worden aangetekend dat enkel regiogenoot SJC geen punten doorgeeft. Nieuw in de lijst na het voorbije weekenden zijn Maico du Chatinier (ARC), Edwin Sudibyo (Alphense Boys), Sander Blijleven (ARC) en Stefan den Horder (ARC). Inmiddels hebben tweeëndertig spelers de dubbele punten bereikt. Bij de eerste zes van het klassement zijn zes verschillende clubs vertegenwoordigd. In de top tien staat 1 keeper en het gros van de spelers speelt in de verdediging of op het middenveld.

 
Tweede en derde klasse

 
Na voor de meeste clubs zeventien of achttien competitiewedstrijden hebben 310 spelers al minimaal een punt in het spelersklassement. Nieuwe gezichten in de voorbije maand zijn: Ruben Groeneveld (Oegstgeest), Jordi Witteman (UDO), Lyndon de Bruijn (TAVV), Jelle Geerlings (Foreholte), Lars van der Pijl (TAVV), Rens van der Spek (UDO), Mickey Tromp (RCL), Stefan Sleijser (SJZ), Martijn Enthoven (Alkmania), Ali Barokzoy (RCL), Sander Gelmers (Alkmania) en Andy van Beek (Kagia). In de top tien zijn de middenvelders veruit het best vertegenwoordigd. Niet minder dan 87 spelers staan in de lijst met dubbele punten.

 
Vierde klasse

 
Met in de laatste weken elf nieuwe spelers erbij herbergt de lijst nu 253 spelers. Niet minder dan 71 spelers vergaarden ondertussen dubbele punten. In de top van het klassement zin twee doelmannen terug te vinden, maar hebben verdedigers en middenvelders de overhand. Nieuwe gezichten sinds de laatste weken zijn onder meer: Maurice van der Bor (VV Leiden), Hans Ouwehand (Warmunda, za), Joren van Dijk (Hazerswoudse Boys), Rick Boere (Altior), Jos Duindam (VVSB), Sabir Serray (Lugdunum), Janus van der Putten (FC Rijnland), Mohammed Azarfane (Lugdunum), Mark Cerdijn (FC Rijnland), Ruud Plaisier (Hazerswoudse Boys) en Leo Verdegaal (Warmunda,za).

 
Na het weekeinde van 7 en 8 maart hebben zich nu 677 spelers in de drie klassementen kunnen spelen. Halen we de 700 nog na in de meeste gevallen 26 wedstrijden? Vorige week werd de speler van de wintermaanden bekend gemaakt. Op de foto is John Onderwater van Stompwijk te zien die zin prijs heeft opgehaald bij Henny’s Rits Vrijetijdskleding in Leiden. Alle maandwinnaars ontvangen t.z.t. ook een uitnodiging voor ons vierde Event.

IMG_2804[1]

Komende vrijdag zullen de Elftallen van de Week weer worden geplaatst en ook de topscorerslijst en het spelersklassement worden dan gepubliceerd. Soms ontvangt onze redactie wel eens de mededeling dat de stand nog niet is bijgewerkt. Dat kan voor elke vrijdag na een gespeeld weekend kloppen, want de standen worden ELKE WEEK OP VRIJDAG GEPUBLICEERD. Dus probeer daar rekening mee te houden. Helaas is het een aantal keren voorgekomen dat de weekelftallen ook via twitter zijn verstuurd, waarbij er echter een ‘verouderd team’ zichtbaar werd via twitter. Dit was een technisch probleem. Is ondertussen verholpen. Excuses voor het veroorzaakte ongemak.

 
Tenslotte nog even de eindstanden per klasse, waardoor John Onderwater dus boven dreef als de speler met de meeste punten.

 
Hoofd-en eerste klasse

 
Jaber Akhrif (Valken’68)
Kevin Wijmer (FC Rijnvogels)
Bilal el Yacoubi (Alphense Boys)
Edwin de Ridder (Valken’68)
Danny Maaskant (GHC)
Sven Boonstoppel (Valken’68)
Bart van der Weijden (GHC)
Osama Rashid (Alphense Boys)
Mitchel Beijersbergen (FC Rijnvogels)
Thom Nouwens (Alphense Boys)
Lex Heemskerk (Valken’68)

 
Tweede en derde klasse
John Onderwater (Stompwijk’92)
Richard Bakker (MMO)
Walter Bisschops (Teylingen)
Mark van der Vlugt (Teylingen)
Erwin Verkuylen (Roodenburg)
Nick Ammerlaan (Stompwijk’92)
Roy Dickhoff (Foreholte)
Wouter van Valen (Zwammerdam)
Mike van Velzen (Koudekerk)
Dirk-Jan Ligenberg (Kagia)

 
Vierde klasse
Jan de Groot (Leidsche Boys, zo)
Sven Tourné (Woubrugge)
Stefano Voltan (Football F.)
Mario van der Pluym (FC Rijnland)
Stef Schinagl (Bernardus)
Nick Moerland (Hazerswoudse Boys)
Gerbrand van Breugel (Bernardus)
Chris Verhoef (Woubrugge)
Boudewijn Kamphues (FC Rijnland)
Jan Willem Besselse (Leidsche Boys, zo)

OWN artikelbanner
Slingerland artikelbanner