donderdag, april 25, 2024
HomeVan amateur naar profVan Amateur naar Prof (deel 3): Kuijt maakt hattrick voor Feyenoord

Van Amateur naar Prof (deel 3): Kuijt maakt hattrick voor Feyenoord

-

In deze rubriek volgt de redactie onze regiogenoten die momenteel in het profvoetbal actief zijn, onder de noemer  ‘van amateur naar prof’. In deel 3 van dit seizoen de periode van 3 oktober tot en met 20 oktober. Hoe verging het onze helden uit Leiden en omstreken? Zo scoorde Katwijker Dirk Kuijt een hattrick voor Feyenoord.

We beginnen in het buitenland, waar voormalig Boshuizen-aanvaller Garry Mendes Rodrigues twee keer niet wist te winnen met het Griekse PAOK Saloniki. In de competitie werd thuis verloren van de regerend kampioen Olympiakos (0-2) en de week erna kwam Mendes Rodrigues met zijn ploeg niet verder dan 3-3 tegen stadgenoot Iraklis Saloniki. Na zeven speelronden bedraagt de achterstand op koploper Olympiakos inmiddels al tien punten.

In de Jupiler League komt oud-UVS’er Sven Verlaan niet aan spelen toe. Eind augustus speelde de verdediger zijn laatste duel in het shirt van FC Den Bosch, dat toen op bezoek bij Sparta Rotterdam met 5-2 ten onder ging. De Katwijkse doelman Cor Varkevisser zag vanaf de bank toe hoe zijn ploeg Telstar een keer won en verloor. De uitwedstrijd bij VVV-Venlo werd winnend afgesloten (1-2), terwijl thuis met dezelfde cijfers werd verloren van FC Eindhoven.

Randy Wolters is weer helemaal terug bij Go Ahead Eagles, nadat hij in de eerste twee maanden kampte met een blessure. Tegen Sparta Rotterdam (2-0 winst) en FC Emmen (4-1 verlies) kwam hij de hele wedstrijd in actie. Tot scoren kwam Wolters nog niet voor zijn nieuwe ploeg.

De Leidse trainer Alfons Groenendijk doet het de laatste weken uitstekend met Excelsior. Groenendijk, die afgelopen zomer het roer overnam van Marinus Dijkhuizen, pakte met zijn ploeg uit de laatste drie wedstrijden vijf punten. In de duels met ADO Den Haag (3-3), FC Utrecht (1-0 winst) en PSV (1-1!) bleef Excelsior ongeslagen. Stanley Elbers heeft nog altijd zijn debuut niet gemaakt voor de ploeg van Groenendijk. De Leidse aanvaller kampt nog steeds met een hamstringblessure.

Ook de regiogenoten bij Feyenoord deden de afgelopen weken goed zaken. De uitwedstrijd bij De Graafschap werd weliswaar moeizaam gewonnen met 2-1, maar de drie punten waren binnen. Alleen Katwijker Dirk Kuijt kreeg een basisplaats, maar hij kwam niet tot scoren. Jens Toornstra, oud-speler van TAVV en Alphense Boys, bleef de hele wedstrijd op de bank. De middenvelder mocht wel zeven minuten voor tijd invallen tegen SC Heerenveen (2-5 winst). Kuijt maakte in dat duel een hattrick door de 0-1, 0-4 en 0-5 voor zijn rekening te nemen. Daardoor kwam zijn seizoentotaal op zeven doelpunten.

Lucas Woudenberg, die dit seizoen wordt verhuurd door Feyenoord aan NEC, krijgt veel speeltijd in Nijmegen en doet het zeker niet onverdienstelijk. Tegen ADO Den Haag boekte de verdediger uit Zwammerdam met zijn ploeg een ruime 4-1 zege, afgelopen zondag was FC Twente echter te sterk (1-0). Met een zevende plaats doen Woudenberg en NEC keurig mee in het linker rijtje. En dat terwijl de ploeg uit Gelderland vorig seizoen nog in de Jupiler League uitkwam.

Bij Erik Falkenburg gaat het allemaal een stuk minder in Tilburg bij Willem II. Van PEC Zwolle (0-1) en FC Groningen (2-1) werd verloren en daardoor zijn de Brabanders op de zestiende plaats terug te vinden. Het duel aanstaande zaterdag met nummer vijftien SC Heerenveen is daarom erg belangrijk om weg te komen van de onderste drie plekken in de Eredivisie.

Zowel Alphenaar John Heitinga als Leidenaar Ricardo van Rhijn kwamen zowel bij Ajax 1 als Jong Ajax niet in actie. Heitinga zat zelfs niet eens bij de selectie. Van Rhijn moet rechtsback Kenny Tete voor zich dulden.

Over twee weken volgt de volgende ‘van amateur naar prof’! Indien u nog meer regiogenoten weet die actief zijn als prof, stuur een mail naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl.

 

Tom Mentink
Tom Mentink
Verslaggeving, interviews, redactielid sinds 2011, tevens freelancer bij Leidsch Dagblad, tom@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read