zaterdag, april 20, 2024
HomeVan amateur naar profVoorhoutse doelman Stan van Bladeren krijgt contract

Voorhoutse doelman Stan van Bladeren krijgt contract

-

In deze rubriek volgt de redactie onze regiogenoten die momenteel in het profvoetbal actief zijn, onder de noemer ‘Van Amateur naar Prof’. In deel 12 een overzicht van de periode van 6 maart tot en met 18 maart. Hoe verging het onze helden uit Leiden en omstreken? Onder andere Randy Wolters en Django Warmerdam deden van zich spreken.

Alweer een topper uit de regio...
Alweer een topper uit de regio…

Stan van Bladeren verkreeg afgelopen week goed nieuws. De zeventienjarige doelman van Ajax, die dit seizoen één maal onder de lat stond bij Jong Ajax, tekende een contract tot de zomer van 2018. Van Bladeren, voormalig jeugdspeler van Foreholte, kan dus zomaar in de toekomst in de voetsporen treden van Edwin van der Sar, die in het verleden eveneens in Voorhout keepte.

Een jongen uit hetzelfde dorp is Django Warmerdam. De middenvelder van negentien jaar is basisklant bij Jong Ajax en doet het zeker niet onaardig. Tegen Almere City (3-1 winst) was hij bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de 2-0. Ook tegen VVV-Venlo (1-0 verlies) en Fortuna Sittard (3-0) speelde Warmerdam vanaf het begin.

Regiogenoot Stanley Elbers blijft met Helmond Sport onderaan bungelen in de Jupiler League. De Brabanders stellen dit seizoen met een achttiende plaats erg teleur. De afgelopen weken was het niet veel beter. Uit de laatste drie wedstrijden werd slechts één punt behaald door Helmond Sport en Elbers, op bezoek bij Jong PSV (0-0). Tegen FC Eindhoven (2-3) en Jong FC Twente (1-2) werd verloren. Elbers speelde geen rol van betekenis. Bij Jong FC Twente speelde oud-UVS’er Sven Verlaan overigens de hele wedstrijd mee. De verdediger is momenteel een basiskracht bij de Tukkers, maar Verlaan verloor wel de twee duels ervoor tegen respectievelijk NEC (0-1) en FC Den Bosch (2-0).

Leidenaar Randy Wolters weet wél wat winnen is. De buitenspeler van VVV-Venlo won met zijn ploeg de duels met Telstar (0-3), Jong Ajax (1-0) en FC Den Bosch (4-0). Op bezoek bij Telstar scoorde Wolters de derde treffer. Door de zegereeks houdt VVV de aansluiting met de subtop. De Katwijkse doelman Cor Varkevisser kwam de afgelopen maand niet actie vanwege een knieblessure. Het is onbekend wanneer Varkevisser weer volledig fit is.

Zowaar, er werd weer een beroep gedaan op John Heitinga uit Alphen a/d Rijn. De verdediger mocht na ruim drie maanden weer eens zijn minuten maken voor zijn club Hertha BSC. Heitinga startte vanaf het begin in de uitwedstrijd tegen VFB Stuttgart (0-0), maar werd halverwege gewisseld. Bovendien kreeg hij al na één minuut een gele kaart. Het is dus nog even afwachten of Heitinga nog meer kansen krijgt in Berlijn. Voormalig aanvaller van FC Boshuizen, Garry Mendes Rodrigues, lijkt zijn vaste plek kwijt te zijn bij Elche. Afgelopen zondag tegen Sevilla (3-0 verlies) kwam Mendes Rodrigues een half uur in actie als invaller, terwijl hij een week ervoor slechts het laatste kwartier speelde tegen Almería (1-0 winst).

Groot nieuws uit Turkije. Daar was nota bene Dirk Kuijt uit Katwijk de matchwinnaar in dé derby der derby’s tussen Fenerbahçe en Galatasaray. Hij scoorde het enige doelpunt voor Fener in de 81e minuut (1-0). Een week later was de teleurstelling echter weer groot, toen Kuijt met zijn club verloor op bezoek bij Gençlerbirligi (2-1).

In de Eredivisie haalde Lucas Woudenberg uit Zwammerdam zijn eerste basisplaats binnen. In het met 3-0 gewonnen duel met NAC Breda speelde de verdediger de eerste 73 minuten. Tegen FC Dordrecht (1-2 winst) kwam hij niet in actie. Ploeggenoot Jens Toornstra kwam natuurlijk wel aan spelen in beide wedstrijden. Tegen NAC gaf Toornstra bovendien de assist bij de 1-0.

Leidenaar Ricardo van Rhijn won twee keer in de competitie met Ajax van Excelsior (1-0) en SC Heerenveen (1-4), maar ging in de Europa League met 1-0 onderuit bij Dnipro in Oekraïne. Erik Falkenburg boekte met NAC Breda een hele belangrijke 1-0 zege op mede degradatiekandidaat Go Ahead Eagles. De week ervoor verloren NAC en Falkenburg nog kansloos met 3-0 bij het Feyenoord van Woudenberg en Toornstra.

Over twee weken volgt er weer een nieuwe ‘van amateur naar prof’! Indien u nog meer regiogenoten weet die actief zijn als prof, stuur een mail naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl.

Tom Mentink
Tom Mentink
Verslaggeving, interviews, redactielid sinds 2011, tevens freelancer bij Leidsch Dagblad, tom@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read