Regionale voetballers bij ADO Jeugd (deel 3): Mees Roeland

Voetbalnieuws-leiden
Brasserie Park
ALV artikelbanner

Mees Roeland

Dit seizoen zal onze redactie aandacht besteden aan spelers van pakweg 10 tot 20 jaar die eerder onder meer het shirt droegen van RCL, Noordwijk, of een andere club uit de regio. Wanneer werden ze gescout, hoe verging het ze in de voorbije jaren en hoe groot is de kans om straks speler te worden van de hoofdmacht van een BVO (Betaald Voetbal Organisatie)? In deel 3 sprak verslaggever Piet van Kampen met Mees Roeland, voormalig speler van Meerburg.

Mees Roeland wil graag profvoetballer worden, Iniesta grote voorbeeld

Brasserie buitenhuis
Geco artikelbanner
Rabobank artikelbanner
Sport2000 artikelbanner

Was hij nou vier of vijf jaar toen hij bij Meerburg zijn eerste voetbalkistjes aantrok? Hij weet het zelf niet meer precies maar tien jaar later weet hij wel wat hij wil: profvoetballer worden. Hij heeft er alles voor over want de 14-jarige Mees traint maar liefst vier keer per week bij ADO dat het jeugdige talent via scouting al vroeg ‘inlijfde’.

Spiedende ogen

Je moet wel met voetbaltalent gezegend zijn als je op 9-jarige leeftijd al opvalt voor de scouts van Feyenoord, Sparta en ADO. Deze spiedende ogen hadden zich tijdens KNVB jeugdtrainingen bij Foreholte langs de lijn verschanst. ,,Maar toen was ik nog te jong omdat ze bij ADO geen elftal voor mijn leeftijd hadden”, legt Mees uit waarom het een jaar later wel lukte. ,,Na vier trainingen hoorde ik dat ik bij ADO mocht komen trainen en spelen.” Natuurlijk was hij ermee vereerd en kreeg de middenvelder zijn stekkie in de D2 van ADO om snel door te stromen naar de D1. Het volgende seizoen kwam de opstap naar de C2 als tussenstation voor de C1 waarin hij nu speelt. Vorig seizoen was succesvol en nu staat hij met zijn team aan het begin van de tweede ronde.

Leuke ervaringen

Op deze jeugdige leeftijd al toernooien spelen in Madrid tegen onder andere Barcelona en later in Dortmund en Ierland. Het is een jongensdroom. ,,In Madrid werden we achtste van de tweeëndertig clubs en dat was best wel een goede prestatie”, vond Mees zelf ook. Het zijn de leuke ervaringen naast het in de competitie spelen tegen de jeugdteams van Feyenoord en andere eredivisieclubs. ,,Dat is het leuke van het spelen op een hoger niveau”, is zijn ervaring tot op heden. En gaat vier keer trainen ook nog goed samen met de studie op het Bonaventura Lyceum? ,,Ja tot nu toe is het goed te combineren” , vindt Mees zelf. Vier keer trainen en studeren houdt in dat er weinig tijd voor andere hobby’s over blijft. Af en toe een keertje snowboarden, meer zit er voorlopig niet in. Je kunt nu eenmaal niet alles. ,,De minder leuke kant van veel trainen en studie is dat er weinig vrije tijd over blijft”, ondervindt hij.

Voetbalgezin

Hij is niet de enige in het gezin Roeland die volkssport nummer een beoefent. Zijn beide broers ook maar die spelen nog bij Meerburg, de club waar Mees begon. Zijn de broers niet jaloers dat hij bij ADO voetbalt? ,,Nee, daar merk ik weinig van. Ik hoor ze er eigenlijk nooit over”,  is hij eerlijk. Maar zijn ambities zijn duidelijk. De weg naar het profvoetbal zien af te leggen en bij ADO, de club die hij hoofdzakelijk via de TV sportuitzendingen volgt, zijn debuut maken. De middenvelder die Andrés Igniesta als zijn grote voorbeeld ziet wil graag een jongensdroom waar maken.

 

 

 

 

Rebel Horeca artikelbanner
Seven gifts artikel