donderdag, april 18, 2024
HomeVrouwenvoetbalRCL MA1 ongeslagen kampioen

RCL MA1 ongeslagen kampioen

-

RCL MA1, uitkomend in de hoofdklasse West 1, is afgelopen zaterdag op overtuigende wijze ongeslagen kampioen geworden. Op  Sportpark De Bloemerd moesten de meiden het opnemen tegen DSS MA1 uit Haarlem. De druk bezochte wedstrijd was al voor rust beslist (5-0). Na rust denderde de talentvolle equipe van hoofdtrainer Jeroen Redegeld door naar een 9-0 overwinning.

Met de wetenschap dat naaste concurrent Reigerboys MA1 had gewonnen startten de meiden van RCL MA1 vol zelfvertrouwen aan de wedstrijd en zochten meteen de aanval. Dit resulteerde al binnen een paar minuten in een aantal mooie kansen. Uiteindelijk was het Jennifer Beharie die de ban brak en de 1-0 op het scorebord zette. Daarna schakelde RCL MA1 in een (nog) hogere versnelling en werd de verdediging van DSS met regelmaat met vlotte combinaties uit elkaar gereten. Binnen een kwartier kwam RCL MA1 op 2-0 (doelpunt Jasmin Ghafoerkhan) en tekende Shan Bazaz voor de 3-0.

2 (Small)

De 4-0 was een plaatje van een doelpunt. Via een vloeiende combinatie op het middenveld kreeg Jill Sanrodji rand 16-metergebied de bal in haar bezit. Ze twijfelde geen moment en schoot de bal onbedaarlijk hard hoog in de touwen. Nog voor rust werd het 5-0. Het was andermaal topscorer Shan Bazaz die de keeper van DSS wist te verschalken. Dat RCL MA1 deze middag kampioen zou gaan worden was allang geen vraag meer.

3 (Small)

Na de thee bleef RCL MA1 zorgvuldig voetballen en werden met regelmaat kansen gecreëerd. De 6-0 kon dan ook niet uitblijven. Uiteindelijk was het Amber Chaudron  die uit een moeilijke hoek (inzet) de goede DSS keeper het nakijken liet. Ook de 7-0 (Jill Sanrodji), 8-0 (Shan Bazaz) en 9-0 (Isabel van Zijp) waren van grote schoonheid. De magische 10-0 werd uiteindelijk niet gehaald. Heel eerlijk gezegd verdiende de hardwerkende en sportieve opponent deze uitslag ook niet.

Na het laatste fluitsignaal kwamen de flessen champagne tevoorschijn en werd het publiek door de speelsters van RCL MA1 bedankt voor het met veel enthousiasme aanmoedigen van het team. Het feestje werd uiteindelijk in de kleedkamer nog goed voortgezet. Een mooie teamprestatie die met bloed, zweet en tranen is behaald.