HomeVrouwenvoetbalRondje langs de vrouwen (1)

Rondje langs de vrouwen (1)

-

Gisteren maakte onze redactie al melding van het feit dat ook het vrouwenvoetbal aandacht gaat krijgen. Hoe, wat en waar is nog niet geheel duidelijk maar via een pilot wordt het badwater even gevoeld, zoals dat heet. De aftrap is nu in elk geval naar aanleiding van de wedstrijden uit het afgelopen weekend.

Topklasse zaterdag

Met de nieuwe hoofdtrainer Jerrol Elburg wist Ter Leede uit tegen FC Eindhoven niet verder te komen dan een gelijkspel. Het team van aanvoerster Monica Hoogendam, dat vorige week nog de thuiswedstrijd tegen Fortuna ’54 met 2-1 wist te winnen, kwam niet verder dan 1-1. Na een vroege voorsprong via Ilse van der Windt wist Ter Leede de kansen verder niet te verzilveren. De thuisclub pakte een kwartier voor tijd haar enige grote moment door een penalty feilloos in te schieten.

Dames Ter Leede

Hoofdklasse zaterdag

Afgelopen zaterdag stond de eerste thuiswedstrijd van RCL op het programma tegen Jong Telstar. Op het vertrouwde sportpark De Bloemerd opende het team van trainer-coach Janet Griffioen heel sterk via de vleugels Noëlle Opdam en Bianca van der Meer en creëerde vele kansen. Helaas was RCL slordig in het afronden en kwam geheel tegen de verhouding in de 27e minuut op een 0-1 achterstand. In de 63e minuut was het Marijke van den Berg die via een klutsbal de gelijkmaker wist te produceren. De controle van de wedstrijd was weer voor RCL en dankzij Jill Gotink (2-1) bleven de drie punten in Leiderdorp.

In dezelfde poule speelt ook de VR2 van Ter Leede. Zij speelden de uitwedstrijd in het hoge noorden tegen Groningse Oranje Nassau. Na een ruststand van 0-2 werd het uiteindelijk 1-3 via doelpunten van Bente Boogaard (2x) en Michelle Seyen ten Hoorn. RCL en Ter Leede VR2 voeren samen de ranglijst aan. Het doelsaldo van het team van trainer-coach Frank van Dam is echter een stuk beter.

1e klasse zaterdag

FC Rijnvogels en UDO zijn allebei gepromoveerd vanuit de tweede klasse naar de landelijke eerste klasse. UDO is via een sterke en knappe nacompetitie doorgestoten en FC Rijnvogels was ijzersterk en via een groots kampioenschap weer op het niveau waar het thuishoort. Vorig weekend stond in de tweede ronde gelijk deze derby op het programma. De wedstrijd werd gekenmerkt door scheidsrechterlijke dwalingen. Claudia Owel, Tirza Kromhout en Anouschka Wolvers lieten zich niet van de wijs brengen en zorgden voor een veilige voorsprong van 0-3 voor FC Rijnvogels. Ook in de tweede helft bleef de druk op UDO en een voorzet van Mirjam Gerling werd tot een eigen doelpunt gepromoveerd. Het slot akkoord was voor de Benjamin Jannette van Beelen die haar sterke optreden beloonde met de 0-5. Het team van Philip van Eikel staat met deze winst op de gedeelde eerste plaats. Trainer-coach Wim Bouckaert van UDO moet het nog even met de laatste plaats doen.

1e klasse zondag

SJC heeft voor dit seizoen een aantal nieuwe speelsters en een nieuwe trainer-coach, Bojan Lazic. Vroeg in de wedstrijd kwam SJC met 0-1 achter doordat BSC uit Roosendaal heel scherp uit de startblokken schoot. SJC wist van de ene mogelijkheid die het kreeg een doelpunt te maken via Claire Zonneveld. Snel hierna kwam op BSC 1-2 . De bezoekers bleven sterk en SJC kon weinig meer dan verdedigen. Desondanks viel voor rust de gelijkmaker via spits Martine Bakker. Na de pauze was BSC wat zoekende. Martine Bakker wist twee keer goed te profiteren en zette haar team op een 4-2 voorsprong. BSC wisselde, zette het team om en vond aansluiting: 4-3. Een kwartier voor tijd viel zelfs de 4-4. SJC kreeg nog kansen op een voorsprong, maar kon die niet benutten. Het was BSC die dat wel deed en de  4-5 erin knalde. Zo namen de bezoekers de drie punten mee naar huis.