HomeVrouwenvoetbalRondje langs de vrouwen (2)

Rondje langs de vrouwen (2)

-

Vorige week maakte onze redactie al melding van het feit dat ook het vrouwenvoetbal aandacht gaat krijgen. Hoe, wat en waar is nog niet geheel duidelijk maar via een pilot wordt het badwater even gevoeld, zoals dat heet. De tweede bijdrage nu in elk geval naar aanleiding van de wedstrijden uit het afgelopen weekend.

Topklasse Zaterdag

Afgelopen zaterdag wist Ter Leede VR1 ook haar tweede thuiswedstrijd op sportpark De Roodemolen de 3 punten te pakken. De bezoekster, Fortuna Wormerveer VR1, kwamen nog wel op een 0-1 voorsprong maar Jill Wilmot (ex ADO Vrouwen) trok voor rust nog de stand gelijk. Net als vorige week scoorde ook Ilse van der Windt, 2-1 derhalve. En uiteindelijk via Lavinia Poku werd de winst veilig gesteld zodat de achterstand op koploper Wartburgia VR1 één punt blijft.

Hoofdklasse Zaterdag

De RCL vrouwen van coach Janet Griffioen konden hun tweede thuiswedstrijd niet zetten in een winstpartij. De eerste thuiswedstrijd was ook al tegen een jong beloften team, Telstar/DSS, maar die werd nog met 2-1 gewonnen. Afgelopen zaterdag wist het wel voor de eerste keer drie doelpunten te maken. Helaas voor de Leiderdorpers deed het team van Jong PEC Zwolle hetzelfde en zo stond na 90 minuten een gelijkspel op het digitaal wedstrijd formulier. RCL gaat nu met Jong ADO Den Haag samen aan kop in de sterke hoofdklasse zaterdag.

Op 1 punt achterstand staan de VR2 van Ter Leede. Zonder de gemakkelijk scorende spits Bente Boogaard kon er geen vuist gemaakt worden tegen de ‘beloften’ van ADO Den Haag (zie foto). Na een voorsprong via Michele Seijen ten Hoorn werd na rust de druk opgevoerd door de beloften. Uiteindelijk verloren de vrouwen van Frank van Dam met 1-4 en pakten zo haar eerste thuisnederlaag van het seizoen.

Ter Leede-ADO 19-09-2015

1e klasse Zaterdag

,,Het was beslist geen makkie afgelopen zaterdag voor ons, het onderste moest uit de kan gehaald worden”, aldus coach Philip van Eijkel van FC Rijnvogels. De roodhemden moesten tot in de 82e minuut wachten op de overigens wel verdiende 1-0 voorsprong. En die kwam via de voet van Louise Sloos. Een pegel van 25 meter van haar kletste heerlijk via de binnenkant van de paal binnen en het feestje kon weer gevierd worden op sportpark De Kooltuin. De FC Rijnvogels zijn nu medekoploper met DSS VR2 en zijn nog de enige ploeg zonder een tegendoelpunt.

Waar het super geweldig gaat bij FC Rijnvogels is het bij UDO beduidend minder. In de uitwedstrijd tegen DSS VR2 uit Haarlem ging het met 4-0 onderuit. De komende weken moet het gaan gebeuren voor het team van coach Wim Bouckaert, anders zal de uitdaging nog groter worden om naar boven te kunnen kijken.

1e klasse Zondag

De vrouwen van WVC, voorheen Alkmania, speelden samen met trainer-coach Eric van der Krans de uitwedstrijd in Bussum. De thuisploeg SDO had al twee keer verloren en dankzij WVC is dat nu al de derde keer. De doelpunten voor WVC werden gemaakt door Renee van Veen (0-1), Kelly van der Tang (1-2) en de 1-3 kwam uit een penalty die werd benut door Ilse Baak.

De welbekende gifbeker voor de SJC VR1 is nog steeds niet leeg. Het team van trainer-coach Bojan Lazic liep al tegen de derde nederlaag aan van het seizoen. Afgelopen zondag uit in Velsen werd het wederom een grote nederlaag. De thuisclub Velsen noteerde voor de rust al vier goals en na 90 minuten ‘strijd’ stond de teller op 11-0. Overigens moest al in de eerste helft Inge Alders er in voor Erica Hengsdijk die geblesseerd af moest haken. SJC zit duidelijk in de hoek waar de klappen vallen.

Tekst: Salman Khawaja