Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Rondje langs de vrouwen (7)

Duke of Oz artikel
Vergulde vos artikelbanner

Het was voor de landelijk spelende vrouwenteams ook een beker – of inhaalweekend. De VR1 van Ter Leede waren dit weekend vrij. Zoals wekelijks het geval is ook nu een rondje langs de velden.

RCL wist het in de uitwedstrijd voor de KNVB beker niet tot winst te komen. Tot aan de rust was er niets aan de hand, maar individuele foutjes werden na rust door Fortuna Wormerveer afgestraft.  De doelpunten kwamen op naam van Riejette de Roo en Dominique van Wensveen.

Ter Leede VR2 had het niet zo moeilijk tegen IJzendijke. De speelsters uit Zeeland hadden geen enkele inbreng in de wedstrijd en stonden na 45 minuten al op een 7-0 achterstand. Het team van Frank van Dam wist na de rust, wat ook logisch is, de concentratie niet vast te houden en won uiteindelijk met 8-2 en wist zo de volgende ronde te halen. De doelpunten werden gemaakt door Romy van Beelen (2x), Bente Boogaard (2x), Michele Seijen ten Hoorn, Julie Hendriks, Emily van Vooren en een door aanvoerster Angela Wolvers.

Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Scheffer sportprijzen artikel
Sport2000 artikelbanner
Voorthuijzen artikelbanner

FC Rijnvogels (de Katwijkse dames op de foto) had het ook niet zo moeilijk en won met 7-0 van Jodan Boys. De derdeklasser uit Gouda hield het aanvankelijk nog aardig vol, maar de voetbalconditie was niet voldoende om de score laag te houden. De doelpunten werden gemaakt door Jannette van Beelen (2x), Claudia Owel (2x), Yara Haasnoot, Anouschka Wolvers en Jeanine de Vries.

De tegenpartij van UDO, sv Charlois, kwam niet opdagen. Dit is helaas een regelmatig weerkerend fenomeen in het vrouwenvoetbal. Neem je verantwoordelijkheid als club zou je zeggen. Het is ook een verantwoordelijkheid van de KNVB om de voetbal piramide op de zondag te verbeteren zodat alle teams op hun eigen speeldag ook voor de KNVB beker kunnen spelen.

SJC kon helaas geen succesje boeken in de bekerstrijd. In de uitwedstrijd tegen Zuidland verloor het met 3-1, het stond bij rust nog 2-0. Het enige tegendoelpunt kwam op naam van Martine Bakker.

Het team van WVC speelde tegen SVS uit Capelle aan den IJssel. Bij rust moesten beide teams tevreden zijn met een 1-1 (Merel van Eshof). Het team van trainer Eric van der Krans zat na de thee in een flow en wist via captain Madieke Zaad de winst naar zich toe te trekken en blijft zo in de digitale koker voor de volgende knock-FC Rijnvogels beker 24-10 (Small)out ronde.

Van Marwijk artikelbanner
Rebel Horeca artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten