Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

ARC alweer de baas over Voorschoten’97

Vergulde vos artikelbanner
Mooi artikelbanner

Eerste klasse B (zaterdag)- ARC heeft de eerste punten van het seizoen in de pocket. Op eigen veld werd Voorschoten’97, dat na de afgelasting van vorige week nu pas de primeur beleefde, met 1-0 verslagen. Het was de derde keer op rij in de meest recente ontmoetingen tussen beiden dat ARC aan het langste eind trok.

Tevens was het de eerste nederlaag van Voorschoten’97 sinds medio maart. GHC werd toen ruimschoots verslagen en dat was de opmaat voor de reddingsboei die de naam Paul van der Zwaan droeg. Voorschoten’97 speelde zich net als ARC overigens veilig op de laatste wedstrijddag in de vorige jaargang.

Jim van der Krogt had na rust een vuurpijl in de benen, maar Michael de Leeuw redde bekwaam.

Jim van der Krogt had na rust een vuurpijl in de benen, maar Michael de Leeuw redde bekwaam.

Dit seizoen willen de ploegen van Frank Bloemheuvel en Dick Jan Ente per se geen bemoeienis met de staart van het klassement, want degradatie naar de tweede klasse zou fors gezichtsverlies betekenen voor de nog immer flink uit de kluiten gewassen clubs. Er wordt in beide kampen ingezet op een rol van betekenis en Ente liet zich eerder al ontvallen dat hij zijn ploeg als trainer liever met 5-4 ziet winnen dan met 1-0. Aanvallend voetbal wordt dus gepredikt.

Rabobank artikelbanner
Scheffer sportprijzen artikel
Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Geco artikelbanner

Die opvatting bleef in Alphen nog op de plank liggen bij de gasten. ,,Ik ga niet meteen blind op de aanval spelen en we wilden eerst de kat uit de boom kijken”, pareerde Ente op de opmerking dat Voorschoten’97 nogal flets opereerde in de beginfase. Het was ARC dat de klok sloeg in de beginfase en Jeffrey Beukenholdt kreeg al twee kansen om Voorschoten’97 in verlegenheid te brengen. Eerst zag hij een lob net naast gaan en even later vond de vorig seizoen bij FC Rijnvogels niet uit de verf gekomen aanvaller doelman Stefan van der Niet in de korte hoek. In het eerste kwartier dook ARC sowieso regelmatig op in de zestien, maar Ente had geen kansen gezien voor de thuisploeg.

Remy Constancia (7) en Machiel van Maarseveen (2) waren aan elkaar gewaagd.

Remy Constancia (7) en Machiel van Maarseveen (2) waren aan elkaar gewaagd.

Over het vervolg van de wedstrijd had de van Stormvogels overgekomen trainer het gelijk meer aan zijn zijde. Voorschoten’97 kreeg meer vat op het middenveld en Remy Constancia was halverwege de eerste helft dicht bij de 0-1. Toch was de grootste kans vijf minuten voor rust weer voor Beukenholdt. Ook nu kwam Van der Niet als winnaar uit de bus, oog in oog met de voormalige goalgetter uit het Westland.

Frank Bloemheuvel voor aanvang van de tweede helft, waarin het enige doelpunt werd gescoord.

Frank Bloemheuvel voor aanvang van de tweede helft, waarin het enige doelpunt werd gescoord.

In de tweede helft konden de wederzijdse aanvallende intenties meer worden bespeurd, maar de tweestrijd kwam nooit geheel uit de knop. ,,We durfden niet door te drukken en zijn nog te wisselvallig”, beaamde spits Richard Guffens van Voorschoten’97. Die wisselvalligheid moet er ook bij ARC nog uit bevestigde Bloemheuvel, maar uiteindelijk was bij hem de opluchting groot dat er toch nog werd gescoord. Via Robin de Heij en Stefan den Horder belandde de bal twintig minuten voor tijd bij Beukenholdt, die nu wel overtuigend afdrukte: 1-0.

Matchwinner Jeffrey Beukenholdt (11) op de rug gezien. De aanvaller liet wel wat kansen liggen.

Matchwinner Jeffrey Beukenholdt (11) op de rug gezien. De aanvaller liet wel wat kansen liggen.

Voorschoten’97 was dus weer in last en kon daarna geen serieus gevaar meer stichten. Wel hadden Ente en zijn manschappen een punt met het gegeven dat er vijf minuten voor tijd geen strafschop werd uitgedeeld bij een opzichtige handsbal in de zestien. Dat laat onverlet dat ARC al met al net wat meer recht had op de zege. ,,Dat vind ik niet. ARC was de gelukkigste en ik ben tevreden met mijn ploeg”, ventileerde Ente zijn mening. Bloemheuvel wreef zich als trainer in elk geval als enige in de handen en sprak wel van gerechtigheid.

De vreugde bij ARC was groot. De Alphense ploeg heeft na de nederlaag tegen Valken'68 de eerste drie punten binnen.

De vreugde bij ARC was groot. De Alphense ploeg heeft na de nederlaag tegen Valken’68 de eerste drie punten binnen.

ARC-Voorschoten’97 1-0 (0-0). 70. Beukenholdt 1-0. Scheidsrechter: Vreeswijk. Toeschouwers: 400.

ARC: De Leeuw, Van Maarseveen, Prins, Knoester, Buijnink, Emaangoun (61. Van Leeuwen), Hoogstraten, De Heij (86. Van Rijswijk), Lauhouh, Den Horder (75. Lancel), Beukenholdt.

Voorschoten’97: Van der Niet, Verlaan, Knijnenburg, Owel, Jouby, Michel, De Vries (80. Beijersbergen), Van der Krogt, R.Constancia, Guffens (66.Bakker), Khalid.

 

Bron: LD/HK

 

 

 

OWN artikelbanner
Rebel Horeca artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten