HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseDubbel gevoel Valken’68 na spektakelstuk in Rotterdam

Dubbel gevoel Valken’68 na spektakelstuk in Rotterdam

-

Eerste klasse B (zaterdag)- Gemengde gevoelens bleven achter bij Valken’68 na de 3-3 tegen Neptunus-Schiebroek. Juist na de sterkste fase van het elftal van Gerard de Geus in het laatste kwart van de wedstrijd, was het gelukt een 2-1 achterstand om te buigen naar 3-2 voor. De drie punten leken in de tas. Als dan toch de 3-3 uit een vrije trap wordt binnengekopt, blijft het besef hangen twee kostbare punten te hebben  verspeeld. Voorkomen van een derde nederlaag op rij en eindelijk een punt pakken in een uitwedstrijd gaf weer het gevoel op de goede weg te zijn.

Een puntendeling gaf aan het eind van een winderige herfstmiddag in Schiebroek wel de juiste verhoudingen weer. In de spectaculaire tweede helft kon het alle kanten op, in de eerste doorgang was de thuisclub de bovenliggende partij geweest.

Daarbij was het duel al spectaculair na bijna vijf minuten geopend door een treffer van (nota bene) doelman Erwin van der Nagel. Hij plukte de bal op uit een hoekschop bij het eigen doel en trapte vervolgens strak naar voren. Midvoor Paap kon er niet bij, maar gedragen door flinke meewind en versneld door de stuit op het kunstgras zeilde de bal in een mum van tijd via de vingertoppen van collega Heijnen in het net achter hem.

Van de schrik bekomen pakte de fusieclub meer en meer het initiatief. Marciano Deekman kwam een aantal keren in schotpositie, maar had het vizier te hoog staan. Compaan Vincent Velt profiteerde na 25 minuten wel van slordig verdedigen en kapte zich vervolgens knap naar de 1-1. De doelpuntmaker bekroonde een sterke eerste helft van zijn kant bijna met twee volgende treffers. Van der Nagel wist dat beide keren te verhinderen. De bezoekers doken alleen met vrije trappen wel eens dreigend op voor het Rotterdamse doel.

Bij de voorsprong van de fusieclub (debutant in de 1e Klasse op zaterdag) kort na rust speelde opnieuw de aanwakkerende wind een belangrijke rol. De in de verdediging half weggewerkte bal hing in de lucht, en niemand leek er wat mee te kunnen totdat opnieuw uitblinker Velt de slof eronder zette. De bal plofte via de onderkant van de lat in het doel.

De tweede doorgang werd met de minuut aantrekkelijker. Al voor de 2-1 moest keeper Heijnen naar de hoek om een vliegend schot van Dick van der Toorn tot hoekschop te verwerken. Het een-tweetje met Boonstoppel dat eraan voorafging, beloofde al meer vuurwerk van de gasten dan voor de theepauze.

Kwam het door het (ongelukkig) uitvallen van centrale verdediger Paul Hoekstra (vorig jaar nog Deltasport) na het eerder al uitvallen van middenvelder Wilson, door betere conditie of door de pure noodzaak te voorkomen met lege handen huiswaarts te keren? Feit is dat Valken’68 de touwtjes na een uur spelen stevig aantrok en werd beloond met twee fraaie treffers.

De 2-2 begon bij de sterk spelende Matthijs de Mooij die vanuit het centrum meegaf aan Sander van Duijn. De rechtsachter trok vanaf (bijna) de achterlijn strak voor waar Dick van der Toorn genadeloos wist af te ronden. Acht klokronden later mocht Sven Boonstoppel bij de zijlijn aannemen en ondanks vlaggen van de assistent (scheids Van den Helder stond er net zo goed voor) doordribbelen naar doelman Heijnen. Die verschalkte hij met een schijnbeweging en een beheerst wippertje.

In een adembenemende slotfase verzuimde invaller Rens van Klaveren de genadeklap uit te delen, was Velt dicht bij 3-3 (voorlangs), kopte Leroy van Bueren toch de 3-3 nog binnen en ontsnapte Boonstoppel daarna weer aan de moegestreden gastheren. Bijna 3-4 dus, maar de bal eindigde in het zijnet. Voor Valken’68 de eerste remise, voor Neptunus-Schiebroek de zevende(!) in elf duels.

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Sander van Duijn, Mark van der Plas, Lex Heemskerk, Arjan Haasnoot, Erwin de Ridder, Matthijs de Mooij, Dico Schaap, Sven Boonstoppel, Corstiaan Paap (60. Rens van Klaveren), Dick van der Toorn. Gele kaarten: Erwin de Ridder, Matthijs de Mooij.

Auteur: Ton de Vries