HomeBekerHeerlijke 'bekeravond' aan de Boshuizerkade

Heerlijke ‘bekeravond’ aan de Boshuizerkade

-

Districtsbeker- Spektakel in tweede helft bij FC Boshuizen-Voorschoten’97. Knotsgekke tweede helft. Bizarre ontknoping. Voorschoten’97 houdt open huis. FC Boshuizen zo scherp als een mes. Het zouden allemaal koppen kunnen zijn geweest van een heerlijke kraker in de bekerstrijd.

Bij het fluitsignaal voor de rust in de bekerwedstrijd tegen Boshuizen koesterde Voorschoten een keurige 0-2 voorsprong. Eerst had Shemiel Constancia zijn tegenstander eenvoudig opzij gezet en via een hard schot de 0-1 laten aantekenen. Vlak voor rust knikte Steven Knijnenburg de bal uit een corner tegen de touwen. Het had er alle schijn van dat de zege binnen handbereik lag. De wedstrijd werd gecontroleerd en Boshuizen speelde een tamme en ongevaarlijk pot voetbal behoudens een enkele actie van Mehmet Güngör, die op de lat schoot. In de pocket, dit kon niet meer misgaan zal men bij de bezoekers gedacht hebben. Het ging wel mis, en hoe!

Boshuizen oogde direct na de thee veel scherper en het was aan twee uitstekende reacties van keeper Jeffrey Loozen te danken dat de nul voor even behouden bleef bij de bezoekers. Tussen de 65e en 70e minuut boog de ploeg van Steef Roodakkers echter de 0-2 achterstand om in een 3-2 voorsprong. Een gekraakt schot van Rick Arnoldus verdween tot ieders verbazing met een grote boog net onder de lat. Amper twee minuten later werd Mike Bekooij volkomen vrij gelaten. Hij prikte een vrije bal zo uit de lucht achter de goalie van Voorschoten. Tot immense vreugde van alles wat Boshuizen een warm hart toedroeg scoorde Arnoldus vrijwel vanaf de aftrap zijn tweede door een opstuitende bal achter de Voorschoten-defensie knap over Loozen heen te tillen: 3-2. Het feest was nog niet voorbij, want invaller Fitz James scoorde niet lang daarna zelfs 4-2.

Het duizelde Voorschoten, maar dat belemmerde hen niet de rug te rechten en terug te slaan. Eerst schoot Jim van der Krogt tegen de onderkant van de lat. De bal stuiterde op de doellijn achter de in het eerste zondag team debuterende keeper Fenno Blikman. Doellijntechnologie had hier uitkomst gebracht bij de discussie betreffende wel of niet over de lijn. ,,Niet”, moest de scheidsrechter wel beslissen. Toch scoorde Voorschoten de 4-3 in de persoon van Bob den Hollander, overgekomen van derdeklasser Oegstgeest. De doelpunten vielen allemaal binnen een tijdbestek van een klein kwartiertje. Het scoreverloop verbaasde alle aanwezigen en het was dus geen wonder dat Jesper Neuteboom even bij de bank kwam informeren ,,hoeveel het nou stond.” Vlak voor tijd droeg Güngör zijn steentje bij in de doelpuntenregen: hij scoorde 5-2. Een bizarre ontknoping vond ook Rick Arnoldus: ,,Dit heb ik nog nooit meegemaakt en zo’n knallende tweede helft zal wel uniek blijven. Het eerste doelpunt was misschien geluk, maar die anderen waren toch mooie goals hoor.”

Of Roodakkers nog wat gezegd had over het slappe spel van Boshuizen in de eerste helft: ,,Laten we het erop houden dat we het er allemaal over eens waren dat het anders moest. We durfden te weinig, de duels gingen verloren en we leden veel te veel balverlies. Knokken voor elke bal was de afspraak. Dat het opeens ging lopen was een waar wonder. Elke fout van Voorschoten werd afgestraft. Het duurt wel even voor ik hier van bijgekomen ben. Wat een tweede helft.” Daarmee zei de tweevoudige doelpuntenmaker niets te veel. Het was een gedenkwaardige avond aan de Leidse Boshuizerkade.

Boshuizen-Voorschoten’97 5-3 (0-2). 15. Constancia 0-1, 42. Knijnenburg 0-2, 65. Arnoldus 1-2, 67. Bekooij 2-2, 69. Arnoldus 3-2, 76. Fitz James 4-2, 82. Den Hollander 4-3, 90. Güngör 5-3

Boshuizen: Blikman, Rijssel, Van Ooijen (60. Berdal), Cabrera Ortega, Güngör, Arnoldus, Schouten, Kluivers (46. Fitz James) Bekooij (77. Armitage), Jesper Neuteboom, Bart-Jan Neuteboom.

Voorschoten’97: Loozen, Agyapong (70. Beyersbergen), Michel, Owel, Den Hollander, Smits, Shemiel Constancia (70. Jouby), Van der Krogt, Remy Constancia, Knijnenburg, Khalid.

Scheidsrechter: Annegam.