Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

FC Rijnvogels naar drie punten in uitbeurt bij Sportlust’46 (plus podcast)

Vergulde vos artikelbanner
Brasserie VIS artikelbanner

Trainer Hein van Heek was na afloop van het met 0-1 van Sportlust ’46 gewonnen duel realistisch. ,,In de eerste helft speelden we goed georganiseerd, maar in de tweede helft vielen we toch terug. Sommige spelers zaten er doorheen maar uiteindelijk vind ik de overwinning toch wel terecht.”

In dat opzicht kan je de trainer geen ongelijk geven want opponent Sportlust ’46 stelde er – behalve een portie enthousiasme en veel lange ballen – er voetballend ook niet al te veel tegenover. Het werd echter nog een benauwde slotfase voor de Vogels toen kort voor tijd na een corner de bal via de handen van doelman Peter Messemaker en de lat terug caramboleerde en Sonny ten Hoope koppend redding kon brengen. Het ‘Vrouwen en Kinderen eerst’ spelletje leverde uiteindelijk de 0-1 zege op die kort voor de rust door Rob Zandbergen na een scherp genomen vrije trap op het scorebord prijkte.

Pieter van den Breggen weer eens in een luchtduel

Pieter van den Breggen weer eens in een luchtduel

Goed en wel, de eerste (uit)wedstrijd winnen is altijd een lekkere start. Schoonheidsprijs of niet, dat doet er dan niet toe. Het duel op sportpark Cromwijck verdiende dit predicaat ook niet. Twee teams die wel wilden maar bij de Katwijkers leek af en toe het heilige vuur te ontbreken. De gastheren probeerden zich aan de aanvankelijke suprematie van de Vogels op het middenveld te ontdoen en hadden in de snelle rechterspits Kevin Blonk een gevaarlijk wapen in huis. De -vandaag blauwe- defensie had er de handen vol aan. De eerste gevaarlijke mogelijkheid die de thuisclub zich schiep werd op de Katwijkse doellijn verijdeld. Aan de overzijde was het Martijn Tjon-A-Njoek die een teentje tekort kwam om de 0-1 aan te tekenen na scherp aangeven van Mitchel Beijersbergen.

Geco artikelbanner
Voorthuijzen artikelbanner
Rabobank artikelbanner
Sepa green artikelbanner
Mitchel Beijersbergen tracht twee tegenstanders van Sportlust te slim af te zijn

Mitchel Beijersbergen tracht twee tegenstanders van Sportlust te slim af te zijn

De pauze leek derhalve met de bekende brilstand in zicht maar omdat Tjon-A-Njoek net buiten de zestien werd gevloerd mocht Rob Zandbergen het vanaf 20 meter proberen. Hij zag en vond het gaatje in de roodwitte muur en schoof beheerst de 0-1 binnen. Doelman Wesley de Ruiter graaide tevergeefs. Na de thee leek het er aanvankelijk op dat de Katwijkse blauwen wat meer energie in de strijd wilden werpen. De balans sloeg door in het voordeel voor de mannen van Hein van Heek. Een tweede treffer leek in de lucht te hangen maar kwam er niet. De ultieme mogelijkheid om het duel op slot te gooien bleek helaas niet aan Tjon-A-Njoek besteedt. Een voorzet van Mitchel Beijersbergen op de stropdas van de gretige spits werd in vrije positie net naast gekopt.

Rob Zandbergen vond als enige het net en werd matchwinner

Rob Zandbergen vond als enige het net en werd matchwinner

Wanneer het 0-2 was geworden zou het over en uit zijn geweest. Een keiharde volley van Beijersbergen bracht ook geen opluchting waarna de thuisclub alsnog ging geloven in een beter resultaat. Lange ballen op hoop van zegen. De Vogels beantwoordden dit ook met lange ballen, zonder tot goed voetbal meer te komen. Enkele aardige mogelijkheden verzandden in verkeerde passes in kansrijke situaties. Dus werd het nog onnodig spannend. Maar de Katwijkse defensie, die voordien weinig of niets had weg gegeven, moest alle zeilen bijzetten om de magere marge in stand te houden. Uiteindelijk hielden zij stand mede door een paar goede ingrepen van Messemaker. Kortom, niet sprankelend maar wel met de volle buit de eerste ronde binnen gehaald.

FC Rijnvogels: Peter Messsemaker, Sonny ten Hoope, Kevin Wijmer, Wouter Soomer (90. Joey Zandbergen), Rob Zandbergen, Sander van der Horst, Pieter van den Breggen, Niels van Veen, Mitchel Beijersbergen, Martijn Tjon-A-Njoek (69. Jaco van der Bent), Gert Labots (75. Martin Onderwater).

Wie heeft de bal wel in de gaten?

Wie heeft de bal wel in de gaten?

Verslaggever Jan Vos sprak na afloop met de winnende Katwijkse trainer, hier te beluisteren:

Rebel Horeca artikelbanner
Seven gifts artikel

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten