HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseGeen vervolg aan ijzersterke eerste helft van FC Boshuizen

Geen vervolg aan ijzersterke eerste helft van FC Boshuizen

-

Eerste klasse B (zondag). ,,De eerste klap is een daalder waard”, sprak Boshuizen trainer Stefan Roodakker opgelucht na de 1-2 zege op het Noordwijkse SJC. In een uitstekend gespeelde eerste helft (0-2) verzuimde Boshuizen ruim afstand te nemen van SJC.

Lars van Bommel (ex Valken’68) had op slag van rust de 0-3 moeten maken, maar faalde alleen voor doelman Robin Otten. Deze kans werd hem overigens op een presenteerblaadje aangeboden na een foutieve terugspeelbal van een SJC verdediger.

Vanaf het eerste fluitsignaal van de uitstekend leidende arbiter Metsenmakers kregen beide ploegen kansen en mogelijkheden om de score te openen. Zo was de thuisclub in de derde minuut dicht bij de openingstreffer. De ingeknikte bal vanuit een hoekschop moest door een Boshuizen verdediger uit de doelmond worden gekopt.

Enkele minuten later volleerde Bart Jan Neuteboom het leder vanuit een vrije trap tegen het houtwerk. De ploeg van Roodakkers kwam in de 16e minuut door Mike Bekooij toch verdiend op de 0-1. De vrije trap van Rick Arnoldus werd door de sterk spelende spits binnen gefrommeld. Daarna speelden de gasten een prima partij voetbal en declasseerden de Leidenaren de thuisclub. De hoekschoppen van de blauw-gelen waren uiterst gevaarlijk, de 0-2 van Michael Schouten was daar een bewijs van. Hierbij ging overigens de SJC doelman niet geheel vrijuit. De gastheren die nog wel tweemaal dreigend waren konden verder geen potten breken in de eerste helft. Op slag van rust had van Bommel de eerder beschreven kans moeten benutten om de thee nog lekkerder te laten smaken.

Na rust een totaal andere wedstrijd, zeker nadat de ongelukkige eigen treffer van Sean Armitage op het scorebord verscheen. Boshuizen deed nog wel van zich spreken via een prima actie van Mehmet Güngör die de totale SJC verdediging zijn hielen liet zien. Op het moment suprême stuitte hij echter op de doelman .

SJC was in de tweede helft echter veel sterker. De druk op de veste van de goed keepende Dennis van Rosendaal werd met de minuut groter. De Leidse doelman voorkwam met een uitstekende redding de gelijkmaker, waar de thuisclub met opportunistisch voetbal naarstig naar op zoek was. Boshuizen bleef uiteindelijk overeind en pakte de belangrijke eerste drie punten.

Vleugelaanvaller Van Bommel was na afloop tevreden over zijn eigen spel, maar vooral roemde hij het goede spel van zijn ploeg in de eerste helft. ,,We hadden met meer dan 0-2 de rust in moeten gaan. Ik verzuimde op slag van rust de 0-3 binnen te schieten. We wisten dat die gasten gas zouden gaan geven en kregen het  in de tweede helft nog knap benauwd door het alles of niets spel  van de tegenstander. Er staat een echt team bij Boshuizen;  we vechten voor elkaar. Ik voorspel dat we heel ver gaan komen”.

Voor trainer Roodakkers, die  vijf jaar in dienst was van de Noordwijkers,  was de overwinning gezien de hele wedstrijd verdiend. ,,We hadden het voor rust af moeten maken. Ik wist dat ze bevreesd waren voor onze corners, die vaak gevaar opleveren. Na rust hebben we de slag om het middenveld verloren wat mede het gevolg was van het opportunistisch voetbal van de tegenstander. Het was op het laatst nog even billen knijpen. Hier halen weinig ploegen punten”,  voorspelde de gelukkige oefenmeester.

Voor aanvang van het duel werd overigens een indrukwekkende minuut stilte in acht genomen voor het tragisch overlijden van een jeugdspeler van de thuisclub.

SJC- FC Boshuizen  1-2 (0-2).

Screverloop: Bekooij 0-1, Schouten 0-2, Armitage (e.d) 1-2.

SJC: Otten, Tamimy, Verweij, Verhoek (Sloos), Ruigrok, Van Duyn, Groot, Goosen, Walter, D. Steenvoorden (Van Dijk), Van der Zalm ( M.Steenvoorden).

Boshuizen: Van Rosendaal,  Berdai,  Armitage,  Cabrera Oretega,  Güngör,  Arnoldus,  Van Bommel,  Schouten,  Bekooij  (Fitz James),  Jesper Neuteboom,  Bart-Jan Neuteboom.