HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseGHC wint met twee vingers in de neus van Haaglandia

GHC wint met twee vingers in de neus van Haaglandia

-

Eerste klasse B (zaterdag)-Drie weken geleden leek het doek zo goed als gevallen voor GHC. Door zaterdagmiddag tegen gast Haaglandia de derde zege op rij te boeken, is de ploeg van trainer Dennis Olman echter nog springlevend. De Hagenaars kregen er met een 5-0 nederlaag flink van langs en kropen met de staart tussen de benen huiswaarts af. DSO werd door de Leidenaren gepasseerd en dus staat GHC nu zelfs boven de streep.

Media Terplaatse_GHC_thuis_leiden_18042015_Image00002

Het scoren of beter gezegd het niet scoren lijkt voor de Vlietbewoners verleden tijd. Waar de equipe van Olman in de eerste twintig wedstrijden slechts 23 maal scoorde, wist de ploeg in de laatste drie wedstrijden 14 maal het vijandelijke net te laten bollen. Het kan verkeren.

Haaglandia, dat de tweede periode op zak heeft, zou om blessures en kaarten te vermijden het rustig aan doen , was hier en daar langs de lijn te beluisteren. Het lukte evenwel ex-prof Mourad Mghizrat, die koud tien minuten binnen de lijnen stond om rood te pakken ( 2 maal geel).

Media Terplaatse_GHC_thuis_leiden_18042015_Image00013

Bij de Leidenaren, die op de eerste tien minuten na de wedstrijd controleerden, droop de wil om te willen winnen er vanaf. De technische staf had zijn huiswerk goed gedaan en de tactiek daarop afgestemd. De bezoekers, met de 17-jarige doelman Mats Mangelmans tussen de palen, waren achterin uiterst kwetsbaar, vooral bij hoge ballen.

De luchtmacht van de Vlietclub verscheen regelmatig voor de neus van de jonge doelman. In de 9e minuut profiteerde Dannny Maaskant van de chaos bij de gasten en kopte de 1-0 binnen. Binnen het kwartier had de ploeg van Olman de score verdubbeld, een verre ingooi van specialist Shurdien Narcisio belandde via een medespeler bij Soufiane Boukhidous, die de bal knap achter de kansloze Haaglandia-doelman schoot(2-0).

Media Terplaatse_GHC_thuis_leiden_18042015_Image00008

Haaglandia, met de snelle en gevaarlijke Karam Boukhari, kwam nadat hij zijn opponent de hielen had laten zien in de buurt van doelman Niels van den Burg, maar zijn harde schuiver ging rakelings naast. Van den Burg moest vlak voor rust nog éénmaal aan de bak om een vlammend schot met de vuisten uit het doel te ranselen. De gastheren hadden voor rust de wedstrijd al lang en breed in het slot kunnen gooien. Zo kogelde good-old Michael de Roode de bal vanuit de rebound rakelings over, en schoot Elroy Lammers van dichtbij in de handen van de Benjamin van de bezoekers.
De beste kansen waren vlak voor rust voor Martijn van Leeuwen, die een strafschop onbedaarlijk hard naast schoot, nadat dezelfde speler onderuit was gehaald binnen de beruchte lijnen, en voor Tim Gonlag die de 3-0 op zijn schoen had maar jammerlijk naliet te scoren. De naar GDA vertrekkende coach Olman: ,,Normaal gesproken is Bart van der Weijden de eerste man die de strafschoppen neemt, waarom van Leeuwen hem nam weet ik niet.”

Media Terplaatse_GHC_thuis_leiden_18042015_Image00005

De tweede helft was nog geen drie minuten oud of de Roode kogelde een vrije trap ongenadig hard langs de kansloze doelman (3-0). De wedstrijd was daarmee gespeeld al moest doelman Van den Burg nog een aantal maal handelend optreden. Lammers schoot in de 57e minuut een vrije trap op de paal; de terugspringende bal werd door de attente Maaskant tot doelpunt gepromoveerd(4-0). De 5-0 van Van der Weijden in de 73e minuut was er één om door een ringetje te halen. Een strakke voorzet vanaf de linkerkant werd door de middenvelder snoeihard achter de arme doelman gevolleerd.

De naar UVS terugkerende maker van de vijfde goal trots na afloop . ,,Zoˈn mooie heb ik nog nooit gemaakt. Niet te geloven hoe het de laatste weken bij ons loopt. In het begin van de competitie speelden we ook prima wedstrijden maar gaven we in de slotminuten teveel punten weg. De laatste drie wedstrijden konden we de laatste twintig minuten lekker uitvoetballen. We hebben vandaag weinig weggegeven en die gasten speelden echt niet met de rem erop. Ons doel is om de laatste drie wedstrijdente winnen om de nacompetitie te ontlopen. We krijgen nog concurrenten dus het kan allemaal nog.”

Media Terplaatse_GHC_thuis_leiden_18042015_Image00010

Olman: ,,We speelden bij vlagen goed voetbal. We scoorden op de juiste momenten en kregen het echt niet cadeau. We spelen al tijden niet slecht het komt er de laatste weken pas uit.  We hebben onszelf vaak niet beloond. Vandaag hebben we gebruik gemaakt van onze lengte binnen de ploeg en we hebben tevens gebruik gemaakt van hun onervaren doelman.Drie weken geleden gaf men geen cent meer voor ons maar we leven nog.”

Basisopstelling GHC: Van den Burg, Narcisio, Maaskant, Gonlag, Van Voorthuijzen, De Roode, Van der Weijden, Van Leeuwen, Rutten, Lammers, Boukhidous.