dinsdag, april 16, 2024

IJskoude douche voor FC Boshuizen

-

Eerste klasse B (zondag)- Dat een kat in het nauw rare sprongen kan maken werd zondagmiddag door het Goudse Olympia hard ingewreven bij de equipe van Boshuizen-trainer Stephan Roodakkers. De blauw-gelen kadebewoners gingen verrassend met 1-2 onderuit tegen de Gouwenaren, die in de onderste regionen van de ranglijst bivakkeren.

De Goudse ploeg had voor de elf van Roodakkers een opwarmertje moeten zijn voor het loodzware programma dat de ploeg de komende weken moet afwerken.Het werd echter een ijskoude douche voor de Leidse manschappen. De gastheren verloren de wedstrijd in de eerste 45 minuten waarin de thuisclub,  op het eerste  kwartier na, ver ondermaats presteerde. Dat het bij blauw-geel niet lekker liep werd door een aantal spelers in woord en gebaar duidelijk kenbaar gemaakt.

,,De spelers moeten vooral naar zichzelf kijken en niet naar anderen wijzen”, sprak het technisch duo Ronald van Wattum en Roodakkers teleurgesteld na afloop. ,,Er was bij ons totaal geen scherpte in de eerste helft, teveel spelers liepen voor de bal “, vervolgde  het trainersduo. ,,Die gasten wachtten op onze fouten om vervolgens in de omschakeling  razend gevaarlijk te counteren.”

De opening was nog wel voor Boshuizen, waar de snelle Mehmet Güngör al in de tweede minuut een kansje kreeg op de openingstreffer. De thuisploeg kreeg de eerste waarschuwing in de negende minuut; een razendsnel uitgevoerde counter bracht Olympia speler Laurens Bogaard oog in oog met doelman Yassin Roosblad, maar deze faalde hopeloos.

De ploeg van Roodakkers bleef strooien met foutieve passes, waardoor de bezoekers steeds gevaarlijker werden. De 0-1 in de 25e minuut van Tom de Joode  was niet eens verrassend. De openingsgoal hing al een tijdje in de lucht. Aanvallend liep het bij de thuisclub voor geen meter. Het bleef vooral bij afstandsschoten die doelman Robbert Dols niet echt konden verontrusten.

Boshuizen-aanvoerder Michael Schouten schoot in de 30e minuut na een goede 1-2 combinatie rakelings naast. Bij de 0-2 van alweer De Joode ging  een blunder achterin vooraf, de frêle aanvaller maalde daar niet om en schoot beheerst zijn tweede treffer binnen. Boshuizen spits Mike Bekooij had vlak voor rust de pijn enigszins kunnen verlichten door een grote kans achter doelman Dols te koppen, de aanvaller miste evenwel jammerlijk van dichtbij.

Na rust een zichtbaar veel feller en agressiever Boshuizen, die de Gouwenaren de duimschroeven direct aandraaide en met veel meer overleg dan in de eerste helft  op zoek ging naar de aansluitingstreffer. Toch waren het de gasten die in de 62e minuut nog  het dichtst bij de 0-3 waren. De thuisclub klopte nadrukkelijk op de deur van doelman Dols, de sluitpost weigerde de deur te openen. Gellano Fortes Lopes was in de 65e minuut de ploeg komen versterken en had even later weinig geluk met een prima geplaatst schot.

De gasten kwamen niet meer van eigen helft en moesten in de 86e minuut de ruimschoots verdiende treffer van Soufian el Hannouf incasseren (1-2). De treffer kwam echter te laat voor de manschappen van Roodakkers, terwijl bij de dolgelukkige Gouwenaren na het laatste fluitsignaal de armen de lucht in gingen.

Wil de ploeg van Roodakkers nog een goed klassement maken dan zal het de komende wedstrijden uit een ander vaatje moeten tappen. De Voorschotenaar complimenteerde zijn ploeg nog wel voor de inzet en vechtlust de tweede helft.

Aanvoerder Schouten na afloop: ,,In de rust zijn best harde woorden gevallen. Wij hadden de bal veel meer het werk moeten laten doen en het doelpunt had veel eerder moeten vallen. Het gaat nu een lastig verhaal worden om nog bij de eerste drie te eindigen.”

Daar kan de ex-speler van VVSB wel eens gelijk in krijgen, want de nummers 1 tot en met 3 (RKAVV, Nieuwerkerk en Goed, red.) wonnen en ook IFC en Poortugaal vergaarden vooralsnog meer punten dan de Leidse ploeg. Wel is vrijwel zeker dat FC Boshuizen minimaal zesde zal gaan worden. Het gat met de nummer zeven bedraagt maar liefst elf punten.

Opstelling FC Boshuizen: Yassin Roosblad,  Jeffrey Serrao Cesar,  Rico Westdorp,  Jesper Neuteboom, Virgillio Hagens,  Cristian Cabrera Ortega,  Mehmet Güngör,  Lewitson dos Reis Leite,   Michael Schouten,  Soufian el Hannouf,  Mike Bekooij.