Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Lesje in effectiviteit voor FC Rijnvogels

Mooi artikelbanner
Duke of Oz artikel

Een oefenpot zo vlak voor de hervatting na de winterstop kan nuttig zijn. Kijken waar het team staat. In het duel met ODIN ’59 werden er met name voor de thee de nodige kansen gecreëerd maar niet benut. Enerzijds omdat het vizier van de Vogelfrontlinie niet op scherp stond en anderzijds omdat de routinier in het Heemskerkse hok, Barry van Dijk telkens in de weg lag of stond. Een leuk en gelijkwaardig duel eindigde derhalve in een 1-3 overwinning voor de gasten uit het Noord-Hollandse.

Nu deed deze nederlaag nog niet echt pijn maar als aanstaande zaterdag Xerxes/DZB op bezoek komt en dezelfde uitslag op het scorebord zal prijken, zal dit wellicht harder aan komen. De formatie van trainer Hein van Heek die af en toe van samenstelling veranderde, wist zich de meeste kansen te scheppen maar het rendement was vrijwel nihil. Robbert van Delft werd het meest in scoringspostie gemanouvreerd maar wist de knikker niet langs Barry van Dijk te krijgen. Aan de overzijde was een snelle uitval over rechts wel raak. Thom de Vries knikte een voorzet van Bas Ent in de verre hoek langs doelman Gert Jan Vlieland.

Daarna volgde een serie kansen voor de Vogels om langszij te komen. Tot drie keer toe vond Van Delft sluitpost Van Dijk als sta in de weg. Met een 0-1 achterstand werd het tea-time. Dat het na de pauze 1-1 werd was op zich niet verwonderlijk. De thuisclub was op zoek naar de gelijkmaker. In eerste instantie stopte Van Dijk met een reflex een inzet van Martin Onderwater en vanuit de scrimmage die daarna ontstond was het aanvoerder Pieter van den Breggen (Sander van der Horst was geblesseerd) die uiteindelijk met een geplaatste inzet de gelijkmaker binnen schoof. Het bleef een open duel. Mitchel Beijersbergen testte met een pegel de vuisten van Barry van Dijk die hiertegen bestand bleken. De Heemskerkse goalie regeerde als een vorst in zijn rijk.

Knijnenburg artikelbanner
Rabobank artikelbanner
Scheffer sportprijzen artikel
Stadsbrouwhuis Leiden artikel

Het duel kon alle kanten uit. Helaas voor de Vogels de verkeerde toen Bas Ent – de Katwijkers dachten aan buitenspel- met een droge, diagonale knal de 1-2 voor zijn rekening nam. De jacht op de gelijkmaker leverde niet meer dan een aantal hoekschoppen en over geknalde ballen op. Na een in eerste instantie afgeslagen maar slecht weggewerkte corner van ODIN ’59 was het uiteindelijk Jeffrey van Tol die het gaatje in de Katwijkse afweerlinie vond en de eindstand op 1-3 bracht. Een uitslag die eigenlijk voor de rust al in het voordeel van de thuisclub had moeten zijn maar nu aan het eind van de rit in het geel-blauwe voordeel uitviel.

Aansluitend de podcast van RTV Katwijk, in dit geval Remco Mentink als interviewer, met trainer Hein van Heek.

Gerard Bol artikel
Rebel Horeca artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten