HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseValken´68 na rust overklast door titelkandidaat

Valken´68 na rust overklast door titelkandidaat

-

Eerste klasse B (zaterdag)-,,Aan strijdlust zal het bij ons niet liggen”, liet Valken trainer Gerard de Geus optekenen in de nieuwe presentatiegids van de Valkenburgers. Zaterdagmiddag was het uit de Hoofdklasse gedegradeerde FC s´-Gravenzande te gast op sportpark ´t Duyfrak.
De Westlanders waren gewaarschuwd voor de strijdlust van Valken’68, maar haalden op dat onderdeel zelfs een hoger cijfer. Tel daarbij dat de gasten een ploeg hebben met een aantal boven modale eersteklasvoetballers en de ruime nederlaag voor de thuisploeg (0-4) is grotendeels verklaard. Het was met een aantal fraaie doelpunten de wedstrijd in een notendop.

De Geus erkende na afloop dat kwaliteit de doorslag had gegeven. ,,Die gasten waren vanmiddag een klasse beter en speelden zeer volwassen. Vooral na rust werden we op alle fronten afgetroefd.”

Beide elftallen begonnen het duel met aanvallende intenties, waardoor het circa 200 koppige publiek een open en heerlijke wedstrijd kreeg voorgeschoteld. Valken spits Rens van Klaveren kreeg in de 8e minuut , na een voorzet van de opkomende vleugelverdediger Sander van Duijn, de eerste kans van de wedstrijd. Van Klaveren kwam een teenlengte te kort om de bal vol te raken.

Aan de andere kant moest Valken doelman Erwin van de Nagel zijn niet geringe talenten tonen, na een vlammend schot vanuit de tweede lijn. In de 22e minuut leken de bezoekers op voorsprong te komen, de doelpaal bracht echter redding voor de thuisclub. De gasten werden beter en gevaarlijker. Vooral de 19 jarige Kirill Slutskyy, die met Sander Koeleman de absolute uitblinkers van de wedstrijd waren, bezorgde vleugelverdediger Van Duijn een lastige middag. Slutskyy legde een profcontract van Sparta naast zich neer, om maar aan te geven dat het talent ook andere clubs eerder opviel.

De verdiende 0-1 in de 29e minuut kwam tot stand door de effectieve Koelema. Slutskyy speelde met een fraaie steekbal Koeleman aan en hij haalde alla Feyenoorder speler Elia tegen Willem II vorige week vernietigend uit.

De bezoekers misten vlak voor de pauze een grote kans om de voorsprong te verdubbelen. Na de thee toonde Valken scherp en ging direct op zoek ging naar de gelijkmaker. In plaats van de 1-1 werd het echter 0-2, waarbij Slutskyy wederom Koeleman vond.

De thuisploeg zakte vervolgens ver weg en kon de gasten simpelweg niet meer bijbenen. In de 61e minuut gooide de Westlanders de wedstrijd definitief in het slot, nadat eerder de ploeg van trainer Danen nog een aantal kansen om zeep hielp, schoot Koeleman vanaf de hoekvlag zijn derde treffer binnen 0-3. De gastheren snakten naar het einde van de wedstrijd maar moesten in de slotfase nog dieper door het stof door een vierde treffer van Keke Stam.

Dee Geus : ,,We hebben vanmiddag in mijn ogen van een kampioenskandidaat verloren, ze waren een klasse beter dan mijn elftal. We waren slordig bij balbezit en de foutjes werden door de tegenstander direct afgestraft, zonde dat na de thee te snel de 0-2 viel. Het was wel zo ongeveer gedaan.”

De Geus roemde het centrale duo van de bezoekers, vooral de boomlange 18 jarige Ruben de Groot maakte veel indruk op de Valken coach. ,,Maar we gaan zeker niet bij de pakken neerzitten, bovendien vond ik de uitslag wel wat geflatteerd. Er komen de komende weken nog wat spelers aan die wat extra´s kunnen brengen bij ons. Dat kunnen we goed gebruiken.”
s´-Gravenzandse trainer Danen zag zijn ploeg een sterke wedstrijd spelen. De Westlandse coach vond de uitlag niet geflatteerd. ,,Integendeel een grotere uitslag had het krachtsverschil beter weergegeven.”

Valken´68 – FC s´-Gravenzande 0-4 (0-1). 29. Koeleman 0-1, 50. Koeleman 0-2, 61. Koeleman 0-3, 82. Stam 0-4.

Basisopstelling Valken’68: Van der Nagel, Van Duijn, Van der Plas, Heemskerk, Haasnoot, de Mooy, Boonstoppel, de Ridder, Paap, Schaap, van Klaveren.