vrijdag, april 26, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorbeschouwing eerste klasse (4 april)

Voorbeschouwing eerste klasse (4 april)

-

Het uur van de waarheid nadert voor de Vlietbewoners. Met nog zes wedstrijden voor de boeg wordt de bos strohalmen waar de Leidenaren zich aan kunnen vastklampen steeds dunner. De volgende strohalm is Deltasport, in principe nog steeds een kandidaat voor de titel.

De Vlaardingers zijn evenwel al een tijdje van de leg. Maar de praktijk heeft al zo vaak uitgewezen dat verschillen op de ranglijst in de slotfase van de competitie soms niet ter zake doen. Was het immers Voorschoten ’97 niet dat enkele weken geleden de Vlaardingers met 1-0 ook pootje haakte? Waarom zal GHC deze stunt niet kunnen herhalen? Weliswaar werd de heenwedstrijd in de Vlaardingse Broekpolder met 3-0 verloren maar dat is verleden tijd. Het gaat om nu. Nu de strijd om het voortbestaan in de eerste klasse B de inzet is. Het zal op zeker geen zacht gekookt (paas)eitje worden voor de mannen van trainer Dennis Olman die na dit seizoen afscheid neemt en in dienst treedt bij het Loosduinse GDA. Hij wil graag zijn periode bij GHC met het behoud van het eerste klasseschap afsluiten. De wil om te winnen is er wel bij zijn mannen maar het heeft dit seizoen vaak tegen gezeten. Wordt het misschien een vrolijk Pasen voor GHC, het team dat inmiddels op eieren loopt? Hoe dan ook, het duel zal beslist geen appeltje-(paas)eitje voor de Groene Hart Combinatie worden. Bij een overwinning en een gelijkspel of nederlaag van HBOK tegen Nootdorp verlaten de Leidenaren de laatste plaats, zoveel is zeker. Hoop doet leven.

Piet van Kampen
Piet van Kampen
Verslaggeving, fotografie, interviews, FC Rijnvogels, sinds 2012 vast gezicht in redactieteam. Hem is nooit iets teveel, piet@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read