Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Voorbeschouwing hoofd-en eerste klasse (26-27 september)

ALV artikelbanner
Rurh gold artikelbanner

Is het lijstaanvoerderschap van FC Rijnvogels in de hoofdklasse B van korte duur of een begin van een wellicht (meer dan) verrassend seizoen? Heeft Voorschoten’97 nog wat doelpunten bewaard na de oorwassing van en in Volendam? Verliest Valken’68, uitgerekend tegen datzelfde Voorschoten’97, voor de derde keer op rij of wordt er weer wat toegevoegd aan het totaal van tot dusverre drie punten? Waar FC Rijnvogels de koppositie nog moet delen in de hoofdklasse B is FC Boshuizen alleenheerser op dit moment in 1B op zondag. Kan de ploeg van Steef Roodakkers de zegereeks volhouden?

ZATERDAG

HOOFDKLASSE B 

Sepa green artikelbanner
Knijnenburg artikelbanner
Sport2000 artikelbanner
Geco artikelbanner

FC RIJNVOGELS-XERXES/DZB

Aanstaande zaterdag een ontmoeting met een oude bekende, de club van de vroegere clubicoon Faas Wilkes. Voor de oudere garde een bekende maar voor de jongere generatie iemand waar zij nog nooit van hebben gehoord. Maar goed we leven nu Anno 2015 en de Vogels gaan zich richten op de vierde ontmoeting van dit seizoen waarin zij zo goed van start zijn gegaan met drie overwinningen. Na deze mooie serie van drie op een rij moet er echter niet worden geleefd als zijnde op een roze wolk. Elke wedstrijd staat op zich en de Vogels moeten gewoon weer van acquit beginnen. Xerxes/DZB was in het verleden altijd een prettige tegenstander om tegen te ballen. Vaak met wisselende resultaten maar op de Kooltuin bleven de punten meestal in eigen huis. Hetgeen een gegeven is voor het komende duel waarin de blauwwit gestreepte zebra’s wellicht zullen loeren op hun tweede overwinning van dit seizoen. Zullen de mannen van Hein van Heek dit toestaan? Of gaan zij voor de vierde zege op rij? Ondanks de vele blessures beschikt de Leiderdorper over een groep die een rol van betekenis kan gaan spelen. De rol die de Vogels voor eigen publiek ook tegen de mannen uit de Maasstad willen blijven vervullen.

VOORSCHOTEN ’97-VALKEN ‘68

Op Adegeest vindt de derde en laatste streekderby van de heenwedstrijden plaats. Voorschoten’97 kwam immers al uit op sportpark Zegersloot in Alphen, waar in de seizoensouverture voor de Voorschotenaren met 1-0 werd verloren. Valken’68 won bij de opening van het seizoen van ARC, een week daarvoor. De mannen van de nieuwe trainer Dick Jan Ente, ofwel Voorschoten’97, herstelden zich succesvol want zij lieten in Volendam een zevenklapper ontploffen. De wijdbroeken stelden er slechts een treffer tegenover. Met een goed gevoel zal de thuisclub derhalve van acquit gaan. Opponent Valken ’68 had thuis niets in te brengen tegen FC ’s-Gravenzande (0-4) en zal de ruggen weer moeten rechten om niet tegen een derde nederlaag aan te lopen en zo verder af te dalen op de ranglijst. Vorig seizoen ging het in Voorschoten ten onder (2-0). Tweevoudig doelpuntenmaker was toen Shemiel Constancia. Pal voor afgelopen weekend werd bekend dat hij bedankt heeft voor de eer voor wat betreft het eerste elftal vanwege naar eigen zeggen ‘geen eerlijke kans hebben gehad’. Op het Duyfrak werd het 2-2 en daarmee speelden de beide teams zich veilig. Beide teams hebben drie punten maar de gastheren speelden en wedstrijd minder. Winst is aansluiting bij de middenmoot en daar zullen heren wel van overtuigd zijn. De blik (voorlopig) naar beneden richten zal niet op het wensenlijstje staan.

ZONDAG

EERSTE KLASSE B

FC BOSHUIZEN-WATERINGSE VELD/GONA

De kadebewoners kenden een glorieuze start met drie overwinningen op rij. Weliswaar kwam de laatste bij PFC (2-3) iets moeizamer tot stand, maar voor de flink gewijzigde selectie van Stefan Roodakkers lijkt het al met al een mooi seizoen te kunnen gaan worden. De oefenmeester weet dat er talent in zijn groep zit en dat er ook makkelijker gescoord kan worden. Grote pluspunt is de discipline ten opzichte van voorgaande jaren. Tegenstander van komende zondag is Wateringse Veld/GONA, het team dat naar de eerste overwinning zal snakken. Zij behaalden slechts een schamel puntje en scoorden pas twee keer in drie wedstrijden. Gegeven deze cijfers is de thuisclub dus de uitgesproken favoriet en zal de koppositie graag willen continueren. Maar geen reden om nu al naast de voetbalschoenen te gaan lopen want het seizoen is nog jong. Vorig seizoen was de Leidse ploeg de komende opponent tweemaal de baas. Aan de Kade werd het 3-1 door de naar SC Feyenoord vertrokken Gellano Fortes Lopes (2) en Jesper Neuteboom.

Slingerland artikelbanner
Brasserie meelfabriek

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten