HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorschoten incasseert zevende nederlaag op rij

Voorschoten incasseert zevende nederlaag op rij

-

Eerste klasse B (zaterdag)- Na de forse 4-0 nederlaag zaterdagmiddag tegen het Amsterdamse Swift staat het water de groen-gele brigade van trainer Marcel de Hoogt tot aan de lippen.
Of de reddingswerkers (De Hoogt en Ronald van Delft, red. ) de drenkelingen nog op het droge krijgt is op zijn minst twijfelachtig. De Voorschotenaren verloren voor de zevende maal op rij een wedstrijd, en kreeg door het gelijke spel van rivaal GHC bij Valken’68 als dank de rode lantaarn omgehangen

Waar de ploeg zich in het verleden nog wel eens beklaagde over onnodig puntverlies, was deze middag gastheer en kampioenskandidaat Swift op het eerste kwartier na ,twee maatjes te groot voor het improductieve gezelschap van sportpark Adegeest.

Vooraf was Voorschoten-spits Shemiel Constancia, zo gaf hij aan, blij om tegen een voetballende ploeg te spelen. ,,Dat ligt ons beter.” Of de spits (in de 68e minuut gewisseld ) er na 90 minuten nog zo over dacht laat zich raden.

Coach De Hoogt had gehoopt om één punt naar Voorschoten mee te nemen, maar moest eerlijk erkennen dat het er in hartje Amsterdam ‘niet in zat’. ,,Daar moet je realistisch in zijn, er zit meer kwaliteit in die ploeg en zijn fysiek en een stuk slimmer dan wij. Daarnaast missen wij scorend vermogen, dat is het hele seizoen al zonneklaar.”
De ploeg haalt nog niet het gemiddelde van één goal per wedstrijd. In 2015 werd het net pas tweemaal gevonden zelfs. ,,Als we al voor de goal van de tegenstander komen komt dat meestal door dode spelmomenten.”

Simon Jouby logenstrafte al in de tweede minuut van de wedstrijd de laatste opmerking van zijn trainer. Jouby creëerde zelf een goede kans door twee man van Swift het bos in te sturen, maar schoot vervolgens naast.
De thuisclub had problemen met de agressieve spelwijze van de bezoekers, die in het eerste kwartier de lakens uitdeelden. Na de eerste grote kans van de gastheren in de vijftiende minuut was het gedaan met de ploeg van trainer De Hoogt.

De thuisclub was wakker geschud en kreeg een aantal grote kansen om op voorsprong te komen.
Voorschoten-doelman Stefan van der Niet maakte een onzekere indruk, zeker bij hoge ballen tastte de sluitpost nog wel eens mis.
Na de verdiende 1-0 van de Amsterdammers, die een hand vol kansen om zeep hielpen, was het definitief over voor de nu nummer laatst.

De 2-0 , 5 minuten voor , was de genadeklap. Een snel genomen vrije trap zette de spits van de thuisploeg alleen voor van der Niet , deze moest ten koste van een strafschop tijdelijke redding brengen.
De toegekende penalty werd hard en zuiver verzilverd. Dat het de Voorschotenaren ook nog eens niet mee zit werd op slag van rust onderstreept. De schitterend genomen vrije trap van Virgil Tjin-Asjoe werd buiten bereik van de Swift doelman op de paal geschoten . ,,Dit was cruciaal voor de wedstrijd. Met 2-1 ga je anders rusten en had er wat vertrouwen teruggweest in de ploeg”, meende De Hoogt.

De groen-gelen werden direct na rust voor een grotere achterstand behoed. De snelle buitenspelers, en de switchende spitsen waren ruimschoots teveel voor de onzeker ogende verdedigers.
De 3-0 in de 55e minuut, na een snelle omschakeling, was fraai. Voorschoten had even later weer de pech nadat een kopbal de lat raakte, maar had zelf even later ook alle geluk dat Swift weigerde de score op te voeren. Met de 4-0 in de 72e minuut kregen de bezoekers een flinke oorwassing.
Volgende week word het erop of eronder. Het inhaalduel tegen GHC staat dan op de rol en een nederlaag zal haast het onvermijdelijke betekenen.

,,Veel te veel inspeelpasses gingen vandaag fout. Het plan om gelijk druk te zetten lukte alleen de eerste 15 minuten van de wedstrijd. Bovendien missen we een leider die rust in de ploeg brengt. Die gasten hebben in elke linie wel een spelbepaler lopen. We spelen van achteruit veel te vaak een lange bal en als middenvelder wordt het dan heel lastig om je stempel te drukken. Wat wij op de training laten zien zie je in de wedstrijd nauwelijks terug. Volgende week moeten we sowieso winnen om hopelijk nog de nacompetitie te mogen spelen “, aldus de teleurgestelde Jouby na afloop.

Cijfers spreken vaak boekdelen. Voorschoten’97 won voor het laatst einde november en sindsdien werden zeven nederlagen geïncasseerd. Er werd slechts vijf keer gescoord en zestien keer moest de bal uit het net worden gevist.

Basisopstelling Voorschoten’97: Stefan van der Niet, Sunny Dihal, Frank Guijt, Kasper Michel, Lars Verlaan, Bas Beijersbergen, Qendrim Gashi, Simon Jouby, Shemiel Constancia, Jim van der Krogt, Virgil Tsin-Asjoe.