Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Zakken vol van complimenten en excuses

Drankenhandelleiden artikelbanner
Rurh gold artikelbanner
Bart van der Weijden heeft zijn ploeg vanaf elf meter op voorsprong gezet

Bart van der Weijden heeft zijn ploeg vanaf elf meter op voorsprong gezet

Eerste klasse B (zaterdag)- Sinds de winterstop heeft GHC nog steeds geen punten toegevoegd aan het schamele totaal van tien. Na een welkome start ging de Leidse ploeg voor de tiende keer onderuit, dit keer op het eigen dramatisch slechte veld tegen ARC (2-5). De Alphenaren bewezen zichzelf daarmee een prima dienst op de ranglijst.

 

Marvin Sloos wordt op de huid gezeten door tweevoudig doelpuntenmaker Stefan den Horder

Marvin Sloos wordt op de huid gezeten door tweevoudig doelpuntenmaker Stefan den Horder

Door de nederlaag van GHC komt de tweede klasse weer wat dichterbij, maar daar wilde aanvoerder Tim Gonlag niets van weten. ,,Het kan niet anders dan dat de ommekeer komt en er zijn nog steeds ploegen in zicht. Wij weigeren nu al de handdoek te gooien.”

Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Geco artikelbanner
Voorthuijzen artikelbanner
Rabobank artikelbanner
Jeffrey Rutten helpt zijn ploegmaten achterin

Jeffrey Rutten helpt zijn ploegmaten achterin

Zijn trainer Dennis Olman ziet ook nog mogelijkheden en wil degradatie zien te voorkomen op zijn cv. De naar GDA vertrekkende trainer voegde daar in allerijl wel realistische woorden aan toe. ,,Ik heb ondertussen wel mijn zakken vol van de complimenten voor ons spel en het woordje ‘sorry’ als er wordt gezocht naar oorzaken van nederlagen.”

Cruciaal moment in de wedstrijd. Niels van den Burg belet Daan van Leeuwen vrije doortocht

Cruciaal moment in de wedstrijd. Niels van den Burg belet Daan van Leeuwen vrije doortocht

De Hagenees doelde vooral op de situatie waarbij GHC rond de twintigste minuut genoodzaakt werd om jongeling Wessel Sels te brengen vanwege een op zich terechte rode kaart voor doelman Niels van den Burg. Aanvaller Soufiane Boukhidous werd het slachtoffer van deze wissel tussen de palen. ,,In die situatie vergeet onze grensrechter zijn vlag te hanteren, terwijl ik van diverse mensen hoorde dat er ruimschoots buitenspel aan vooraf ging. De gevolgen waren desastreus voor ons en van dat soort momenten gruwel ik zo zoetjes aan. Na afloop is het dan ‘sorry’, maar daar koop ik niks voor.”

Van den Burg is na twintig minuten al klaar

Van den Burg is na twintig minuten al klaar

De openstaande vrije trap werd vervolgens door Youri Looyestijn achter de ‘koude’Sels gedeponeerd, waardoor de 1-0- na een benutte strafschop van Bart van der Weijden vroeg in de tweestrijd- teniet werd gedaan. ARC profiteerde vervolgens van de numerieke meerderheid door nog voor rust weg te lopen naar 1-3. Stefan den Horder genoot met twee ferme kopballen van de vrijheid die hem daarbij werd gegund.

Feestende Alphenaren na de tweede treffer van Stefan den Horder

Feestende Alphenaren na de tweede treffer van Stefan den Horder

Na de pauze oogstte GHC, waar nestor Michael de Roode ontbrak vanwege een schorsing van vier duels naar aanleiding van zijn rode kaart tegen Swift, lof voor de wijze waarop getracht werd om er toch nog wat van te maken. Een handsbal leverde de thuisploeg een tweede strafschop op, maar dit keer kwam Maico du Chatinier als winnaar uit de bus ten opzichte van Van der Weijden. Even later maakte Daan van Leeuwen aan de andere kant een einde aan de eventuele onzekerheid. Een derde (!) penalty, benut door Martijn van Leeuwen en een tweede treffer door zijn naamgenoot deden niet echt meer ter zake.

De jonge Wessel Sels gaat er maar bij zitten

De jonge Wessel Sels gaat er maar bij zitten

,,De punten zijn mij veel waard, maar ik plaats zeker kanttekeningen bij de verrichtingen van mijn ploeg. In de tweede helft zat er geen rust meer in de ploeg en liepen we teveel achteruit. Volstrekt onnodig als je tegen een man minder speelt”, analyseerde Frank Bloemheuvel.
Olman dacht er het zijne van. ,,Indrukwekkend hoe we hebben lopen ballen na de rust. Ik had het nog wel willen zien als die pingel er in had gaan bij 2-3. Maar ja, we doen onszelf wel vaker te kort. Dit is water naar de zee dragen”, sprak de verliezende trainer wanhopig.

GHC-ARC 2-5 (1-3). 12. Van der Weijden 1-0, 22. Looyestijn 1-1, 38. Den Horder 1-2, 42.Den Horder 1-3, 63. D.van Leeuwen 1-4, 80. M. van Leeuwen 2-4, 85. D. van Leeuwen 2-5. Scheidsrechter: De Bruijn. Toeschouwers: 180.
GHC: Van den Burg, Sloos, Gonlag, Van Heusden, Maaskant, Van der Weijden, Lammers, Van Voorthuijzen, Boukhidous (21.Sels), Rutten, Narcisio (72.M.van Leeuwen).
ARC: Du Chatinier, Van Maarseveen, Prins, Blyleven, Buijnink, Ruinard, Emaangoun (76.Nagtegaal), De Heij (79.Lancel), D.van Leeuwen, Looyestijn, Den Horder (46.Zeryouh).

Wie o wie..

Wie o wie..

Foto’s met dank aan de heer Hoek (ARC).

Bron: LD/HK

Seven gifts artikel
OWN artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten