dinsdag, april 23, 2024
HomeZaterdagDerde klasseGHC met tien man langs weinig overtuigend RCL

GHC met tien man langs weinig overtuigend RCL

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Vorige week won RCL de derby tegen UVS met 2-3 na een snelle uitsluiting van UVS goalie Niels van der Burg. Zaterdagmiddag ging het mis voor de Leiderdorpers. De ploeg van trainer Stefan Luykx wist zich geen raad met-wederom- een man meer. GHC profiteerde van de besluitenloosheid van de gastheer en won de tweede derby van het seizoen met 1-2.

In de 42ste minuut moest GHC speler Ramon Escudero met rood (2x geel) het veld verlaten. De wedstrijd werd beslist in de 86ste minuut door invaller Koos de Haas, die de vrije trap vlakbij de hoekvlag in de verste bovenhoek schoot waarbij RCL doeman Andrew Janssen zich volledig verkeek op de inzet. Bilal Karasahin had zijn ploeg in de 68 ste minuut naast de thuisploeg geschoten. De ex-Voorschoten’97 speler passeerde Gwen Koet binnendoor en krulde de gelijkmaker in  (1-1). De Vlietbewoners hadden zich  net ontworsteld aan de stevige omsingeling van RCL, dat in de eerste twintig minuten van de tweede helft een sterke fase kende waarin de ploeg van Luykx op 1-0 kwam door een uitstekende vrije trap van jongeling Robin Brasker.

Voorafgaand aan  de vlakke en matige eerste helft werd het gerenoveerde hoofdveld officieel geopend door wethouder Jef Gardeniers. In de eerste speelhelft kwamen beide ploegen tot weinig uitgespeelde aanvallen. Er werden aan beide kanten echter wel wat kansen gecreëerd.  De eerste vloeiende aanval in de 16de minuut moest door de goed voetballende en hardwerkende GHC aanvoerder Martijn van Leeuwen tot corner worden verwerkt. De enige Leidse speldenprik was een aantal minuten later van Tolga Karpuz die met wat geluk de bal meekreeg, maar van te ver de goalie probeerde te verschalken. Zijn inzet dwarrelde naast het doel.

Aan de andere kant kende RCL pech met het vlot uitvallen van de rappe Nick Permanand. Met invaller Youri de Boer  kreeg RCL toch wat aardige mogelijkheden om de score te openen. Eerst was het  Frank Hillebrandt die zijn inzet gekeerd zag op de doellijn waarna luttele seconden later Thom Wijnalda, die bepaald niet goed in de wedstrijd zat, voorlangs peerde. Even daarvoor had GHC via Karasahin een grote mogelijkheid om de score te openen, maar hij faalde eveneens in de afwerking. Zonder dat de wedstrijd echt grimmig was trok de scheidsrechter toch wat gele kaarten. Met name van Leeuwen moest het een aantal keren ontgelden.

Erger nog dan de charges op Van Leeuwen was evenwel de rode kaart die Escudero na zijn tweede (ongelukkige)  gele kaart opliep waardoor de tricolores vlak voor rust met tien man kwamen te staan. Niet lang na de rode kaart had Wijnalda de 1-0 moeten scoren, maar zijn kopbal van dichtbij miste kracht en precisie.

Na de thee kende RCL een prima opleving met de eerder beschreven vrije trap van Brasker, die zoals gezegd  in de 53ste minuut de 1-0 opleverde. De bezoekers werden een kleine twintig minuten onder druk gezet waarin de thuisclub met diverse mogelijkheden verzuimde de marge te vergroten. Op sportpark de Bloemerd werd bijkans iedereen verrast met de plotse opleving van de bezoekers die allengs uit hun schulp kropen en zich een aantal keren ophielden op de helft van de roodwitten. Ondanks de opleving van GHC was het verbazingwekkend om te zien hoe GHC bijkans uit het niets de 1-1 wist te produceren.  De al dan niet verdiende gelijkmaker leek de opmaat voor een mogelijke puntendeling. Maar GHC dacht daar anders over en peurde er nog maar eens een offensief uit waar RCL geen antwoord op had. Zo mocht invaller De Haas zes minuten voor tijd vanuit een onmogelijke situatie een vrije trap nemen en die bal vloog tot verbazing van alles en iedereen over de verkeerd opgestelde Janssen in de verste hoek: 1-2. GHC lachte zijn tanden bloot en liet de thuisclub ontgoocheld achter.

GHC nam zo revanche op de nederlaag van vorige week tegen Westlandia en de teller van RCL bleef na twee duels op drie staan na de toch wel knappe zege tegen UVS. Spits Bilal Karashin was zeer content met de drie punten. ,,RCL had na de 1-0 een sterke fase waarin we zomaar met 2-0 of 3-0 achter hadden kunnen komen. Maar we toonden daarna enorme veerkracht. RCL speelde ons in de kaart om heel snel  met de lange bal Wijnalda te bereiken. Ik was even bang dat de jonge jongens hun kop lieten hangen na de 1-0 maar dat gebeurde niet. Als wij hard blijven werken, kunnen we nog ver komen met deze groep.

Tegenover de euforie van Karasahin en zijn ploeggenoten was RCL coach Luykx minder vrolijk gestemd. ‘,,We hadden het tegen tien man moeilijk omdat we dingen gingen doen die we niet moesten doen. We liepen teveel uit positie en voetballend hebben we te weinig gebracht. Aan de andere kant maken zij twee goals en wij verzuimden de kansen af te maken.  GHC kartrekker Martijn van Leeuwen glunderde van tot oor. ,,Natuurlijk hadden we het heel lang moeilijk maar RCL speelde vaak de lange bal waarmee zij ons in de kaart speelden. En het is mooi dat voorin twee jonge gasten in de ploeg hebben waarmee we nog leuke dingen kunnen beleven. Er zit bij ons zeker rek in de ploeg om hoog mee te draaien.”

RCL – GHC 1-2 (0-0). 53. Brasker 1-0. 67. Karasahin 1-1. 86. De Haas 1-2.

Basisopstelling RCL: Janssen; Barokzay, Kharbouch, Hillebrandt, Tromp, Leugering, Permanand, Brasker, Wijnalda, Westrienen, Scheurwater.

Basisopstelling GHC: Verhoef; Verhage, Escudero, Mouchin, Faridi Blazquez, Karpuz , Van Leeuwen, Demirbas, Narcisio, Karasahin, Segaar.