RCL blijft maar verstoken van broodnodige zege

Derde klasse RCL
Rurh gold artikelbanner
Drankenhandelleiden artikelbanner

Tweede klasse C (zaterdag)- Voor RCL en het bezoekende SVC´08 was zaterdagmiddag op de Bloemerd alleen de volle winst noodzakelijk om nog enigszins in het spoor van koploper BVCB te blijven. De beste papieren waren vooraf voor de Scheveningers die immers uit de laatste vijf wedstrijden de volle winst behaalden en achttien keer het vijandelijk net wisten te vinden, terwijl de gastheren uit de laatste drie wedstrijden een punt behaalden en niet een keer het net wisten te laten bollen.

,,Het zou fijn zijn om weer eens een wedstrijd te winnen”, zei trainer Ben Kottenhagen vooraf. De smeekbede van de coach werd ten dele beantwoord door zijn manschappen. Niet dat zijn ploeg tegen SVC de sterren van de hemel speelde, maar in vergelijking met vorige week was het een verademing om te zien hoe RCL zich voetballend manifesteerde. Met name in de tweede helft. In die fase beheerste de Racing de wedstrijd praktisch volledig, mede met dank aan het ver inzakkende Scheveningse collectief. RCL wist in het tweede gedeelte slechts een keer te profiteren van het machtsvertoon. Het was de koud ingevallen Ronald Mink die in de 80ste minuut de bal uit een voorzet diagonaal in de touwen kopte, nadat eerst nog Ruben Leugering met een kopbal de paal had beroerd.

In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. De bezoekers waren echter het dichtst bij de openingstreffer na een vlammend schot van Michael de Niet, die doelman Andrew Janssen knap pareerde. Een vijftal minuten later moest de goalie zich weer sterk maken op een knal van Jeffrey van der Meer. Het antwoord van het veelal over de vleugels spelende RCL was te mager om SVC in verlegenheid te brengen. Enkel een paar losse flodders- van Jonas Farih en Nick Permanand-waren de Leiderdorpse wapenfeiten.

Sepa green artikelbanner
Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Knijnenburg artikelbanner
Brasserie buitenhuis

De fusieclub kwam vier minuten voor de thee op voorsprong nadat Ferry van der Plas de bal snoeihard achter Janssen wist te deponeren. De achterstand zette de roodwitten na de rust evenwel aan tot grotere daden. Met een portie felheid gekoppeld aan goed combinatiespel werd de opponent voortdurend naar achteren gedrukt. Hierdoor ontstonden voor de ploeg van Kottenhagen nogal wat kleine mogelijkheden vanaf de flanken. De gelijkmaker kon gezien de aanhoudende Leiderdorpse druk niet uitblijven, maar de uitbraken van de Scheveningers bleven uiterst gevaarlijk . Vooral als de behendige spits De Niet aan de bal kwam, bleef het oppassen geblazen.

De sterk spelende Gwen Koet hield de zaken in het centrum van de verdediging echter goed onder controle. RCL kreeg tien minuten voor tijd loon naar werken. Na een fraaie aanval waarbij zoals gezegd eerst de paal in de weg stond voor succes was het binnen zestig seconden Mink die met het hoofd de verdiende gelijkmaker aantekende. RCL had misschien wel meer verdiend maar mocht in de slotfase van geluk spreken, nadat goalie Janssen met twee fraaie reflexen twee listige inzetten van SVC uit zijn doel ranselde.

Verdediger Koet: ,,Om uit de negatieve spiraal te geraken hadden we deze pot moeten winnen en dat had op basis van de tweede helft zeker tot de mogelijkheden behoort. We moeten vooral niet meer denken aan de hoofdprijs maar meer aan de nacompetitie’ want we willen dolgraag zo snel mogelijk uit de tweede klasse. Al met al hebben we wel gestreden voor wat het waard was. Coach Kottenhagen vond het een terechte uitslag maar zou graag wat meer scorend vermogen willen zien. ,,In het eerste kwartier waren we wat zoekende, maar daarna waren we de bovenliggende partij. Tot vlak voor rust, toen werd het wat rommeliger. Na rust hebben we het goed opgepakt maar creëerden we te weinig. We gaan in elk geval nog zeker voor de nacompetitie.”

RCL: Janssen; Harteveld (66.Leugering), Barokzay, Koet, Tromp, Van Bemmel, Van Westrienen, Scheurwater, Farih, Goebel (75. Mink), Permanand.

Slingerland artikelbanner
Rebel Horeca artikelbanner