HomeZaterdagDerde klasseRCL verliest en ziet concurrentie uitlopen

RCL verliest en ziet concurrentie uitlopen

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Waar de ontmoeting tussen RCL en Vitesse Delft eerder dit seizoen nog eindigde in een bloedloze brilscore, bood het duel op De Bloemerd meer spektakel tussen beide ploegen. Het regende mogelijkheden over en weer. Hoewel de thuisclub meer recht had op een overwinning, gingen de bezoekers uit Delft er toch met de punten vandoor.

RCL-aanvoerder Frank Hillebrandt (foto) zag zijn ploeg helemaal geen slechte wedstrijd spelen. ,,Ik denk dat we hard hebben gewerkt’’, aldus de centrale verdediger. ,,Het was niet onze beste wedstrijd, maar we hebben genoeg kansen gecreëerd. Bij vlagen speelden we goed voetbal. En gezien de vele kansen hadden we moeten winnen.’’

,,Met uitzondering van de eerste tien minuten waren wij in de eerste helft de betere ploeg. Na rust ging het op en neer. Ik dacht dat het eigenlijk uit zou lopen op een 0-0, net zoals in het heenduel. Want de laatste twintig minuten kwamen we nauwelijks meer tot echt goede kansen.’’

RCL_2014_2015-Frank Hillebrandt

Thom Wijnalda, Nick Scheurwater en Nick Permanand hadden toen al flink wat mogelijkheden laten liggen. De hele voorhoede van RCL zag zes minuten voor tijd dat de collega-spits van Vitesse Delft wel doel trof. Daarna waren de gastheren nog wel dichtbij de gelijkmaker, nadat alles op alles werd gezet met Jonas Farih als vierde aanvaller. Maar het was tevergeefs. Een hevige teleurstelling voor Hillebrandt en zijn ploeggenoten.

,,Zeker als je zoveel kansen laat liggen. Dan heb je het aan jezelf te wijten. Ik moet wel zeggen dat Vitesse Delft een goede pot speelde. Daarvoor moet ik ze wel de complimenten geven. Hun tactiek voerden ze goed uit. Ten opzichte van eerder dit seizoen zijn zij behoorlijk gegroeid. Destijds vond ik ze niet goed spelen tegen ons. Het werd uiteindelijk 0-0, doordat wij net 3 oktober achter de rug hadden. Die wedstrijd hadden we moeten winnen.’’

Nu lukte het dus opnieuw niet voor de Leiderdorpers om te winnen van de Delftse formatie. De confrontatie op De Bloemerd zou overigens normaliter op het hoofdveld plaatsvinden. Maar dat lag er slecht bij, waardoor op het nabijgelegen kunstgrasveld moest worden gespeeld. Dat vormde geen belemmering volgens Hillebrandt. ,,Totaal niet. Wij trainen daar wekelijks op. Dus dat kunnen we niet als excuus gebruiken. Het verging ons prima op het kunstgras.’’

Terwijl het elftal van Ben Kottenhagen punten liet liggen in eigen huis, won de concurrentie wel. Koploper BVCB ging op bezoek in Zoetermeer ruim langs DWO (0-3), waardoor de achterstand op de ploeg uit Bergschenhoek nu vier punten bedraagt. Nummer twee VDL kwam niet verder dan 1-1 op eigen veld tegen laagvlieger Monster. Maar daardoor werd de voorsprong verdubbeld op RCL, dat tot dusver 27 punten verzamelde. Vitesse Delft, dat nu met 25 punten vijfde staat, heeft nog één wedstrijd tegoed en kan zelfs bij een overwinning over de Racing Club heen in de stand.

Hillebrandt wil geen paniek in de tent. ,,We doen nog steeds mee. Het wordt wel moeilijker om nog kampioen te worden. Maar vier punten is nog te doen met tien wedstrijden voor de boeg. Er zijn tenslotte nog dertig punten te verdelen.’’

Volgende week staat een uitwedstrijd bij Monster op het programma. De Westlanders werden in oktober 2014 nog met 6-1 afgedroogd in Leiderdorp.

Opstelling RCL: Janssen, Harteveld, Van der Spoel, Koet, Van Bemmel, Leugering (Farih), Van Westrienen, Scheurwater, Wijnalda, Permanand (Mink).