HomeZaterdagDerde klasseArnold Overdijk (UVS): ,,Slechts vier voldoendes te vergeven"

Arnold Overdijk (UVS): ,,Slechts vier voldoendes te vergeven”

-

Tweede klasse C (zaterdag)- UVS heeft voor de tweede keer de punten gedeeld met een tegenstander. Dit keer remiseerden de blauwwitten met KMD (2-2). De Leidse ploeg kwam wel met 0-2 voor, maar het piepte en kraakte in die fase al wel. Uiteindelijk kwam Klein Maar Dapper terug en daar kon Arnold Overdijk, net als vorige week alleen op de bank, zich wel in schikken.

Overdijk was bepaald niet tevreden over het spel van UVS. ,,Wanneer ik zeg dat er vier voldoendes zijn gevallen, zegt dat eigenlijk wel genoeg. We hebben niet ons spelletje kunnen spelen en daarin zijn we nu eenmaal beter dan dat we mee gaan in het spel van de tegenstander. Natuurlijk is het zuur dat je een 0-2 voorsprong weggeeft, maar ik vind wel dat je het reëel moet bekijken. Zij hadden zeker ook recht op een punt, want het was bij ons te pover.”

UVS kwam wat beter uit de startblokken, maar de eerste kans was voor de thuisploeg. Danny de Groot redde bekwaam. Even later had de thuisploeg de unieke kans de 1-0 binnen te werken, maar UVS kwam met de schrik vrij. Halverwege de eerste helft kwam de Leidse ploeg, niet geheel in lijn met de verhoudingen op het veld, op 0-1 door Ferry Kort. De spits is weer terug van een blessure, waardoor Rico Westdorp twee linies zakte. Daar verrichte de van FC Boshuizen teruggekeerde speler een prima daad door kort na de 0-1 de gelijkmaker te voorkomen.

Voor UVS werd het nog plezieriger vanwege een tweede treffer van Kort. Even later moest Thomas van Rest geblesseerd afhaken en nam Jeroen Boogmans zijn positie in. Op slag van rust moest De Groot weer handelend optreden en Overdijk en consorten waren opgelucht dat het rustsignaal klonk.

Eenmaal uit de rust gekomen werd duidelijk dat de 0-2 voorsprong nog geen enkele garantie gaf voor een Leidse driepunter. KMD werd sterker en sterker en kwam niet ten onrechte terug in de wedstrijd. De thuisploeg bleef vervolgens aandringen en ook de gelijkmaker kwam tot stand. Rob van der Plaat kreeg daarna bij een uitbraak de kans op 2-3, maar raakte het leder verkeerd.

UVS leek toch aan het langste einde te trekken, maar zag een doelpunt afgekeurd worden om niet heldere redenen. Evert van Rest was als invaller ook nog bijna trefzeker, maar zijn inzet ging over. In de slotfase kon het nog beide kanten op, maar het bleef bij de vier treffers. Eerlijk verdeeld over de twee ploegen.

Overdijk: ,,KMD speelde lange tijd opportunistisch en daar gingen wij in mee. Daar zat de crux van onze moeilijke middag. In de rust heb ik ze nog gewaarschuwd dat dit niet goed kon blijven gaan, maar of het was aan dovemansoren of we konden gewoonweg niet beter dit keer. Die 0-2 voorsprong van ons zag er mooier uit dan het was. We hebben niet ons ware gezicht getoond en dan verdien je ook niet te winnen. Wel ben ik van mening dat KMD met negen man had moeten eindigen. Ik heb overtredingen gezien die rood waard waren. Maar goed; dat doet verder niets af aan ons eigen optreden. Daar moeten we niet voor weglopen.”

Basisopstelling UVS: De Groot, Maaskant, Hogenboom, Van Rest, Westdorp, Pison, Mink, Van der Weijden, Smit, Kort, Van der Plaat.