HomeZaterdagDerde klasseAlex Redel, Hans van Leeuwen en Koen Hogenboom in de nastoot

Alex Redel, Hans van Leeuwen en Koen Hogenboom in de nastoot

-

Derde klasse A (zaterdag)- Aanvoerder Koen Hogenboom had bedenktijd nodig op de vraag of de 2-2 een terechte uitslag was voor de ontmoeting tussen Koudekerk en UVS. Uiteindelijk, een paar minuten na het laatste fluitsignaal, werd het een ‘ja’. Toch was de aarzeling begrijpelijk, want UVS kwam kort voor tijd op voorsprong via Bart-Jan Neuteboom. Koudekerk leek op weg naar de eerste thuisnederlaag in acht thuisbeurten, maar de even daarvoor ingevallen Mike van Velzen was in dezelfde minuut koelbloedig in de afronding. Dit met een volkomen terechte eindstand tot gevolg.

De beide trainers, in dit geval Alex Redel en Hans van Leeuwen, werd uren later gevraagd naar hun gevoel bij de wedstrijd en zij zaten welhaast volkomen op één lijn. Redel: ,,In de beginfase hadden we het wat lastig, maar ik denk dat we een groot deel van de eerste helft heer en meester waren. We wonnen veel duels en ik vond onze voorsprong ook terecht. Enkel valt de 1-1 op een vervelend moment.”

Mitchell Goudkuil redde nog op een uithaal van ‘hangende linksbuiten’ William van Vliet, maar op de vervolgende hoekschop en de ferme kopbal van Rob van der Plaat was hij kansloos. Redel nog eens: ,,Daar wordt het duel niet gespeeld en dus krijg je weer een onnodige goal om de oren. Bij de 2-2 was het niet anders. Koudekerk voetbalt heel aardig en ook met agressie, maar we zijn niet scherp bij standaardsituaties. Dat heeft ons al aardig wat doelpunten gekost.”

Over het spel in de de tweede helft was Redel minder tevreden. ,,Dat was de verdienste van UVS. Je ziet dat ze een geslepen en gelouterde ploeg hebben. Hun ‘10’ (Mark Hermenet, red.) ging dieper spelen en daardoor kregen we wat meer problemen en waren we de controle kwijt. De echte finesse ontbrak ook na rust. Niet iedereen zat even goed in de wedstrijd. We konden dezelfde druk van de eerste helft niet meer opvoeren. Maar goed; ik ben tevreden over de teamprestatie en we staan er prima voor in de tweede periode. Het zou lekker zijn om die prijs te pakken en verder willen we de druk blijven opvoeren naar Floreant toe.”

Van Leeuwen ontving de complimenten over zijn ploeg en kon ook leven met de eindscore, hoewel het voor de oud-speler van de hoofdmacht zelf wel wat ‘dubbel’ aanvoelde. ,,Als je kort voor tijd de 1-2 maakt, moet de zege eigenlijk binnen zijn. Maar dan zou Koudekerk wel tekort zijn gedaan. Net als in de heenwedstrijd wilden zij ook voetballen en ze spelen zeker niet als een kip zonder kop. Er zit een idee en visie achter. Daarom is deze uitslag niet verkeerd. Een nederlaag had ons meer pijn gedaan, omdat wij weer achter Koudekerk staan.”

Ook was er erkenning bij de Leidse trainer over het verschil in de eerste en tweede helft van zijn ploeg. ,,Koudekerk had zeker meer balbezit in de eerste helft. Op zich hoeft dat natuurlijk geen probleem te zijn. In elk geval stond het niet goed bij ons en we leverden vaak te snel de bal in. Toch kregen we zelf de beste kansen, maar juist toen we dachten dat we met een 1-0 achterstand zouden gaan rusten, prikten we de 1-1 nog binnen. Het is maar goed dat we na de 1-0 niet door het ijs zijn gezakt. Na de rust speelden we compacter en kregen we meer grip op het middenveld. Reëel gezien kwam er uiteindelijk een juiste uitslag uit. Het blijft een interessante strijd bovenin.”

Hogenboom met het slotwoord. ,,Ik denk dat als er iemand had moeten winnen dan…nee toch niet. Dit is een terechte uitslag, We zijn in de eerste helft overtroefd, zo eerlijk kan ik wel zijn. In de tweede helft werd het een strijd en dat pakten we goed op. We gingen toen ook wat dieper spelen en daar had Koudekerk meer moeite mee. Al met al verdiende de wedstrijd geen verliezer.”