Promoties voor UVS C1 en D1

-

Na de veelbelovende heenwedstrijd van vorige week, waren de verwachtingen bij UVS C1 hoog gespannen. De Leidse selectie reisde inclusief grote aanhang per touringcar af naar Breda voor de 2e confrontatie tegen het roemruchte v.v. Baronie C1. Een strak geregisseerde sfeeractie, zorgde voor een indrukwekkende opkomst van beide teams.

UVS c1 deel 3

UVS startte in dezelfde basisopstelling van vorige week, waarin de tegenstander met name in de beginfase werd overlopen. Nu was het spel in de 1e helft meer in evenwicht; beide ploegen gaven elkaar weinig ruimte om te voetballen. In de 2e helft was het louter UVS wat de klok sloeg. Saïd, sterk ingevallen, kreeg de eerste grote kans, maar had weinig geluk in de afronding. Even later was het wel raak; een vloeiende aanval over meerdere schijven werd door Max afgemaakt; 0-1. De ban was duidelijk gebroken, de spanning viel van de ploeg af die eindelijk vrijuit ging voetballen. Sem ging goed door aan de linkerkant en bracht de net ingevallen dekselse Daan Sloos in stelling; 0-2! Na het laatste fluitsignaal barstte het grote feest los; UVS C1 promoveert naar de 2e Divisie ! De kampioensshirts konden worden aangetrokken en de champagne vloeide rijkelijk. Rond 17.00 uur arriveerde de ploeg samen met de eveneens gepromoveerde D1 op de thuisbasis in de Kikkerpolder, waar een ware heldenontvangst te wachten stond. UVS D1 en C1, van harte gefeliciteerd !

UVS c1 deel 6

Klik hier voor het fotoverslag. Met dank aan:Julien Chaigneau

Klik hier voor filmpje 1

Klik hier voor filmpje 2

Klik hier voor filmpje 3

UVS D1 PROMOVEERT NAAR 3E DIVISIE

Op weg naar de felbegeerde promotie naar de 3e divisie was het dan eindelijk zover, de beslissingswedstrijd tegen JSV Nieuwegein. Deze ploeg uit Nieuwegein kwam uit in de Hoofdklasse C en eindigde na 24 wedstrijden op een gedeelde 3e plaats met CDW D1 uit Wijk bij Duurstede. Er moest dus een beslissigswedstrijd aan te pas komen voor de 3e plaats, die recht gaf op rechtsstreekse plaatsing in de 3e divisie. JSV Nieuwegein verloor deze beslissingswedstrijd en eindigde daardoor vierde en kon in de herkansing tegen UVS D1.

UVS d1 deel 1

UVS D1 heeft na de winterstop geen competitiewedstrijd meer verloren, waarin 22 keer werd gescoord en slechts 2 tegendoelpunten werden geïncasseerd. En passant werden 2 sterk bezette toernooien (DHC Top toernooi en UVS Dirk Bakker Toernooi) op hun naam gezet. Kortom UVS D1 verkeerde in topvorm en leek nagenoeg onverslaanbaar. De overtuiging van het winnen was bij de jongens dan ook zo groot, dat met veel vertrouwen de wedstrijd tegemoet werd gezien. Voor de zekerheid werd de afgelopen training nog even op “de lange bal naar de snelle spitsen eruit halen” geoefend, omdat het betere speurwerk had opgeleverd, dat dat de speelwijze van JSV Nieuwegein zou zijn.

Toch bekroop zo vlak voor aanvang van de wedstrijd bij sommigen de nodige spanning, wat weggeschreven kan worden onder de noemer “gezonde wedstrijdspanning”. Samen met 3 officiële KNVB (assistent) scheidsrechters kwamen de 22 gladiatoren het strijdtoneel van het prachtige sportcomplex van V.V. De Meern (neutraal terrein) op gelopen.

UVS startte met:

• op doel: Ian
  • in de verdediging: Benjamin, Xander, Samantha en Yannick
  • op het middenveld: Jay, Boy en Tim
  • in de aanval: Daan, Sjors en Björn
  • als 1e wissels: Gijs, Benk, Fabian en Mohamed

….. en wat een start. JSV Nieuwegein had de aftrap, leidde al spoedig balverlies en UVS nam de aanval over. De wedstrijd was nog geen minuut oud of UVS combineerde zich over rechts bliksemsnel naar voren, waarbij de bal van Sjors, naar Daan, naar Boy tot uiteindelijk Björn ging. Björn nam de bal aan en legde deze met gevoel over de keeper het doel in. Een enorme ontlading van de Blauw Witten op het veld, in de dug out en van de ongeveer 50 meegereisde supporters. 0-1 in de 48ste seconde, wie had dat gedacht!

Remco waande zijn jongens tot scherpte en druk te blijven zetten en zo JSV niet tot voetballen toe te laten komen. JSV Nieuwegein wist niet wat hen overkwam en een volgende kans voor UVS diende zich al weer aan. Nu was het Boy die met een indrukwekkende solo het strafschopgebied binnendrong en al vallend een schot kon lossen. Het schot miste kracht en daardoor rolde de bal (te) langzaam naar het overigens lege doel. Te langzaam, want een JSV verdediger redde op de doellijn.

UVS d1 deel 2

Enkele minuten later weer UVS in het strafschopgebied, terwijl JSV nog nauwelijks met de bal over de middenlijn was geweest. Een pass vanuit het middenveld op Boy, die in de rug werd geduwd en viel. Er volgde een weifelend fluitje en een vreemde beslissing van de scheidsrechter: een indirecte vrije trap binnen de 16 meter. Navraag na de wedstrijd bij de scheids leerde me dat hij in het duwen in de rug weliswaar een overtreding zag, maar deze te licht vond voor een strafschop. Er is geen KNVB spelregel die hierin voorziet, dus de bal had gewoon op de stip gemoeten. Het maakte uiteindelijk niet zoveel uit, want Jay schoot de bal na het tikkie van Boy, zo hard en zo onberispelijk binnen, dat dit eigenlijk nog mooier was dan het scoren van een pingel, maar het had natuurlijk ook anders kunnen aflopen.

Het arbitrale trio leidde voorts overigens een prima wedstrijd en zagen dat UVS na deze tweede goal bleef aandrukken op een derde doelpunt. Uit een corner van Bjorn miste Samantha met het hoofd, maar kreeg een herkansing met de voet in de rebound en schoot de bal rakelings naast. Het was mooi te zien dat UVS de bal het werk liet doen en combineerde over het gehele veld. Jay ging op rechts het duel aan met zijn rechtstreekse tegenstander en sprintte zij aan zij, met de bal aan de voet tot aan de achterlijn. Boy was in het centrum meegelopen en vrij aanspeelbaar. Jay legde, zwaar gehinderd door zijn tegenstander de bal vanaf de achterlijn terug op Boy, die vervolgens hard en droog met zijn linker binnenschoot (0-3). Wat een prachtige assist en fantasisch afgemaakt.

De eerste helft liep richting het einde; UVS nam wat gas terug en hierdoor kreeg JSV Nieuwegein iets meer grip op het spel en vertoonde zich wat vaker op UVS helft. Maar Yannick en Benjamin legden de JSV vleugelspitsen volledig lam, terwijl Samantha en Xander als centrale verdedigers de opkomende spits geen enkele mogelijkheid boden. Pas in de 25e minuut kreeg JSV Nieuwegein een eerste mogelijkheid uit een vrije trap net buiten UVS’ strafschopgebied. Een driemansmuur moest voor extra bewapening zorgen, maar deze werd moeiteloos gepasseerd. Ian, die nog geen schot op doel had gekregen, was alert en klemde de bal vast. Mooie redding, Ian!

In de slotminuten van de eerste helft kwam UVS nog maar eens massaal naar voren en liet de bal razendsnel via Björn en Sjors naar Daan lopen. Daan haalde uit en legde met 0-4 de ruststand vast. Wat een mooie aanval was dat en wat prima afgerond. De jongens konden met een gerust hart naar de kleedkamers en zullen daar ongetwijfeld van Remco te horen hebben gekregen dat het een prima eerste helft was; dat we er nog niet waren; dat we scherp moesten blijven; dat JSV Nieuwegein de tweede helft vast uit een ander vaatje zou tappen etc etc. De toeschouwers trokken zich terug in het prachtige clubhuis van V.V. De Meern en genoten na van het vertoonde spel en van een heerlijk bekertje koffie.

De jongens van JSV Nieuwegein gunden zichzelf nauwelijks rust en stonden al weer te popelen om de gelede schade te herstellen. UVS kwam iets later op het veld en had 1 wissel doorgevoerd, Gijs voor Ian. JSV Nieuwegein liet er begin tweede helft geen gras over groeien en zette flink aan. Een pass dwars door het midden leek de spits te bereiken, maar Samantha kon ten koste van een corner corrigerend ingrijpen. Toen in een volgende minuut een JSV verdediger dacht de bal uit te kunnen laten rollen, werd hij verrast door Yannick, die op snelheid langs de lijn de bal oppikte en met voorsprong en daardoor ongehinderd richting JSV doel kon opstomen. De keeper verkleinde zijn goal en dekte de korte hoek af, maar het schot van Yannick was zuiver geplaatst en onhoudbaar voor de keeper (0-5). Wat een goal!

Dit doelpunt was het signaal om de gehele bank te wisselen (Benk voor Benjamin, Fabian voor Boy, Mohamed voor Daan en David voor Björn). Zo pakte iederen zijn deel in deze prachtige wedstrijd. Mohamed pakte zelfs bijna nog een doelpunt mee, toen hij uit een vrije trap de bal richting kruising stuurde. De bal belandde weliswaar in de kruising, maar net aan de verkeerde kant van de paal. Mo kreeg later weer een vrije kans, nadat Fabian dwars door het midden 3 verdedigers van zich af had weten te schudden en de bal breed legde op Mo, die jammer genoeg een metertje buitenspel liep.

De wedstrijd liep ten einde en JSV vocht nog voor een eretreffer, maar keeper Gijs plukte een hoge voorzet mooi uit de lucht, waardoor de bal niet de inkomend spits bereikte en daarmee wendde Gijs deze gevaarlijke situatie af. Ook een laatste mogelijkheid voor JSV werd niet benut. Een vrije trap voor JSV Nieuwegein op de rand van het strafschopgebied ging hard over de muur en lat. De scheidsrechter vond het hierna genoeg en floot voor het einde van de wedstrijd.

UVS D1 heeft het geflikt en promoveert naar derde divisie!! Met respect voor de tegenstander werden eerst handjes geschud en daarna kon het feestje beginnen. Confetti en bloemen voor de winnaars, T-shirts voor de promovendi en champagne voor iedereen die ondergespoten werd. Deze unieke prestatie werd gevierd als een kampioenschap en na de felecitaties en bedankjes was het tijd om trainer Remco met kleren en al onder de douche te zetten…… en het bleef nog lang onrustig in kleedkamer 7 van V.V. De Meern.

Wedstrijdverslag: Fons Cornelissen, met dank aan Jay voor de aantekeningen.

Fotografie: Peter Langezaal en Fons Cornelissen