Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

UVS heeft geluk aan de zijde tegen Kagia (1-0)

Brasserie Park
Catsanddogs artikel

Derde klasse A (zaterdag)- Lange tijd zag het er naar uit dat het niet spectaculaire duel tussen UVS en Kagia in een bloedeloze 0-0 zou eindigen. Maar vlak voor het scheiden van de markt bezorgde Kenneth Maaskant met een rake vrije trap de blauw-witten alsnog de zege. Was deze zege terecht?

UVS’er Kris Menken is oprecht. ,,Het was een gelukkige overwinning.”Teammanager Erwin Mastenbroek van Kagia dacht er niet anders over.,,De overwinning was niet terecht. Een gelijkspel zou beter op z’n plaats zijn geweest. Deze wedstrijd verdiende van beide kanten geen winnaar.”

,,Het was moeizaam en moeilijk voetballen op een slecht veld. Daarom werden er veel lange ballen gespeeld. Er waren weinig kansen over en weer”, blikt Kris Menken terug. ,,Toch vond ik dat wij in de tweede helft iets de overhand hadden.” De verdediger is tevreden over de wijze waarop hij en z’n maatjes achterin vrijwel niets weg hadden gegeven. ,,We hebben de nul gehouden en dat is in dit soort wedstrijden erg belangrijk. Zeker als je zelf moet blijven winnen om de aansluiting met SEV en Koudekerk te houden. Want een titel is altijd nog mogelijk en we gaan sowieso ook voor de derde periode. Gewoon zelf blijven winnen en de moed erin houden. Zelf geloof ik er nog in maar we zijn ook afhankelijk van onze concurrenten. We moeten de aansluiting zien te houden.”

Sport2000 artikelbanner
Brasserie buitenhuis
Rabobank artikelbanner
Geco artikelbanner

Een heel ander gevoel hield Mastenbroek aan Lisserbroekse kant over aan de confrontatie in de Kikkerpolder. Hij zag vlak voordat het doek over deze matige voorstelling viel zijn mannen alsnog de bietenbrug opgaan. Uitermate zuur als je denkt aan dit duel een punt over te kunnen houden bij een titelkandidaat. Hij is realist. ,,Dit duel verdiende van beide kanten geen winnaar. Het waren hier en daar wat speldenprikken die er werden uitgedeeld. In de tweede helft kregen wij wel een grote kans maar de keeper pakte de inzet van Rens Lamboo. Het is zo dat wij thuis vaker beter spelen dan uit, maar ik vind dat wij voetballend gezien een goede beurt hebben gemaakt. Helaas werd dit niet beloond. Het is heel teleurstellend. De spelers waren nog gewaarschuwd dat ze bij de zestien geen vrije trappen weg moesten geven. Dan komt het er toch van, hel jammer. Het is slecht voor je hart op zo’n moment”, bekent hij openlijk. ,,Teleurstellend”, jammert hij nog na.

Weer was Kenneth Maaskant goud waard voor UVS

Weer was Kenneth Maaskant goud waard voor UVS

In UVS zag hij niet de potentiële kampioenskandidaat want Mastenbroek acht Koudekerk en SEV toch iets beter. ,,We krijgen ze allebei nog thuis maar moeten wel realistisch zijn.” De achterstand op de toppers is groot. Maar in de derde periode is alles nog mogelijk.” Al zal de eerstvolgende uitwedstrijd tegen Floreant bepaald geen gemakkelijke opgave worden. De Boskopers verloren wel voor de tweede keer op rij. Dit keer won WDS met 4-5 van de nu nummer vier.

De trainers deden ook nog hun zegje. Eerst Hans van Leeuwen, de winnende. ,,Een typische 0-0 eigenlijk. Kagia was voor rust wat beter en wij na de doelwisseling. Ik herhaal wat ik eerder zei na de eerste ontmoeting. Zij hebben gewoon een leuk jong elftal met getalenteerde spelers. Een aantal van hen heeft niet voor niets in het tweede van FC Lisse lopen ballen. Deze overwinning moeten we omarmen, want we hielden al rekening met een gelijkspel.”

Kenneth Maaskant scoorde overigens niet voor het eerst vanuit een vrije trap. ,,Dat is een handelsmerk van hem. Vanwege ons roulatiesysteem zat hij aanvankelijk op de bank. We hadden al zitten dollen dat hij bij zijn invalbeurt maar de winnende moest maken vanuit een standaardsituatie. Lekker natuurlijk als dat dan lukt”, sprak Van Leeuwen meer dan tevreden.

Anton Wijsman vond dat zijn ploeg meer aanspraak mocht maken op drie punten. ,,Als er een winnaar moest komen, had Kagia daar meer recht op. We deden zeker niet voor UVS onder en dat is toch een van de beteren uit deze klasse met al hun ervaring van spelers die op hoofd-en/of eerste klasse niveau hebben gespeeld. Vergeet ook niet dat wij een probleem hadden toen Dirk Jan Ligtenberg er al in de eerste helft van af moest met een blessure. We waren daarmee in ons 4-4-2 systeem een belangrijk aanspeelpunt kwijt. Al met al leverde de late goal een forse downstemming op bij ons in de kleedkamer. Dat zegt genoeg.”

Voor UVS kwam er overigens meer goed nieuws. Het belabberde hoofdveld zal naar verwachting namelijk in de slotfase van dit seizoen op de schop gaan. De gemeente Leiden heeft een nieuwe kunstgrasveld toegezegd, tot grote tevredenheid van de club en ook de beide trainers, die sprake van een ‘zeer moeilijk te bespelen’ veld.

OWN artikelbanner
Van Marwijk artikelbanner

One Comment

  1. Erwin Mastenbroek

    8 maart 2015 at 11:16

    Jammer dat ik niet helemaal correct ben overgenomen. Ik heb gezegd dat we thuis vaak beter spelen dan uit en niet andersom zoals in het artikel vermeld. Bovendien heb ik niet gezegd dat we geen vrije trappen rond de 16 weg moesten geven maar is vooraf in de bespreking gezegd. Voor de rest een prima stuk!

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten