HomeZaterdagDerde klasseUVS ontdoet zich met speels gemak van WDS

UVS ontdoet zich met speels gemak van WDS

-

Derde klasse A (zaterdag)- Op Sportpark De Kikkerpolder stond dit weekend de wedstrijd UVS-WDS op het programma. De heenwedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel, dus kon UVS de borst natmaken. Zeker gezien het feit dat WDS na de winterstop nog slechts eenmaal verloor. Winst was noodzakelijk voor Uit Vriendschap Saam om zodoende de titelaspiraties niet in de koelkast te hoeven zetten. Met verzorgd en goed voetbal ging de Leidse ploeg van trainers Hans van Leeuwen en Arnold Overdijk met de winst aan de haal. Het werd maar liefst 6-1.

Al in de openingsminuut waren de intenties van UVS duidelijk. Een afgevallen bal in het vijandelijke strafschopgebied werd door rechtsbuiten Bas Smit ingeschoten echter ontbeerde het schot de nodige kracht. Kort daarna kon een vrije trap van William van Vliet net niet worden ingekopt. Van Vliet zou deze middag de plaaggeest worden voor de verdediging van de ploeg uit Driebruggen. ,,Alles wat hij aanraakte, veranderd in goud zo ongeveer. Zijn tegenstander zal wel aan de pillen zitten na deze wedstrijd. Heerlijk om te zien hoe Van Vliet speelde”, zo sprak Overdijk na afloop.

Met countervoetbal probeerde WDS de openingsgoal te forceren. Dit leidde tot wat schoten vanuit de tweede lijn van Marco Cromwijk en Mark van Bentum, maar echt gevaar leverde dit niet op. Na een minuut of tien kwam de Leidse equipe op voorsprong. Na een uitbraak van de blauw-witten werd de bal subtiel breed gelegd waarna Van Vliet goed controleerde en binnenschoot.

Na dit eerste doelpunt bleef UVS kansen krijgen. Van Vliet zocht keer op keer het duel op met zijn directe tegenstander en strooide met uitstekende voorzetten vanaf de linkerzijkant die ternauwernood door de WDS defensie verwerkt konden worden. Toch kwam WDS langszij. Halverwege de eerste helft werd spits Rick Wils ten val gebracht net buiten het doelgebied van UVS. Subtiel krulde Ramon de Koning de bal om het muurtje en de bal belandde in de linker bovenhoek, onhoudbaar voor de sluitpost Danny de Groot van de Leidenaren.

UVS liet zich hierdoor niet uit veld slaan en drukte WDS steeds meer naar achter. Van Vliet leidde het tweede doelpunt van de thuisclub in. In het strafschopgebied slalomde hij tussen twee verdedigers door en werd ten val gebracht. Een koud kunstje voor aanvoerder Koen Hogenboom, spelend op de plek van de afwezige Joeri Onderwater, die de gegeven penalty eenvoudig binnen werkte. Ook hierna kreeg UVS de kans de score verder uit te bouwen. Schoten van Van Vliet, Ferry Kort en Bas Smit gingen net over of naast. Met een verdiende voorsprong voor de gastheren werden de kleedkamers opgezocht.

In de tweede helft was UVS heer en meester. De thee was amper verwerkt of Ferry Kort verschalkte WDS Doelman Leendert Boerefijn voor de derde maal deze middag. De spreekwoordelijke gifbeker voor de Driebruggenaren was echter nog niet leeg. De gasten konden zich alleen nog maar kon beperken tot lange ballen. UVS hield goed druk en plotsklaps kwam de bal voor de voeten van de vrijstaande Mark Hermenet die wel raad wist met dit buitenkansje en de Kikkerpolderbewoners zo in veilige haven schoot.

Het laatste deel van de tweede helft kroop WDS iets meer uit haar schulp, maar de Leidse defensie werd nimmer op de proef gesteld. Sterker nog, de voorsprong werd groter. Na een schaakspel rond het doelgebied van de zwarthemden werd Kort pootje gelicht in de zestien wat leidde tot een strafschop. Uitblinker Van Vliet werkte deze bal beheerst in de touwen. Vlak voor het verstrijken van de speeltijd kreeg invaller Evert van Rest nog een dot van een kans. Kort legde de bal panklaar en voor open doel schoot Van Rest naast. Toch konden de Leidse toeschouwers nog eenmaal juichen. Na een goede uitbraak hield Kort het overzicht en bediende de vrijstaande Rob van der Plaat die de einduitslag op 6-1 bepaalde.

Volgende week heeft UVS een weekend vrijaf. Over twee weken staat de kraker uit tegen Floreant op het programma. Die ploeg lijkt uitgewaterd voor de titel, maar UVS blijft SEV en Koudekerk wel in de nek hijgen. Die ploegen spelen uitgrekend ook tegen elkaar het weekend na de paaseieren.

UVS-aanvoerder Koen Hogenboom over het verloop van de wedstrijd: ,,Wij waren vandaag duidelijk de bovenliggende ploeg. In de eerste helft hadden we een licht veldoverwicht en gingen we met een geringe voorsprong de rust in. In de pauze werd ons op het hart gedrukt dat we snel moesten scoren in het tweede bedrijf zodat zij niet weer langszij konden komen. Gelukkig gebeurde dat ook en domineerden we de wedstrijd volledig. Als team speelden we gecontroleerd en goed. William was vandaag wel de uitblinker bij ons vandaag. De rechtsback van WDS werd iedere keer het bos ingestuurd na acties van hem. Uiteindelijk is de uitslag volledig terecht en had zelfs nog hoger kunnen uitvallen. Als we zo blijven spelen zijn we echt een titelkandidaat.”

Opstelling UVS: Danny de Groot, Mark Hermenet (Evert van Rest), Koen Hogenboom, Ferry Kort, Kenneth Maaskant, Kris Menken, Bart-Jan Neuteboom, Bas Smit (Jordy Klaassen), Vincent de Vrind (Rob van der Plaat), Tim van de Voort, William van Vliet.