HomeZaterdagDerde klasseKickers’69 krijgt de complimenten, Voorschoten’97 de punten

Kickers’69 krijgt de complimenten, Voorschoten’97 de punten

-

Derde klasse A (zondag)- Kickers ’69 miste maar liefst vijf basiskrachten in het duel tegen Voorschoten’97. Blessures, schorsingen en verblijf in het buitenland waren daar debet aan. Voorschoten is volop in de race voor het derde periodekampioenschap dan wel de derde plaats en had de laatste weken laten zien dat ze goed konden voetballen. Al met al voorspelde het weinig goeds voor de thuisploeg.

Kickers spotte vanaf de eerste minuut met alle voorspellingen. Met een ongekende strijdlust en met goed voetbal werd Voorschoten bestreden. Dat stelde er in de eerste helft bitter weinig tegenover. De duels gingen meestentijds verloren en de ploeg grossierde in foute passes. Nonchalance op en top. Oorzaak van het uitblijven van een doelpunt aan de kant van de Leimuidense ploeg was een gebrek aan koelbloedig afmaken.

Een tweede oorzaak was het bekwaam optreden van keeper Abdel Kader Lamrabette. Grote en kleine kansen waren er voor de thuisploeg te noteren. In het begin al kwam Lars de Jong oog in oog te staan met Lamrabette die als overwinnaar uit de strijd kwam. Vlak voor de rust kreeg Michael van Koert nog een kans uit de categorie ,”niet te missen”. De spits wist echter niet te scoren.

Individuele klasse was er de oorzaak van dat ook Voorschoten claimde recht op een doelpunt te hebben. Het fraaiste staaltje was van de pas 17-jarige Mohamed Maatoug. De frêle, maar uiterst behendige middenvelder plaatste een bal met precisie in de bovenhoek, die slechts met de grootste moeite uit het doel gehouden kon worden door keeper Jeroen Tent. Dat er met 0-0 gerust werd was een regelrecht mirakel gezien de vele kansen. Ook verwonderlijk was het knappe verweer van de thuisploeg die de ruimtes wist te benutten die Voorschoten bood.

Het eerste memorabele moment van de tweede helft was voor Lamrabette. Van dichtbij kopte Koen Bakker hard en zuiver in. Een flitsende reactie van de doelman voorkwam een op dat moment terechte voorsprong voor de thuisploeg. Kickers ging onverdroten verder waar het gebleven was, maar Voorschoten bood meer weerwerk. De persoonlijke duels gingen niet meer automatisch naar Kickers, linies sloten korter op elkaar en het voetbal werd beter aan de kant van Voorschoten. Dit resulteerde uiteindelijk in de genadeslag voor het dappere Kickers. Niels van den Berg gaf een goede pass op diepe spits Michael Kers. Die omspeelde beheerst de keeper en rondde af.

De 0-1 werd met een zucht van verlichting ontvangen in het kamp van trainer Mohamed Bougrine. Kickers voetbalde met de moed der wanhoop verder. Voorschoten kreeg meer ruimte zonder nog een keer te scoren. Ook de thuisploeg kon, mede door het keeperswerk van Lamrabette, niet tot een doelpunt komen. Voorschoten is zodoende nog volop in de race voor een prijs. Kickers wacht mogelijk de nacompetitie en in het zwartste geval degradatie. Er zijn nog twee wedstrijden te gaan.

Lambarette was een content man na afloop: ,,Drie punten. Daar ben ik blij mee. Het was niet goed in de eerste helft. We speelden slordig, waarbij er natuurlijk veel misging. De trainer liet ons dat goed weten ook in de rust! Hij was boos en terecht. De tweede helft was een stuk beter. Ik speelde lekker moet ik je zeggen.” Op de opmerking dat de redding op de kopbal aan het begin van de tweede helft misschien wel cruciaal was reageert de goalie laconiek: ,,Daarvoor sta ik tussen de palen.”

Trainer Bougrine is duidelijk: ,,Schandalig was het wat we in de eerste helft lieten zien. Het sloeg helemaal nergens op. Steeds maakten we de verkeerde keuzes en speelden zodoende de tegenstander in de kaart. Het had niets met onderschatting te maken hoor. Kickers is voor ons altijd een lastig te bestrijden ploeg. Dat zag je vandaag maar weer. Dit seizoen willen we echt prijzen pakken dus over die drie punten van vandaag kunnen we alleen maar tevreden zijn. Als ik eerlijk ben moet ik toegeven dat Kickers vandaag de betere ploeg was. Volgende week spelen we tegen GOL Sport. Dat wordt in mijn ogen de wedstrijd waar het om draait, meer nog dan de week erop tegen MMO. Gelukkig heb ik een zekerheid: slechter dan vandaag kan niet.”

Een argeloze passant die de wedstrijd toevallig bijwoonde zal zich na afloop hebben verwonderd over de lage positie die Kickers inneemt. Zoveel passie en ook zoveel voetballend vermogen, met een gehavend elftal, waar is het mis gegaan dit seizoen?

Kickers ’69-Voorschoten 0-1 (0-0). 0-1 Kers.
Kickers: Jeroen Tent, Van Haasteren (75. Marco Tent), Vernooy, Van Vliet, Van Iperen, Moliers, Lars de Rijk, Bakker, Van den Berg, Roy de Rijk, Broers.
Voorschoten: Lamrabette, Toret (46. Kloeke), Van Veen, Van de Wijngaard, Adriaanse, Hogewoning, Nikic, Van de Heuvel, Kers, Maatoug (65. Hilders), Van den Berg.
Scheidsrechter: Van der Ploeg. Toeschouwers: 75.