donderdag, april 18, 2024
HomeZaterdagDerde klasseStrijdlust RCL beloond in de slotseconden

Strijdlust RCL beloond in de slotseconden

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Een wedstrijd is pas afgelopen als het laatste fluitsignaal heeft geklonken. Een aloude wijsheid die zaterdag bij BVCB tegen RCL weer eens te beleven viel. In de laatste minuut van de extra tijd krulde Nick van Bemmel de bal uit een vrije trap schitterend om de BVCB muur. Keeper Mark Gaerthe stond als versteend en zag hoe het leer het net deed bollen. Heel kort daarop klonk het eindsignaal en kon er 2-2 op het wedstrijdformulier ingevuld worden. Een fikse domper voor de thuisploeg, maar wel een volkomen terechte uitslag.

DSC05894

Het was een wedstrijd in de top van de tweede klasse C en bij winst zou RCL  tot op en punt afstand komen van de opponent met een wedstrijd minder gespeeld. Die winst leek ver weg in de eerste helft. Al na dertien minuten scoorde Soufian Tanouti van Bergschenhoekse Voetbal Club Bergschenhoek nadat Ronald Mink de bal onvoldoende raakte. Tanouti pikte de bal op en passeerde bijna vanaf de achterlijn RCL goalie Jansen. Tien minuten later controleerde Nick de Bil de bal heel knap, spurtte weg van zijn directe tegenstander en schoot hard en zuiver raak: 2-0. Het verschil in deze helft zat hem vooral in de effectiviteit. RCL voetbalde beslist niet onaardig, maar de aanval was krachteloos. Een maal was RCL desondanks dichtbij een doelpunt. Nick Scheurwater was net iets eerder bij een opstuitende bal dan de uitlopende keeper van BVCB en lobde de bal keurig over hem heen. Een op de doellijn staande verdediger voorkwam de vreugde aan de kant van de roodwitten.

SONY DSC

In de tweede helft werd BVCB met een ander RCL geconfronteerd. Een verbeten strijdend RCL zette de thuisploeg flink onder druk. De duels werden gewonnen en een doelpunt bleef niet uit. Hulp van keeper Gaerthe werd daarbij dankbaar aanvaard. Die verspeelde de bal nogal onhandig en Thom Wijnalda kon van dichtbij intikken. De treffer was voor de bezoekers een reden om nog meer druk te zetten. Leroy Westrienen was een linie doorgeschoven en bijna was hij het die de gelijkmaker scoorde. Na een scrimmage voor het doel werd de bal toch weggewerkt en het leek of RCL met lege handen zou blijven staan. Daar was dan in de zesde minuut van de extra tijd het doelpunt van Van Bemmel. Een hectische fase ging er aan vooraf. Eerst moest BVCB middenvelder Rany Skaff op een brancard het veld af na een stevig duel (gelukkig viel het achteraf mee, Skaff zal wel een enige tijd last hebben van een gekneusde heup, red.). Toen ontstond er tumult bij het fluitsignaal van de scheidsrechter. Volgens RCL was de overtreding begaan in het strafschopgebied. Nick Scheurwater liep hierbij tegen zijn tweede gele kaart aan vanwege mekkeren, waarna hij kon inrukken. Van Bemmel liet het allemaal koud en maakte de 2-2. RCL was knap teruggekomen en liet zien dat strijd loont.

SONY DSC

Van Bemmel: ,,Ja, ik denk een terechte uitslag. De eerste helft waren we niet scherp genoeg en BVCB had aan twee momenten genoeg. We gingen de kleedkamer in met een katterig gevoel. Trainer Ben Kottenhagen wist bij ons een knop om te zetten en wij gingen na de rust het veld op met het idee het een en ander recht te zetten. Er waren wat positiewisselingen in de ploeg terwijl onze scherpte helemaal terug was.”  Van Bemmel gaf toe dat vooral de tweede helft heel fysiek was. De beide verzorgers maakten heel wat meters. ,,Het was stevig, maar niemand ging over de schreef. Ik ben geen kunstgrasliefhebber. Het moest vandaag toch, omdat het hoofdveld onbespeelbaar was. Dit kunstgras had wel een heel harde ondergrond. Een valpartij kwam hard aan kan ik je zeggen.”

Van Bemmel is inmiddels onomstreden de man van de vrije ballen. ,,Ik geloof dat het de derde goal was uit zo’n soort situatie. Dat geeft vertrouwen bij mij en het team. Ik train er niet op. Het is iets wat blijkbaar in me zit. Misschien moet ik er toch eens op gaan trainen”, peinsde de doelpuntenmaker. ,,Een boeiende pot tussen twee ploegen die gaan strijden om de eerste plaats in deze klasse”, waren de slotwoorden van de man die zorgde voor de prachtige finale voor RCL.

BVCB – RCL 2-2.

BVCB: Gaerthe, Scheimann, Van der Haas, Hartmans, Mahieu, Skaff (87.Rutten), Tanouti, Dercks, Van der Steen (85. Monsma), Knüppe, de Bil.

RCL: Jansen, Mink (30. Harteveld), Van Westrienen, Hillebrandt, Koet, Van Bemmel, Scheurwater, Leugering, Wijnalda, Sinteur, Permanand( 46. Van de Spoel).

Scheidsrechter: Kuup. Toeschouwers: 200.

Foto’s met dank aan: Kees Ruigrok.