HomeZaterdagDerde klasseAnton Wijsman ziet veel meer winstpunten op één middag

Anton Wijsman ziet veel meer winstpunten op één middag

-

Derde klasse A (zaterdag)- Kagia is ook na twee duels nog de te kloppen ploeg. Na de afgelasting tegen Lugdunum volgde een eenvoudige 4-1 zege op Oegstgeest en nu werd Rohda’76 aan de zegekar gebonden: 2-1.

Trainer Anton Wijsman had niet alleen een winnend Kagia gezien, maar ook een team met veerkracht en karakter. ,,Het was de eerste keer dat we op achterstand kwamen en dan moet je maar afwachten hoe zo’n jonge groep daarmee om gaat. En dat zeker tegen een ploeg als Rohda’76. Dat is een verdomd stugge tegenstander en dan moet je maar zien dat je nog terug kunt komen en het om kunt draaien. Ik ben heel content met het feit dat de ploeg is blijven voetballen, zoals ik ze ook had verzocht in de rust. Die kansen zouden wel weer komen en gelukkig pakte dat ook zo uit.”

In de eerste helft was Kagia al de betere partij, maar waren de kansen niet talrijk. Rohda’76 kreeg slechts een halve kans volgens Wijsman, maar Sander Goudriaan kon wel vissen. ,,Wij kregen een honderd procent kans en twee mogelijkheden, maar scoorden niet. Ik was niet somber gestemd en dat moet je sowieso niet tonen aan je spelers natuurlijk. In mijn achterhoofd wist ik echter wel dat het en loodzware tweede helft zou worden.”

Toch kwam het goed voor Kagia en dat stemde Wijsman tot grote tevredenheid. ,,De rust bewaren en zoeken naar de voetballende oplossing, dat was het devies. Wanneer je mee gaat doen met Rohda heb je een probleem. Zijn hanteerden hoofdzakelijk de lange bal. “

Net als in de voorbije weken toonde Mark Zonneveld weer aan goed op dreef te zijn. Acht minuten na rust zorgde hij voor de gelijkmaker en tien minuten later kon Rens Lamboo zich laten feliciteren door zijn teamgenoten.

Wijsman: ,,Dat was zeker ook gerechtigheid en eigenlijk was de tegenstander rijp voor de sloop. Met 3-1 is het gedaan, maar we konden helaas niet meer afstand nemen. Ik vind Rohda’76 op zich geen slechte ploeg en ze hebben wel zekere kwaliteiten. Verderop in het seizoen zou je die wellicht eerder kunnen elimineren, maar zover zijn we nog niet. Maar alles in ogenschouw nemende moet ik mijn team toch een groot compliment geven. Vorig seizoen zijn we dramatisch gestart en nu hebben we al zes punten in de knip na twee wedstrijden. En ook nog eens met aardig voetbal, hoewel het zeker nog beter kan en moet. Karakter tonen is echter ook belangrijk en het is prima als je dit soort wedstrijden over de streep kunt trekken.”

Basisopstelling Kagia: Goudriaan, Meulenbroek, Hogewoning, Driessen, Mahli, Robelus, Imanse, Sluymer, Lamboo, Ligtenberg. Zonneveld.