HomeZaterdagDerde klasseBetwiste strafschop beslist dorpsderby tussen ASC en UDO

Betwiste strafschop beslist dorpsderby tussen ASC en UDO

-

ASC-UDO 08-11-2015 (Small)

Derde klasse A (zondag)- Strijd en passie zijn bij derby’s vaak de hoofdingrediënten. Zondagmiddag was het in Oegstgeest niet anders bij de dorpsderby tussen ASC en het bezoekende UDO. Beide ploegen bivakkeren in de onderste regionen van de derde klasse, waarbij de Voscuylbewoners zelfs  rode lantaarndrager zijn. Een blik op de ranglijst liet zien dat beide ploegen de punten zondagmiddag broodnodig hadden.

In een gelijk opgaande wedstrijd won de Ajax-sportman-combinatie gezien de meeste en grootste kansen  uiteindelijk verdiend met  1-0 en stonden de geelzwarten van trainer Erik van Manen weer met lege handen. De nederlaag van UDO werd ingeluid door Joost den Hollander, die kort in de tweede helft een verdedigende fout zou hebben gemaakt binnen de beruchte lijnen.

Den Hollander die tot aan zijn rode kaart (tweemaal geel) een prima wedstrijd speelde reageerde furieus op zijn uitsluiting: ,,Het was voor honderd procent geen strafschop, zo zeker ben ik nog nooit van mijn zaak geweest. Zelfs de spelers van ASC vonden het een belachelijke beslissing.” ASC speler Ruben Dutrieux had daar uiteraard geen boodschap aan en benutte de strafschop feilloos.

In de eerste helft van  de pittige derby waren de hoogtepunten spaarzaam. De bezoekers kregen wel wat kleine mogelijkheden en speelden met veel lef naar voren. In de omschakeling werd de ploeg bijna werd verrast door Jerome Rousseau, die na een half uur oog in oog kwam te staan met UDO doelman Michael van Nijnatten. Die kwam als overwinnaar uit de tweestrijd. Ralph van Zandwijk stond, na een fraaie pass van Dutrieux, ook al alleen voor de UDO doelman, maar Zandwijk schoot hoog over.

UDO kreeg voor de pauze  twee mogelijkheden, maar onderstreepte deze middag nogmaals waar het de ploeg aan schort: scorend vermogen. De beste kans was op slag van rust toch weer voor de thuisclub; Jelle Schouten schoot van dichtbij enkele centimeters naast. Met de brilstand gingen beide ploegen de rust in.

Na rust kreeg ASC via Van Zandwijk de kans om op 2-0 te komen. De aanvaller miste echter het verlaten  UDO doel. Na de uitsluiting van Den Hollander weigerden de gastheren de trekker definitief over te halen. Zo trof Rousseau het houtwerk boven doelman van Nijnatten. Het werd de thuisploeg nog bijna fataal, uit een klutssituatie kreeg UDO vlak voor tijd de kans op de gelijkmaker, maar het schot van de UDO aanvaller miste het doel op een haar na.

Zo bleven de punten bij ASC, dat door de zege wat meer lucht kreeg. UDO trainer Van Manen was na afloop uiteraard teleurgesteld, maar had genoeg aanknopingspunten gezien voor een spoedig herstel. ,,Ik vind dat we vanmiddag goed en met veel lef hebben gevoetbald. Als we zo blijven spelen komen de punten vanzelf, ik zie mijn jonge ploeg elke week groeien. Wij hebben er vanmiddag echt een derby van gemaakt, maar dat heeft ons uiteindelijk geen punten opgeleverd. Natuurlijk heeft ASC de beste kansen gehad, maar een gelijkspel hadden we zeker verdiend. De strafschop was volgens velen niet terecht”, vervolgde de trainer en benadrukte dat de sfeer binnen zijn selectie uitstekend te noemen is.

UDO: Van Nijnatten,  Van der Spek,  Den Hollander, Bakker, Lichtenbeld, Nieuwenburg, Koeckhoven, Boerma, Vergeer, Habraken, Bakker.