HomeZaterdagDerde klasseBSC'68 – Lugdunum eindigt uiteindelijk onbeslist: 2-2

BSC’68 – Lugdunum eindigt uiteindelijk onbeslist: 2-2

-

Derde klasse A (zaterdag)-Het gaat niet om het aantal kansen dat je krijgt, een veldoverwicht of een surplus aan techniek, het gaat om het aantal gescoorde goals. Dat was bij de wedstrijd BSC’68 en Lugdunum keurig in evenwicht 2-2. Bij de andere genoemde punten sloeg de balans ten gunste van Lugdunum door. Daar koop je echter weinig voor treurden spelers begeleiders  en supporters van de Leidse ploeg na afloop.

Voor aanvang van de match nam Lugdunum eigenlijk de tweede plaats in en stond op de vijfde plek, drie punten achter de vier koplopers waaronder de ploeg uit Benthuizen. ,,We hebben hier geloof ik nog nooit gewonnen; het wordt heel lastig”, vertrouwde begeleider Gerrit du Prie omstanders toe. Lastig was het sowieso voor beide teams in verband met de harde wind die schuin over het veld stond. Met de storm in de rug van Lugdunum kwam het in de eerste helft tot een aantal spectaculaire scrimmages voor het doel van de thuisclub. Steeds weer slaagde BSC’68 er uiteindelijk in de bal weg te werken. Keeper Dayme van Hilst werd niet echt getest middels schoten van afstand en logischerwijs scoorden de gasten dan ook niet. BSC wel: eerst bijna via Branko Sandifort die alleen op Kevin Wassenaar afging. De laatste verhinderde door bekwaam ingrijpen een doelpunt. Toch moest hij vlak voor rust capituleren na een knal in de kruising van dezelfde Sandifort. Een schitterende knal dat een van de spaarzame hoogtepunten was voor de ploeg uit Benthuizen

In de tweede helft werd steeds duidelijker dat Lugdunum de beter voetballende ploeg was. Juist met de wind tegen gaf een betere techniek en goed over de grond voetballen het idee dat hier gewonnen kon worden. Aan het eind van een uitstekende aanval stond Sergio Vrede, die de gelijkmaker liet aantekenen. Lugdunum rook bloed en amper in het veld profiteerde de ingevallen en van een blessure teruggekeerde Adam Atif van een fout van de keeper van de thuisclub. De 1-2 voorsprong stond op het scorebord en de winst zat in de knip, zo leek het. Helaas voor de Leidenaren bleek BSC scherp wat betreft het benutten van kansen. Het had in feite maar een kans nodig in de tweede helft.  Helemaal vrijstaand kon Wouter van Klink inkoppen. Een dekkingsfout van jewelste die treurnis bracht in de Leidse harten. De 2-2 had aan de ene kant een lichte smaak van onrecht: was Lugdunum in veel opzichten niet veel beter? Had BSC niet een al te simpele spelopvatting: de bal zo snel mogelijk richting de spits brengen? Dat kan zijn, maar uiteindelijk bepalen de doelpunten de eindstand en vandaag was het een wedstrijd die bewees dat het toch vooral gaat om de effectiviteit.

De Leidenaren missen vooralsnog de aansluiting bij de echte top in de derde klasse A, een gemiste kans. Het voetbal van vooral de tweede helft moet Lugdunum echter de zekerheid geven daar wel thuis te horen. De laatste wedstrijd voor de winterstop is tegen hekkensluiter Oegstgeest; direct na die winterstop wachten DoCoS en Koudekerk. Uitstekende momenten voor de groenwitten  om de directe concurrenten beentje te lichten. Hoewel ze daar elders anders over zullen denken..

BSC’68-Lugdunum 2-2. 43. Sandifort 1-0; 77. Vrede 1-1; 85. Atif 1-2; 88. Van Klink 2-2.

BSC’68: Van Hilst, Van der Linden (Ezzaki), Van der Heuvel, De Jong, De Ruiter, Sandifort (86. Henzen), Van Klink, Dijkhuizen, Poort, Verhoeff, Van den Berg.

Lugdunum: Wassenaar, Brandt, Cem Isitir, Serray, Ozan Isitir (73. Atif), DuPrie, Schaafstra, Harleman (80. Malahelumual), Ajar, De Cler, Vrede.

Scheidsrechter: Steenbergen. Toeschouwers: 50.

Note redactie: op onze app is nog een nabeschouwing te beluisteren met Tim de Cler!