HomeZaterdagDerde klasseEerste helft fnuikend voor Kagia

Eerste helft fnuikend voor Kagia

-

Derde klasse A (zaterdag)- Kagia leed net als vorige week een 3-2 nederlaag. Floreant ‘ jatte’ de zege weg uit Lisserbroek, terwijl de Kagianen dit keer de punten moesten laten aan Koudekerk. Er had wellicht wat meer in het vat gezeten voor de ploeg van Anton Wijsman, ware het niet dat Kagia in de eerste helft te bleu voor de dag kwam. Dat leverde een 2-0 achterstand op. Vlak voor rust werd het nog 2-1 en de bezoekers kwamen zelfs nog op gelijke hoogte. Vlak voor tijd besliste Sander Blijleven, ex-ARC, de wedstrijd alsnog in het voordeel van de Koudekerkers.

Wijsman was niet bepaald te spreken over een groot deel van de eerste helft. ,,Daarin speelden we onder ons niveau en lieten we van geen kant zien waartoe we in staat zijn. Dat moet je tegen Koudekerk niet doen. Vooral voorin zijn ze levensgevaarlijk en dat hebben we geweten. Dirk-Jan Ligtenberg maakte vlak voor rust de aansluitingstreffer en dat gaf ons nog wel hoop voor het vervolg. In de tweede helft hebben we ons verder hersteld en toen Dirk-Jan ook de 2-2 maakte, sloop er weldegelijk angst in bij hun. Het is jammer dat we niet konden doordrukken en dat we alsnog onderuit zijn gegaan.”

Net als vorige week zat er wel weer een verhaal aan de nederlaag. Het zit de Kagianen wat dat betreft niet mee. Vorige week werd een loepzuivere goal niet gehonoreerd voor de 3-3, terwijl de 2-0 nu voortkwam uit een zeer discutabele strafschop. Alex Redel, trainer bij Koudekerk, noemde dat dan ook een ‘ gelukkig moment’ voor zijn ploeg. Daarnaast scoorde Kagia na de 3-2 nog de gelijkmaker, maar dit keer werd er buitenspel geoordeeld. ,,Dat heb ik niet goed kunnen zien, maar de beslissingen vallen in elk geval niet onze kant uit. Dat is zuur”, zo meende Wijsman.

Wijsman is er echter de man niet naar om excuses te zoeken en vond met name dat zijn ploeg het onheil enigszins over zichzelf had afgeroepen. ,,Natuurlijk kan je niet negentig minuten knallen, maar we zijn nu pas in het laatste kwartier van de eerste helft gaan meedoen. Dat is te weinig. Ik erken dat Koudekerk kwaliteiten heeft, maar in defensief opzicht zijn ze ook kwetsbaar. Daar lagen kansen voor mijn ploeg. Een nederlaag hier was niet nodig geweest. Al met al sla ik DoCoS en DWO hoger aan voor wat betreft de titelkandidaten. Voor mij is wel duidelijk dat wij het elke tegenstander lastig kunnen maken, maar dan moet je niet zo beginnen als in het eerste halfuur. Een les om mee te nemen.”

Kagia had overigens gerekend op Kevin Robelus, maar hij haakte zaterdagmorgen ziek af. Roy Hogewoning moest zich al vroeg in de wedstrijd laten vervangen want bleek nog niet voldoende hersteld te zijn van een eerder opgelopen blessure.

Basisopstelling Kagia: Goudriaan, Timmermans, Hogewoning, Driessen, Mahli, Zonneveld, Imanse, Sluymer, Van der Schinkel, Schoneveld, Ligtenberg.

Scoreverloop: 1-0 Van Velzen, 2-0 Van Delft (strafschop), 2-1 en 2-2 Ligtenberg, 3-2 Blijleven.