HomeZaterdagDerde klasseErik van der Pot (DoCoS): ,,We moeten het bij onszelf zoeken’’

Erik van der Pot (DoCoS): ,,We moeten het bij onszelf zoeken’’

-

Derde klasse A (zaterdag)- DoCoS deed zaterdag niet eens zoveel onder voor nummer vier Floreant. Toch verloor de ploeg van Nico van der Salm uiteindelijk met ruime cijfers (2-5), hoewel er meer in had gezeten volgens middenvelder Erik van der Pot. ,,De eerste helft hadden we het meeste balbezit en waren we iets beter. Na rust hebben we het laten liggen.’’

Toch ging het in de eerste helft al vroeg fout. De bezoekers uit Boskoop namen de leiding na slordig balverlies op het middenveld van DoCoS. Willem de Bolster bracht nog geen drie minuten later zijn ploeg langszij uit een penalty, nadat een duwfout werd gemaakt op Van der Pot. De thuisploeg leek het initiatief in handen te hebben, maar liet meerdere kansen onbenut. Vlak voor de pauze ging het opnieuw fout voor de Morschbewoners, toen Floreant raak schoot uit een vrije trap.

Een flinke klap in het gezicht, vond Van der Pot. ,,Zeker als je beter bent. En het was ook nog een domme overtreding. Maar we bleven er nog wel in geloven. In de tweede helft begonnen we nog wel goed, maar we zakten langzaamaan steeds verder weg. Zeker na de 1-3.’’

De 1-3 was de genadeklap. DoCoS kon nog wel kortstondig terugkomen via Sven Ravensbergen, maar in de buurt van de gelijkmaker kwam het helemaal niet meer. Sterker nog: Floreant prikte er nog twee doelpunten bij. ,,Na de 2-3 konden we niet doordrukken. We lieten niet echt zien dat we voor een punt wilden gaan. De veerkracht was er niet. Dat ontbreekt wel vaker dit seizoen. Ook de organisatie was volledig weg. En als dat wegvalt, dan redden we het niet meer met onze individuele kwaliteit. We moeten het bij onszelf zoeken. Aan de tegenstander ligt het niet, want zij zijn zeker niet onverslaanbaar.’’

Door de nederlaag blijft DoCoS, overigens met Alex Vergeer in plaats van de geschorste Mitchel van Abswoude tussen de palen, nog altijd slechts op één overwinning staan in 2015. Alleen op bezoek bij BSC ’68 werd gewonnen (0-1). ,,We hebben inderdaad nog niet veel punten gepakt in het nieuwe jaar’’, aldus Van der Pot. ,,Eigenlijk kunnen we nu alles wel vergeten als het om een periodetitel of nacompetitie gaat. Dat is zonde. Maar ik denk dat we nog steeds eerst even moeten kijken naar onderen. We zijn theoretisch nog niet veilig.’’

Het gat met de gevarenzone is maar liefst acht punten, maar Van der Pot wil zekerheid. ,,Gelukkig hebben de onderste ploegen dit weekend verloren of gelijkgespeeld, anders had onze voorsprong er nu heel anders uitgezien. We moeten zo snel mogelijk weer een overwinning boeken, want nacompetitie tegen degradatie wil ik uitsluiten.’’

Volgende week is koploper Koudekerk de tegenstander. ,,Dat wordt een moeilijke pot, dat weet je van tevoren. Zij zijn gewoon heel sterk dit seizoen.’’ Eerder dit seizoen won de ploeg van Alex Redel nipt met 1-0 op De Morsch.

Van der Salm: ,,In de eerste helft hebben we het redelijk gedaan, na de rust was het niet goed genoeg meer. Floreant is niet meer de ploeg van voor de winterstop en dus is 2-5 van onze kant niet al te best. We hebben zeker nog wel punten nodig de komende tijd. Het zit ons niet erg mee met de lijst van afwezigen. Zeker geen excuus, want we hebben een leuke selectie. Elke speler moet het kunnen brengen. Maar het valt niet zo op zijn plaats de laatste tijd.”

Basisopstelling DoCoS: Vergeer, Ravensbergen, De Bolster, Bouwmans, Peet, De Jong, Van der Linen, Van der Pot, Klein, Boers, Van Gent.