Fatih Kirac doet MMO knarsetanden, maar GOL Sport verliest weer

Derde klasse GOL Sport GOL Sport interviews
Drankenhandelleiden artikelbanner
Brasserie VIS artikelbanner

Derde klasse A (zondag) – De uitslag doet anders vermoeden, want na zestig minuten spelen dachten alle toeschouwers langs de lijn op het rustiek gelegen sportpark van M.M.O. in Hoogmade eerder aan een 1-1 dan aan de uiteindelijke 5-0 einduitslag. Maar ook de meer dan fantastisch keepende Fatih Kirac uit het derde kon in zijn eentje M.M.O. niet stoppen. Degradatie naar de vierde klasse na één jaar derde klasse A lijkt voor GOL Sport met nog twee wedstrijden te gaan angstig dichtbij gekomen.

Aanvoerder Adil Moutaoussut ging voorop in de strijd
Aanvoerder Adil Moutaoussut ging voorop in de strijd

Bij aankomst op het sportpark werden de toeschouwers verwelkomd met een informatief en kleurrijk wedstrijdprogramma. Prachtig om te zien dat in de zondag derde klasse de term ‘Business club’ op deze wijze al een positieve invulling krijgt. In de bestuurskamer van M.M.O., onder het genot van een heerlijk kopje Hoogmadese koffie, werd er voor de wedstrijd door de aanwezige bestuursleden uitvoerig gesproken over de mogelijke wedstrijduitslag. En waar GOL Sport (Groot Oost Leiden Sport) rekening houdt met hoogstens de nacompetitie, heeft M.M.O. nog een hunkerende blik naar de derde plaat op de ranglijst, recht gevend op promotiewedstrijden. Bij aanvang stond GOL Sport dertiende met 18 uit 23, gelijk met A.S.C., waar M.M.O. een zevende plek met de blik omhoog kon noteren.

Met de komst van de nieuwe trainer Anouar Hamdi voor het komende seizoen heeft GOL Sport veel vertrouwen in de voetbaltoekomst. Een aanwezig bestuurslid van GOL Sport gaf duidelijk aan dat er gebouwd zal gaan worden aan een team waar de mix van ervaring en jeugd moet leiden tot goed voetbal met resultaat. Want sinds 30 november 2014 heeft het team van GOL Sport geen overwinning meer kunnen noteren. In de derde periode waren er pas twee punten uit zes genoteerd, waar M.M.O. het maar ietsje beter deed met vier uit zes. Maar waar M.M.O. kon beschikken over vormgever Richard Bakker, derde in het spelersklassement van deze website en ook topscorer van M.M.O. met zeventien doelpunten, had GOL Sport te maken met vele blessures en schorsingen. Hun spelers Mohamed Achahbar, door het bestuur disciplinair geschorst voor de rest van het seizoen, en Said Ajar, ziek, beiden hoog genoteerd in het spelersklassement van deze website ontbraken in deze belangrijke wedstrijd.

Knijnenburg artikelbanner
Geco artikelbanner
Voorthuijzen artikelbanner
Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Spits Bachir Saber in een karakteristieke actie
Spits Bachir Saber in een karakteristieke actie

Ondanks een bliksemsnelle 1-0 door Bakker in de vierde minuut, waar GOL Sport de eerste minuten het spel dicteerde, lukte het M.M.O. de eerste helft niet om deze score in positieve zin uit te breiden. Debet hieraan was maar één persoon, keeper Fatih Kirac van GOL Sport 3. Kirac: ,,Ik voetbal elke week in het derde van GOL Sport, een echt vriendenteam. Daar heb ik het onwijs naar mijn zin. Maar op de vraag van de trainer of ik wilde invallen omdat de keeper op vakantie was, kon ik geen nee zeggen. Ik ben 32 jaar, topfit en ben blij om deze middag deze jongens te kunnen helpen.”

Met deze instelling behoedde hij tot de 62e minuut zijn team GOL Sport voor een 9-0 achterstand. Kirac pakte alles waar de voorwaartsen van M.M.O. zelfs hoorbaar radeloos van werden. Maar als je zelf niet scoort, blijft het een probleem. Trainer Taoufik Maatoug stond naast de dug-out van GOL Sport waar de nieuwe trainer Hamdi negentig minuten lang vocaal duidelijk aanwezig zijn manschappen aanstuurde.

De nieuwe trainer Anouar Hamdi voor komend seizoen kreeg nu al de ruimte van clubman Taoufik Maatoug om te coachen
De nieuwe trainer Anouar Hamdi voor komend seizoen kreeg nu al de ruimte van clubman Taoufik Maatoug om te coachen

Kirac: ,,Er was geen houden meer aan in deze wedstrijd. Spelers van M.M.O. doken zeker in deze laatste fase voortdurend vrij voor mijn doel op. Ik heb mijn best gedaan. Normaal speel ik dus in het gezellige vriendenteam van GOL Sport 3. Maar heeft de nieuwe trainer Hamdi mij komend seizoen nodig dan zal ik daar zeker serieus over nadenken. Ik ben nu 32 jaar, t maar vind het zeker belangrijk dat er een echt team komend seizoen staat.” Al zijn reddende acties met voeten, handen of gewoon lekker klem werden met trotse blik gevolgd door een aantal maten uit ‘zijn’ derde team.

In de 26e minuut viel spits Bachir Sabar aan Leidse zijde ook nog uit met een hamstringblessure. Hij werd vervangen door een 37-jarige spits die de vergelijking met de vroegere Feyenoord-speler Clyde Best prima kon doorstaan. Meer de supersub voor de laatste tien minuten als stormram, maar niet voor driekwart wedstrijd. Cazy Mazian Kaamouch bleef ook geblesseerd achter in de kleedkamer. Dus het bestuurslid van GOL Sport keek nog bedrukter nadat hij eerder al de lijst met geblesseerden de revue liet passeren.

Pas in de 62e minuut lukte het Bakker van M.M.O. om de 2-0 te noteren. De spitsen van M.M.O. werden bijna radeloos. Het was de uitploeg die met de immer in de strijd voorop gaande veertigjarige aanvoerder Adil Moutaoussut en Nick van der Reijden het middenveld beheerste en ook het beste van het spel had. Maar kansen wist GOL Sport niet te creëren, M.M.O. wel. Tot de laatste tien minuten had de uitploeg hoop op de aansluitende treffer.

Maar weer Bakker, die Hoogmade achter zich laat en een forse krater achterlaat in de selectie, in de 81e minuut, zijn twintigste al weer, invaller Maurice Bronsgeest in de 87e minuut en Jeroen Disseldorp in de 89e minuut, met ook zijn tweede seizoenstreffer, bracht de eindstand van 5-0 op het scorebord. Gelaten kwamen de Leidenaren na het laatste fluitsignaal van de goed fluitende Haripersad van het veld waar bij M.M.O. de euforie overheerste.

,,Ik keep ook zo in mijn eigen team. Ik heb er alles aan gedaan, maar het is niet gelukt om ons minstens een punt te bezorgen. En wat het volgend seizoen wordt, ik ga er hard over nadenken”, aldus de fantastisch keepende Kirac.

Waarom hebben de Leidse scouts keeper Fatih Kirac van GOL Sport 3 nooit ontdekt?
Waarom hebben de Leidse scouts keeper Fatih Kirac van GOL Sport 3 nooit ontdekt?

Met deze nederlaag en die van ASC en s.v. Kickers’69 is er onderaan niks veranderd met nog twee wedstrijden te gaan. Door de winst van UDO op Nicolaas Boys gaan de Oegstgeestenaren met SJZ om plek elf strijden (net als twaalf ook een p/d-plek, red.). Zondag 3 mei moet GOL Sport thuis tegen Voorschoten’97, op jacht naar de derde periodetitel, om in de laatste wedstrijd het hooggeplaatste Teylingen te treffen. Waar in eerdere wedstrijden GOL Sport meer tegen zichzelf voetbalde, bleef men nu tot het laatst aan toe strijden voor een betere uitslag. Hoe zal hun voetbalsprookje in de derde klasse aflopen? Is het einde nadrukkelijk in zicht of volgen er meer spelers het voorbeeld van Kirac om alles uit de tenen te halen en het vege lijf alsnog te redden?

M.M.O. – GOL Sport 5-0 (1-0) Scoreverloop: 4. Bakker 1-0, 62. Bakker 2-0, 81. Bakker 3-0, 87. Bronsgeest 4-0 en 89. Disseldorp 5-0. Scheidsrechter: Haripersad. Toeschouwers: 98

Opstelling M.M.O.: Van Wieringen, Van Rijn, Van der Hoorn (56. Bronsgeest), Van Leeuwen, Vlieger, Bax, Luykx, Lotens (76. Den Uijl), Bakker, Disseldorp en Van Goozen.

Opstelling GOL Sport: Kirac, Akkabi, Bayram, Mrani, Kaamouch (45. Isik), De Vlugt, Bayrak, Van der Reijden, Saber (25. Ndayitabi Shan), Moutaoussut en Achghaf (79. Erol).

 

OWN artikelbanner
If Not Now