HomeZaterdagDerde klasseLigtenberg (Kagia) en Zenden (Oegstgeest) beschouwen na

Ligtenberg (Kagia) en Zenden (Oegstgeest) beschouwen na

-

Derde klasse A (zaterdag)- Na de uitstekende eerste helft vorige week tegen Floreant (2-2), had Oegstgeest het volste vertrouwen in een goede afloop tegen Kagia. Maar de bezoekers werden flink te kijk gezet door de equipe van Anton Wijsman: 4-1. Bij rust stond het al 3-0 door doelpunten van Mark Zonneveld (2) en Dirk Jan Ligtenberg.

De mannen van Jerry Ubink, nu trainer van Oegstgeest en voorheen van Kagia, waren geen schim van de ploeg die vorige week Floreant de eerste helft van de mat speelde. ,,Ondanks dat we toen een 2-0 voorsprong verspeelden, waren we toch tevreden over het spel’’, stelde aanvaller Joep Zenden. ,,Maar nu was het ver onder de maat. Er was gelatenheid in de ploeg. Werkelijk niemand corrigeerde elkaar.’’

Voor Kagia was het pas de eerste competitiewedstrijd door de afgelasting tegen Lugdunum in speelronde 1. ,,Het was een goede eerste pot van ons’’, aldus aanvaller Dirk-Jan Ligtenberg. ,,Het was vreemd om een week later te beginnen met de competitie, maar we hebben het goed opgepakt. Vorige week zaterdag hebben we kort met elkaar gesproken om als groep hechter te worden, want er zijn veel nieuwe jongens gekomen. Dinsdag hebben we een zware training gehad als vervanging voor een wedstrijd.’’

Die training wierp zijn vruchten af, want de thuisploeg kwam al binnen drie minuten op 1-0. ,,Dat was ideaal voor ons’’, gaf Ligtenberg aan. ,,Daardoor werd het makkelijker voetballen. We wachtten geduldig op onze kansen en de kansen die we kregen maakten we dit keer ook af.’’ Door deze effectiviteit liep Kagia verder uit naar 3-0 met Mark Zonneveld in een absolute hoofdrol.

Na de pauze deden de Kagianen het wat rustiger aan. ,,We wilden niet te veel risico’s nemen. We bleven geduldig, maar het veldspel werd wel slechter. Het werd meer vechten. Eigenlijk hadden we in de tweede helft meer doelpunten moeten maken’’, ging Ligtenberg verder. Pas laat in de tweede helft deed Oegstgeest wat terug via een prachtig doelpunt van Abel Bormans. ,,Een schitterende goal”, beaamde Ligtenberg. Drie minuten na het zondagsschot besliste Zonneveld met zijn derde doelpunt het duel definitief.

Bij de ploeg van Wijsman kwam deze zomer een aantal nieuwe, jonge spelers. Daardoor dacht Zenden op voorhand dat Kagia minder was dan vorig seizoen. Misschien was dat ook wel de reden voor het falen van Oegstgeest in de eerste helft. ,,Ik dacht op een gegeven moment bij mezelf: ‘waar gaat dit over?’. We hebben juist afgelopen week getraind om tegen een 4-4-2-formatie te  spelen. En toch spelen we dan veel de lange bal, terwijl wij voorin geen jongens hebben die kopsterk zijn, ik ben dat ook niet.’’

In het tweede bedrijf probeerde Oegstgeest nog wel wat door één-op-één te gaan spelen. Maar ook dat leverde weinig op. ,,Er ontbreekt bij ons een echte leider’’, concludeerde Zenden. ,,We corrigeren elkaar niet en we staan er een beetje gelaten bij. Er is dus geen goede communicatie in het veld. Een speler als Ruben Reus zou eigenlijk zo’n leider kunnen zijn, maar ook hij is niet iemand die andere spelers corrigeert.’’

Ten opzichte van vorig seizoen is er weinig veranderd. Na de wedstrijd drinken we een biertje en bespreken we wat goed of fout ging. Dan weten we het allemaal wel en dan durven we het tegen elkaar te zeggen. Maar in het veld gebeurt het helaas niet. Hopelijk staat er binnenkort een speler op die wel kwaliteiten als leider heeft. We moeten elkaar dus durven aan te spreken tijdens een wedstrijd.’’

Oegstgeest zakt door de ruime nederlaag naar de dertiende plaats, één plaats boven hekkensluiter Zwammerdam. DoCoS is komend weekend de tegenstander. De Leidenaren verzamelden tot dusver ook slechts één punt. Nummer drie Kagia treedt aan tegen Rohda ’76.

Basisopstelling Kagia: Goudriaan, Timmermans, Hogewoning, Driessen, Mahli, Robelus, Imanse, Sluymer, Lamboo, Ligtenberg. Zonneveld.

Basisopstelling Oegstgeest: Sip, Gilliams, Tetteroo, Jurgens (debuut, red.), Bormans, Reus, Van der Spek, Polet, Kikkert, Zenden, Kruider.