HomeZaterdagDerde klasseLugdunum vergroot de zorgen van vv Oegstgeest

Lugdunum vergroot de zorgen van vv Oegstgeest

-

Derde klasse A (zaterdag)- De wedstrijd Lugdunum versus Oegstgeest gaat voor de voetballiefhebbers niet de boeken in als een  spectaculaire vertoning. Dan te bedenken dat het affiche er veelbelovend uitzag. De kikkers wilden, na het schlemielige gelijkspel (2-2) van vorige week tegen BSC ’68,  per se winnen om aansluiting bij de top te houden. Oegstgeest moest punten pakken in een poging de rode lantaarn te kunnen overdragen aan een van de clubs die ook in degradatiegevaar verkeren. Lugdunum deed wat trainer Henk de Cler vooraf van zijn mannen eiste en pakte de drie punten (3-0).

Geen doelpuntenfestival

Dat gebeurde in een matig duel, waarbij de Kikkerpolderploeg zonder veel meer inspanning eenvoudig had kunnen uitlopen naar een grotere uitslag. Het kwam niet tot een doelpuntenfestival. De scherpte ontbrak en er werd slordig omgesprongen met de opgelegde kansen. ,,Een slappe vertoning”, karakteriseerde Henk de Cler de negentig minuten na afloop. Vooral over het spel na de thee was hij duidelijk ontevreden. Met een ‘er had veel meer ingezeten’ beende hij naar de kleedkamer.

Tobias Schaafstra (Small)

Aanvalsdriften en counters

Nadat de pupil-van-de-week doelman Kevin Wassenaar onder luid applaus had verschalkt, nota bene door de benen, kon de Haagse scheidsrechter Den Hartog de aftrap laten nemen. De regelmatig door werkzaamheden afwezige en o zo snelle Sandjai Gajadien bracht na  enkele minuten aanvoerder Tim de Cler in stelling, die niet tot het verzilveren van de kans kwam. Het spel golfde op en neer, met duidelijke aanvalsdriften van Lugdunum en counters van de gasten. ‘Wanneer er niet snel een doelpunt valt, kan je zo de kattenbak ingaan,’ werd van Lugdunum-zijde verzucht. In de 10e, 12e en 14e minuut kreeg Lugdunum mogelijkheden om Oegstgeest-doelman Kevin Sip te verschalken. De kansen stierven in schoonheid. ,,Het is een ijzeren wet in het voetbal”, aldus oud-Lugdunum-preses Phil Verstraaten, ,,dat je wel moet scoren en om te winnen tenminste één doelpunt meer dan de tegenstander.”

Foto 6 (Small)

De thuisclub ging in de 24ste minuut bijna de bietenbrug op.  Bij een uitstekende ingeschoten vrije trap, die net buiten de zestien vertrok, was het Tim de Cler die met een ‘eerst vrouwen en kinderen ’-manoeuvre de bal miraculeus buiten de lijnen wist te trappen. Een 0-1 zou zwaar tegen de verhouding zijn geweest. Bij een snelle uitval wist Sip een hard ingeschoten bal te stoppen, maar niet weg te werken. In de rebound schoot Said Ajar hard en zuiver in. Even later trok Den Hartog geel voor Cem Isitir van Lugdunum en voor Joep van Tulder van Oegstgeest. Terecht, hun charges waren stevig.

Foto 3 (Small)

Bevrijding

Tien minuten na de rust kon Wassenaar met een fraaie snoekduik de 1-1 voorkomen. Lugdunum snakte naar een tweede doelpunt.  Oegstgeest deed er alles aan om dat te voorkomen. De mannen van de geplaagde trainer Jerry Ubink trok een muur op of parkeerde – om met Louis van Gaal te spreken – een bus voor het doel. De bevrijdende treffer viel in de 62ste minuut, de maker:  Leroy Brooks. Met enkele afstandsschoten probeerde Oegstgeest de eer te redden, tevergeefs. Toen de lichten waren ontstoken, stond Tobias Schaafstra in de 75ste minuut op de juiste plaats. Veel gekrakeel voor het doel van Oegstgeest, Schaafstra nam de bal vol op zijn slof, onhoudbaar voor Kevin Sip. 3-0, de koers was gelopen. Voor de statistieken: Rens van der Spek kreeg nog geel.