HomeZaterdagDerde klasseMichael van Kooperen: ,,Zekerheidje dat Roodenburg erin blijft”

Michael van Kooperen: ,,Zekerheidje dat Roodenburg erin blijft”

-

Derde klasse A (zaterdag)- Het ene seizoen is het andere niet. Dat kan zeker gezegd worden over Roodenburg. De ploeg uit Leiden- Noord speelde vorig seizoen nog mee in de nacompetitie voor promotie. Dit seizoen moeten de blauw-zwarten alle zeilen bij zetten om degradatie uit de derde klasse A af te wenden. Afgelopen zaterdag stond de lastige uitwedstrijd tegen Floreant op het programma. Wederom werd er niet gewonnen door de Leidenaren. Het werd 3-2 voor de Boskopers. Geen schande, niet minder pijnlijk.

Michael van Kooperen vertelt over het verloop van de wedstrijd:,,Het was een wedstrijd met twee gezichten. Het was niet te vergelijken met de wedstrijd van vorige week tegen Koudekerk. Toen speelden we sterk en verloren we uiteindelijk onterecht. Nu waren we de eerste helft ronduit zwak. Wij gaven veel te veel kansen weg en kleine foutjes werden door hun direct afgestraft. Binnen no time stonden we al achter. Dat had alles te maken met het ontbreken van scherpte van onze kant. Als je punten wilt pakken moet je honderd procent gefocust zijn en niet tachtig. Vanaf het middenveld mochten hun lopende mensen vrij als een vogel opkomen en werd de bal simpel binnengetikt. Na een goed half uur bracht Sipan Khalid ons op gelijke hoogte. Dat was helaas van korte duur. Floreant maakte hands op het middenveld en wij attendeerden de scheidsrechter hierop. De Boskopers gingen gewoon door met de aanval en schoten de 2-1 binnen.”

Michael van Kooperen (archieffoto) ziet Roodenburg ook volgend seizoen uitkomen in de derde klasse

Op slag van rust werd de voorsprong van Floreant nog groter. Vanuit een corner zat onze keeper Mike Armitage mis en troffen zij weer het doel. ,,Daar moet ik wel bij zeggen dat Mike ons in de eerste helft op de been heeft gehouden met een aantal goeie reddingen. Dan ga je de rust in met een enorme kater.”

Van Kooperen vervolgt:,,De tweede helft konden we wel de felheid wel opbrengen. Voetballend gezien waren wij echt de betere ploeg in die fase. Ik had het gevoel dat we er minimaal een gelijkspel uit konden slepen. Helaas scoorde Sipan relatief laat in het tweede bedrijf de aansluitingstreffer. We waren uiteindelijk niet bij machte om de gelijkmaker te noteren. Dat is flink balen want elk punt kunnen we gebruiken gezien de stand op de ranglijst. Als ik kijk hoe wij kunnen voetballen irriteer ik me er mateloos aan dat we zo laag staan. Wij zijn echt niet minder dan de ploegen die bovenin staan. Op de één of andere manier hebben we ook niet echt geluk dit seizoen. Vorig seizoen sloten we zulke wedstrijden gewoon winnend af. Waarschijnlijk heeft het met scherpte te maken. Het seizoen is gelukkig nog lang. Vanaf nu moeten we gemotiveerder dan ooit het veld instappen en punten gaan pakken. Dat wij in de derde klasse blijven is een zekerheidje!”

Trainer Patrick Heijmans gooit de handdoek uiteraard ook nog niet, maar kon leven met de nederlaag. ,,Gezien het aantal kansen van de tegenstander in vergelijking met onze mogelijkheden, ja. Onze doelman voorkwam erger voor rust, want anders was het al gelopen geweest. Verdedigend was het open huis. Enkel Mike Smit stond zijn mannetje. Echt geen idee hoe dat kan. Vorige week leverden we een topprestatie af en was iedereen gemotiveerd. Dat het resultaat dan uitblijft, is zuur. Nu mochten we al met al nog blijven hopen op een punt, maar met een gelijkspel zou Floreant tekort zijn gedaan. Ik baal stevig van deze nederlaag, maar ik heb geen zin meer om mijn weekend te laten verknallen. Ik blijf zeggen dat we nog kansen hebben, maar dan moet de instelling elke week deugen. Van iedereen. Andere uitslagen ongunstig? Ik ken ze niet en ik hoef ze niet te weten ook. Laten we eerst maar naar onszelf kijken. Pas als we punten pakken dan ga je om je heen kijken.”

Bij Roodenburg ontbrak Mo Elhamami die ziek was. Ali Elbaroudi begon op de bank, terwijl Jeroen Hooidonk wel in de basis startte. De onfortuinlijke verdediger liep blikschade op na een aanrijding op weg naar Boskoop. De schade voor Roodenburg werd dus ook groter, maar valt nog altijd te repareren.

Aankomend weekend moet dan wel het beste gereedschap voor handen zijn, want er wacht een Leidse derby. In een op papier in elk egval kraker van een wedstrijd ontvangt Roodenburg stadsgenoot UVS op Sportpark Noord. Die ploeg morste gisteren drie punten en kan zich eigenlijk geen averij meer veroorloven in de titelrace.

Basisopstelling Roodenburg: Armitage, Smit, Fleuren, Rhioues, Hooidonk, Van Kooperen, Verkuylen, Koelink, Ochan, Klein, Khalid.