HomeZaterdagDerde klasseNegen Meerburgers te machtig voor ASC

Negen Meerburgers te machtig voor ASC

-

Derde klasse A (zondag)- Meerburg kon zich geen fout veroorloven om in pole position volgende week af te reizen naar Teylingen voor de kraker tussen de nummers 1 en 2. De Rijndijkers vergaloppeerden zich echter bijna in ASC, dat brutaal een 0-2 voorsprong nam. Vooral na rust toonde de ploeg van Ron de Roode zich feller en beter en ondanks twee rode kaarten voor de ontvangende club bleven de punten achter in Zoeterwoude: 4-3.

Meerburg, dat vorige week nog onderuit ging tegen avv Alphen op eigen veld (2-5), startte slap aan de wedstrijd en ASC liet gedurende de eerste helft niet zien lager op de ranglijst te staan. Na een kwartier kwam de ploeg van Raymond Noordam via een makkelijk gegeven strafschop op 0-1 door Ruben Dutrieux. Even later werd het zelfs 0-2 door Jelle Schouten, die onberispelijk uithaalde en Patrick Bom kansloos liet.

De thuisploeg ontwaakte daarna, maar het spel werd amper beter. Toch kwam er evenwicht na een halfuur spelen. Eerst verkleinde Yannick de Groot de achterstand en daarna schoot Joep van Vuren de 2-2 binnen via een fraaie volley. Doelpunten die er op zich wel mochten zijn.

De zwakke eerste helft van Meerburg leek toch funest te worden voor de koploper. Eerst zag Barry Verboon de rode kaart en even daarna stuurde Jerome Rousseau drie tegenstanders het bos in om vervolgens ASC weer aan een voorsprong te helpen. De 2-3 achterstand en een man minder beloofde weinig goeds voor het niet herkenbare Meerburg.

Na de rust was alles anders. ASC beperkte zich hoofdzakelijk tot verdedigen en liet Meerburg komen. Dat was geen verstandige keuze, want de brigade van Ron de Roode had de ketens afgeworpen en liet nu wel regelmatig zien waarom de koppositie wordt ingenomen.

Niet ver na de rust werd het 3-3 via Van Vuren, die zijn waarde als routinier weer eens bewees voor zijn ploeg. De gelijkmaker had spits Mats van der Poel even voor rust ook al op zijn schoen gehad, maar de puntspeler was dit keer niet in beste doen. Na de gelijkmaker bleef Meerburg aandringen, ondanks het feit dat ASC met een man meer speelde. De Oegstgeestenaren kregen via de uitbraak nog wel een kopkans voor een hernieuwde voorsprong, maar dat zwart-rode feestje bleef uit.

Toch gloorde er weer hoop voor de ploeg met zeven punten op de teller toen middenvelder Ramon Weijers aan de noodrem trok, een slordige tien minuten voor tijd. Weliswaar werd de boosdoener slechts bestraft met een gele kaart, maar dat was wel zijn tweede prent van de middag.

In de slotfase, hoe merkwaardig en onbegrijpelijk ook, trok Meerburg het duel met twee man minder alsnog naar zich toe. Vriend en vijand waren het er over eens dat de scheidsrechter een goedmakertje in petto had voor de eerder gegeven strafschop, maar dat deerde de gastheer van geen kant. Joeri van der Voort voltrok het vonnis vanaf de kalkstip en zo kwam Meerburg alsnog met de schrik vrij.

Dat ondanks een bijzonder zwakke eerste helft en een numerieke minderheid. Met andere woorden; de veerkracht van De Roode en de zijnen mocht er zijn, maar ASC moest worden verweten dat er zo angstig en bleu was gehandeld na de rust. Meerburg had er lak aan en reist af naar De Roodemolen met een punt voorsprong op een andere titelkandidaat, te weten Teylingen. Die ploeg won in de gong van Van Nispen: 0-1. Een beslissing in de eerste periode zal niet vallen, want in 3A gaan de eerste en tweede periode over 15 duels.

Basisopstellingen:

Meerburg: Bom, Smit, J.Verboon, Van Diemen, D. van der Meer, B.Verboon, Van Vuren, Weijers, Van der Poel, De Groot, Van der Voort.

ASC: Schot, Wijnen, Goebel, Kroft, Tas, Van Zandwijk, Rousseau, Buijze, Schouten, Akerboom, Dutrieux.