HomeZaterdagDerde klasseOegstgeest pakt eerste zege en is opgelucht

Oegstgeest pakt eerste zege en is opgelucht

-

Derde klasse A (zaterdag)- Jerry Ubink voelde de ruime overwinning van Oegstgeest op DWO (4-1) niet aankomen. ,,Eerlijk gezegd niet nee. Ik vond dat het er slap aan toe ging op de training en vroeg me af of de gasten door hadden wat er aan de hand is. Gelukkig heb ik nu mijn antwoord binnen. De groep stond er en er is veel strijd geleverd. Ook zijn we directer gaan voetballen naar de goal van de tegenstander en als er dan zo’n uitslag uitrolt, voelt dat wel als een opluchting. Het had bij rust ook 7-1 kunnen staan, dus dat geeft wel aan dat we DWO aardig bij de keel hadden. Overigens zeker niet de gehele wedstrijd.”

vvo-DWO-6 (Small)

Ubink stapte eerder bij Kagia ook tussentijds over van 4-3-3 naar 4-4-2 en ook nu gooide de trainer zijn geliefde voorkeur in de opstelling om. ,,Dat was wel een risico, want we hadden er nog niet op kunnen trainen. Aan de andere kant moest er wel wat gebeuren, want de resultaten logen er niet om. Ik denk wel dat we wat gelukkig waren even voor rust en na rust. Toen kregen ze wel kansen om terug te keren in de wedstrijd. Anderzijds misten wij via Joep Zenden al een strafschop.”

vvo-DWO-27 (Small)

Zenden scoorde wel de eerste twee doelpunten voor de geelroden en was dus belangrijk voor zijn team. Na de rust liet Stefan Apcar van zich spreken en was het bij 3-0 gelopen. Het kwartet werd uiteindelijk vol gemaakt door de ingevallen Thymen Kruider. Eindelijk verspeelde VVO dus eens geen voorsprong en dus is er weer wat vreugde te bespeuren op De Voscuyl. Ubink: ,,We moesten deze pot echt winnen om geloof terug te krijgen. Natuurlijk staan we er nog steeds slecht voor dus laten we vooral niet te euforisch worden. Maar ik heb genoeg prima dingen gezien en een elftal dat er voor ging. Het is ook prettig dat er spelers zijn die ook andere posities kunnen bekleden. Abel Bormans stond eerder nog in de spits, nu stond hij centraal achterin. Al met al levert dit alles een positief gevoel op. Zeker na de veegpartij tegen Koudekerk en de pijnlijke nederlaag bij Hazerswoudse Boys.”

Opstelling Oegstgeest: Noord, Apcar, Tetteroo, Bormans, Leugering, Van der Spek, Reus, Gijselman, Elkerbout, Van Aarle, Zenden.