HomeZaterdagDerde klasse‘Paling’ maakt het verschil bij FC Rijnland: 3-1

‘Paling’ maakt het verschil bij FC Rijnland: 3-1

-

Vierde klasse A (zondag)- Zo rustig was de eerste helft bij Rijnland-MMO, zo tumultueus en bol van de gebeurtenissen was de tweede helft. Het inbrengen van Stefan ‘Paling’ Distelvelt bracht een ommekeer en de zege voor de thuisclub: 3-1.

In de eerste helft kabbelde de wedstrijd voort zonder dat er veel gebeurde. Rijnland liet het beste voetbal zien door van achter uit op te bouwen en soms lekker te combineren. MMO hanteerde een wat eenvoudiger spelopvatting door te trachten met de lange bal de spitsen te bereiken. Beide doelmannen hadden echter een uiterst rustige middag daar de angel bij beide ploegen ontbrak.

De tweede helft bracht meer van hetzelfde tot de scheidsrechter naar de stip wees na een luchtduel in het strafschopgebied van Rijnland. De aanvaller zou naar de grond getrokken zijn. MMO benutte de penalty (Jeroen Disseldorp, red.) feilloos en de thuisploeg keek tegen een achterstand aan. Paul Pikaar greep direct in door Stefan Distelvelt in te brengen. Bij het wisselen ontstond tumult en niet zo weinig ook. Niemand bij Rijnland noemt Distelvelt bij zijn ware voornaam  Stefan; het is Paling en daarmee uit. De scheidsrechter was hier vanzelfsprekend niet van op de hoogte en meende dat hij degene was die aangesproken werd met paling of pannenkoek en dat dat nog voortsudderende boosheid betrof gezien het toekennen van de penalty en trok rood. De rapen waren gaar en de man in het zwart besloot af te blazen.

Na een afkoelingsperiode en de nodige uitleg bleek het misverstand opgelost te zijn en werd er weer verder gespeeld met elf tegen elf. Het verschil was echter dat Rijnland nu met Paling speelde. Hij domineerde vanaf de eerste minuut op het middenveld, strooide met fraaie passes en won duels. De mannen van trainer Paul Pikaar profiteerden van zijn inzet. Eerst werd er nog een doelpunt van Rijnland afgekeurd, maar even later maakte diezelfde Distelvelt de gelijkmaker uit een penalty toegekend na een handsbal.

De koek was nog niet op voor de ploeg uit de Morsch. De prima spelende Danny Kromwijk leverde een voorzet af die bij de tweede paal belandde waar Dave Mink er als de kippen bij was om de tweede in te tikken. Bij de derde was Distelvelt opnieuw betrokken. Hij gaf een fraaie, verre pass op Boudewijn Kamkhues, die even fraai een paar verdedigers aan de achterlijn in de luren legde. Jeffrey van der Pompe smaakte het genoegen het voorbereidende werk af te mogen maken en vervolmaakte de dolle vreugde aan Leidse zijde compleet door de eindstand, 3-1, aan te laten tekenen. Een tweede helft waar nog lang over gesproken zal worden. Distelvelt (Paling) hield het kort na afloop.

,,Ik speel momenteel in het tweede. Dat is wel een eigen keuze, maar van harte is het niet. Met woorden protesteren doe ik niet; ik laat mijn voeten spreken. Naar mijn idee heb ik vandaag het een en ander laten zien.” Dat heeft de speler zeker gedaan. De naam Paling lag op ieders lippen na afloop.

FC Rijnland: Van der Pluym, Cerdijn (Distelvelt), Dros, De Groot (Luiten), Kamphues, Kluivers (Van der Pompe), Kromwijk, Mink, Van der Pluym, Ramirez, Smeele.

Scheidsrechter: De Bruijn. Toeschouwers: 125.