HomeBekerFC Rijnland verslaat tiental Warmunda en tankt vertrouwen

FC Rijnland verslaat tiental Warmunda en tankt vertrouwen

-

Districtsbeker- Het beloofde een spannende pot te worden, zondagmiddag bij FC Rijnland. Met Warmunda kwam namelijk de nummer twee van de bekerpoule, waarin de club zelf eerste stond, op bezoek. Uiteindelijk wist de thuisclub pas laat in de wedstrijd de bevrijdende 2-1 te scoren, nadat het bijna de hele wedstrijd met een man meer op zoek was geweest naar de winnende treffer.

Voor beide clubs was het een laatste meetmoment voordat de competitie begint. Warmunda heeft hoge ambities, namelijk promoveren naar de derde klasse. FC Rijnland bewerkstelligde die promotie vorig seizoen en gaat er alles aan doen om er dit seizoen niet meteen weer uit te vliegen. De voortekenen zijn vooral voor FC Rijnland erg goed. De Leidse club wist zich goed te versterken en raakte zelf slechts één speler kwijt. Ook in de beker ging het voortreffelijk, mede door de 2-1 winst op Warmunda behaalde de formatie van trainer Paul Pikaar negen punten uit drie wedstrijden en gaat het dus door naar de volgende ronde.

Ook had FC Rijnland de hele wedstrijd het betere van het spel, al kwam dat niet echt tot uiting in de eindstand. Door enkele voortreffelijke reddingen van keeper Michael Christen bleef het zelfs lang 0-0. Nadat de storm rondom het doel van Warmunda wat was gaan liggen, kwamen de bezoekers zelf ook wat beter in de wedstrijd. Juist op dat moment dupeerde Bilal el Kourani echter zijn team door rood te pakken. Na een lange bal van achteruit omspeelde Rijnland spits Boudewijn Kamphues goalie Christen en gaf hij voor op Arjan Kluivers. De vleugelspelers schoot de bal op goal, waar El Kourani als plaatsvervangend doelman een doelpunt voorkwam door zijn handen te gebruiken. De scheids gaf direct rood en een strafschop aan FC Rijnland, die Kamphues feilloos binnenschoot(1-0).

Duidelijk ondersteboven van die treffer zakte Warmunda in en liet het de thuisploeg het spel maken. Ondanks die verdedigende speelstijl wist FC Rijnland toch enkele keren gevaarlijk te worden. Zo waren er schoten op goal van Maik de Rooij en Kamphues die met moeite uit de goal konden worden gehouden door Christen. Niet lang daarna dacht Kamphues zijn tweede van de middag gemaakt te hebben na een mooi pasje van Giovanni Koelink van achteruit. Op het moment van spelen stond de spits van FC Rijnland echter buitenspel waardoor het feest niet doorging. Het slotakkoord van de eerste helft was nog wel voor Warmunda, Kalkema kwam er levenssnel uit. Vervolgens wist hij de bal wel over doelman Mario van der Pluym te krijgen, maar net niet onder de lat.

Meteen na rust had Kalkema meer succes. Na een pasje door de verdediging van Nick Smith schoof de 39-jarige aanvaller de bal beheerst langs Van der Pluym(1-1). Hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft vormde zich na deze snelle treffer. Warmunda trok zich terug rond het eigen zestienmetergebied en FC Rijnland had de controle over het duel. Het was echter de scheidsrechter die de meeste aandacht naar zich toetrok. Ondanks dat het een vrij gemoedelijk duel was, had hij maar liefst vijf gele en één rode kaart nodig om de wedstrijd in goede banen te leiden.

Er waren wat kansjes over en weer in het verloop van de tweede helft, met als hoogtepunt een schot van eigen helft van Rijnland-aanvoerder Kluivers. Christen wist de bal echter nog net over de lat te tikken en voorkwam zo de 2-1. Even later moest hij wel een antwoord schuldig blijven na een schot vanaf links van invaller Jeffrey van der Pompe(2-1). Niet veel later floot de scheidsrechter voor de laatste keer en konden beide ploegen vol goede moed de competitie tegemoet kijken na een verdienstelijke pot voetbal.

Grote uitblinker aan de kant van de thuisploeg was spits Boudewijn Kamphues, die met één doelpunt en één assist een groot aandeel had in de overwinning. ,,Het was een enorm zware wedstrijd, vooral door de hitte. Toch ben ik zeker tevreden over hoe we vandaag speelden, met name over ons veldspel.” Ondanks de drie overwinningen in de beker gaat Kamphues niet al te zelfverzekerd richting de competitiestart.

,,Het zou zomaar kunnen dat wij de eerste drie competitieduels verliezen. Met Graaf Willem Vac, Teylingen en Meerburg treffen we namelijk meteen drie hele sterke ploegen. Als we die eerste weken goed doorkomen dan zou het wel een mooi seizoen worden kunnen worden. We moeten sowieso makkelijk kunnen overleven in de derde klasse, we zijn er alleen maar sterker op geworden in vergelijking met vorig seizoen. Ik verwacht dat wij in de middenmoot gaan eindigen”, sluit de 34-jarige aanvalsleider ambitieus af.