HomeZaterdagDerde klasseRoodenburg en Zwammerdam delen de punten

Roodenburg en Zwammerdam delen de punten

-

Derde klasse A (zaterdag)-Vorige week leefde de hoop weer op bij de Roodenburgse aanhang om directe degradatie af te wenden na een zwaarbevochten zege uit bij CVC Reeuwijk. Dit weekend ontving de Leidse ploeg op Sportpark Noord middenmoter vv Zwammerdam. De Zwammerdammers azen op een hogere notering op de ranglijst . Voor Roodenburg waren de belangen voorafgaand aan de wedstrijd duidelijk. In een rommelige wedstrijd werden de punten gedeeld. Het werd een bloedeloze 0-0.

150321_36_Roodenburg_VVZwammerdam_0_0 (Kopie)

Roodenburg kwam voortvarend uit de startblokken. Na een aantal minuten stuurde Abdel Boukhidous ploeggenoot Sipan Khalid weg. Khalid kreeg de bal niet onder controle op het slecht bespeelbare veld en de Dammer verdediging kon eenvoudig wegwerken. Kort hierna probeerde Erwin Verkuijlen vanaf de rechterzijkant Boukhidous te bereiken die zijn hoofd er net niet tegenaan kreeg.

150321_34_Roodenburg_VVZwammerdam_0_0 (Kopie)

Naarmate de eerste helft vorderde kwam, Zwammerdam beter in het spel. Dit resulteerde in wat kleine kansjes voor Lars Kremer en Maarten van Riessen en was er een licht overwicht voor de groen-witten. Roodenburg probeerde onder de druk uit te komen met snelle counters. De eindpass was echter te slordig deze middag en groot gevaar konden de Leidenaren dan ook niet stichten. De grootste kans van de eerste helft kwam op naam van Damme-aanvaller Kevin Bergshoeff. Na een afgeslagen aanval van Roodenburg werd Bergshoeff in de tegenstoot goed weggestuurd. Oog in oog met de wederom goed keepende Mike Armitage faalde hij en werd de bal fraai naast getikt. Het laatste deel van de eerste helft was van beide ploegen rommelig te noemen. Doelpuntloos werd de rust bereikt.

150321_15_Roodenburg_VVZwammerdam_0_0 (Kopie)

Na de onderbreking nam Roodenburg direct het heft in handen. Dit leverde een kans op voor Ali Elbaroudi, maar de aanvaller werd teruggefloten voor buitenspel. Na een goed kwartier in de tweede helft moest Damme doelman Wouter van Valen handelend optreden op een vrije trap van Verkuijlen. Vakkundig werd de bal overgetikt. Uit de ontstane corner genomen door Giovanni Koelink kon Elbaroudi zijn ploeg net niet op voorsprong zetten. Roodenburg hield het overwicht zonder daaruit echte kansen te creëren.

150321_27_Roodenburg_VVZwammerdam_0_0 (Kopie)

In het laatste part van de wedstrijd probeerde Zwammerdam met een slotoffensief de winst binnen te slepen. Dit gebeurde dan ook bijna. Mitchell Bons haalde verwoestend uit na een afvallende bal vanuit een hoekschop. De bal leek de kruising in te gaan, maar met een katachtige reflex werd dit voorkomen door Armitage. Kort voor het einde van de wedstrijd mocht Bons nog aanleggen voor een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Ook dit schot belandde in de handen van de Roodenburgse sluitpost en dat was tevens het laatste wapenfeit van de middag. Een gelijkspel waar beide ploegen gezien de krachtsverhoudingen mee konden leven.

150321_12_Roodenburg_VVZwammerdam_0_0 (Kopie)

Roodenburg-verdediger Daniël Fleuren over het verloop van wedstrijd: ,,In de eerste helft had Zwammerdam een licht veldoverwicht en lieten wij ze eigenlijk te makkelijk voetballen. Op zich kon dat ook, maar dan hadden wij de counter beter moeten uitspelen. Daar ging het ieder keer mis omdat de eindpass niet goed was. De tweede helft begonnen we goed en probeerden wij druk te zetten. Maar uiteindelijk creëerden we geen kansen. In het slotkwartier kwam Zwammerdam beter onder de druk uit en werd het nog gevaarlijk. Gelukkig stond Mike vandaag waar goed te keepen. Al met al was het een saaie wedstrijd en moeten we genoegen nemen met een punt.”

150321_24_Roodenburg_VVZwammerdam_0_0 (Kopie)

Damme aanvaller Bergshoeff met zijn blik op de wedstrijd: ,,We begonnen redelijk en kregen een paar kleine kansjes. We zijn gewend dat we meer kansen creëren. Helaas genoeg voor ons gebeurt dat de laatste weken te weinig. Het dubbeltje valt niet de goede kant op. Na een half uurtje spelen had ik ons gewoon op voorsprong moeten zetten. Ik ging alleen op de keeper af en met zijn voet wist hij de bal nog net uit de korte hoek te tikken. De tweede helft begonnen zij opportunistischer. Vooral met lange ballen probeerden zij ons pijn te doen. Maar al met al moet ik zeggen dat onze verdediging probleemloos overeind is gebleven. Kort voor het einde van de wedstrijd werd dat schot van Mitchell Bons nog uit de kruising getikt. We missen op dit moment net dat beetje geluk. Helaas moeten we het vandaag doen met één punt. Volgende week gaan we er weer volle bak tegenaan voor een driepunter.”

150321_05_Roodenburg_VVZwammerdam_0_0 (Kopie)

Opstelling Roodenburg: Mike Armitage, Mike Smit (Michael van Kooperen), Benny Rhious, Daniel Fleuren (John Fakkel), Jeroen van Hooidonk, Giovanni Koelink, Sipan Khalid, Chafik Ochan (Peter Ederveen), Abdel Boukhidous, Erwin Verkuijlen, Abdel Elbaroudi

Opstelling Zwammerdam: Wouter van Valen, Gerald van Asselt, Jeoen van Dorp (Toine Kremer), Mart Noorlander, Reijer Jaap Peters, Lars Kremer, Mitchell Bons, Sander Schmand, Maarten van Riessen (Yassine El Mariami), Mitchell Henkes, Kevin Bergshoeff

150321_06_Roodenburg_VVZwammerdam_0_0 (Kopie)

Foto’s: met dank aan Jaap Peters