HomeZaterdagDerde klasseRoodenburg opnieuw onder de streep, SEV kampioen

Roodenburg opnieuw onder de streep, SEV kampioen

-

Derde klasse A (zaterdag)-Dit weekend kon SEV uit Leidschendam op het eigen Sportpark Kastelenring de titel in de derde klasse A binnenhalen. De volle winst was dan noodzakelijk zodat de Leidschendammers in punten niet meer achterhaald konden worden door concurrent UVS. Dit moest dan ten koste gaan van Roodenburg dat elk punt kan gebruiken om directe degradatie te ontlopen. Grote belangen dus bij beide ploegen. Na negentig minuten kon de balans worden opgemaakt. SEV pakte de titel en Roodenburg zakt een plaats op de ranglijst.

SEV zocht direct de aanval in de eerste helft. Na een handvol minuten moest Roodenburg (gelegenheids)doelman Michiel Hugens ingrijpen op een inzet van Jasper Koning. Hierna volgden de kansen elkaar in rap tempo op. Pogingen van Rob van Min, Randy de Witt en Dennis Breg werden verwerkt door de uitstekend keepende Hugens. Aan de andere kant was Marvin Bok in de tegenstoot gevaarlijk na een splijtende pass van Roodenburg-aanvoerder Erwin Verkuijlen. SEV bleef echter aandringen en was het wachten op de openingstreffer van de thuisploeg.

Roodenburg verdedigde compact en wist de aanvallen af te slaan. Op slag van rust kreeg aanvaller Koning de grootste kans van de eerste helft. Oog in oog met Hugens faalde hij en schoot de bal in diens handen. Kort hierna kreeg Roodenburg-aanvaller Mohammed Elhamami nog een kleine kans echter was de inzet te slap en ging naast, waarna het rustsignaal klonk.

De tweede helft zou meer spektakel opleveren. Een aantal minuten na de onderbreking had de Leidse ploeg op voorsprong kunnen komen. Een afstandsschot van Ali Elbaroudi kon nog maar net worden overgetikt door (ex-Roodenburg) doelman Andy van der Meulen. Sport en Vriendschap liet zich niet van de wijs brengen en ging door waar het gebleven was in de eerste helft, de aanval zoeken.

Tot opluchting van de massaal toegestroomde supporters werd het net dan toch gevonden halverwege de tweede helft. Een hard schot van invaller Frank Raaijmakers kon nog worden weggetikt door Hugens. Koning was er als de kippen bij en wist in de rebound de thuisploeg op voorsprong te zetten. Het verzet was gebroken en enkele minuten later werd de voorsprong verdubbeld. Gloire Kalangu maakte een ongelukkige handsbal in eigen strafschopgebied. De arbiter van dienst deze middag kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Coen van Santen faalde niet en schoot onberispelijk binnen en zo leek de winst en het kampioenschap veiliggesteld.

SEV-Roodenburg 2 mei

Niets bleek minder waar. Kort voor het verstrijken van de reguliere speeltijd werkte Sipan Khalid de aansluitingstreffer binnen na een goeie rush van Zakaria Bardaa. SEV had de schrik in de benen en de Leidenaren persten er een slotoffensief uit. De bal werd herhaaldelijk in de zestien gepompt wat voor hachelijke situaties zorgde. In de blessuretijd had Khalid het Leidschendamse feest abrupt kunnen verstoren. Nadat Henderik Boelee de bal had ingebracht kwam de bal prompt voor de voeten van Khalid. De hoek was voor het uitzoeken maar hij schoot recht op Van der Meulen af, die redding bracht.

Zo ging de uiteindelijk zwaarbevochten winst naar SEV en het feest kon losbarsten. Door dit verlies is Roodenburg in acuut groter gevaar gekomen. Mede doordat directe concurrent Gouda van Oegstgeest won (3-1) heeft de ploeg uit Noord stuivertje gewisseld met de Gouwenaren. Roodenburg staat nu op plaats 13 wat directe degradatie betekent. Volgende week ontvangen Heijmans en zijn volgelingen Kagia. Winst is sowieso noodzakelijk en wordt het afwachten geblazen of Gouda punten laat liggen op bezoek bij Koudekerk, dat met het hoofd al bij de nacompetitie is aangekomen.

Roodenburger Michael van Kooperen over het verloop van de wedstrijd: ,,We hadden van tevoren afgesproken dat SEV het spel moest maken en dat wij compact met de linies dicht op elkaar moesten verdedigen. In de eerste helft ging dat nog wel aardig en konden we stand houden. Ook stond Michiel goed te keepen moet ik zeggen. De tweede helft kregen we het steeds lastiger omdat hun laatste man iedere keer op kwam en goed de zijkanten inspeelde. Toen scoorden zij twee keer kort op elkaar en maken we de aansluitende eigenlijk te laat. In de blessuretijd hadden we er een gelijkspel uit kunnen halen. Helaas miste Sipan. Gezien het spelbeeld heeft SEV terecht gewonnen en verdienen zij het kampioenschap. Doordat Gouda vandaag gewonnen heeft hebben we het niet meer in eigen hand. Daar baal ik stevig van.”

Opstelling Roodenburg: Michiel Hugens, Ricardo van Oeveren (Abdelhak Bouchnafa), Henderik Boelee, Daniel Fleuren, Gloire Kangalu, Giovanni Koelink, Michael van Kooperen, Mark Bok, Erwin Verkuijlen, Abdel Elbaroudi (Zakaria Bardaa), Mohammed Elhamami (Sipan Khalid).