HomeZaterdagDerde klasseRoodenburg wint en haakt enigszins aan

Roodenburg wint en haakt enigszins aan

-

Derde klasse A (zaterdag)- 14 maart was het erop of eronder voor Roodenburg. Er moest gewonnen worden van CVC Reeuwijk om niet in nog zwaarder weer te komen en directe degradatie vooralsnog af te wenden. De Reeuwijkers staan één positie hoger op de ranglijst dan de ploeg uit Leiden-Noord en bij winst kon de ploeg van trainer Patrick Heijmans het gat verkleinen naar zes punten. Op karakter en met vechtvoetbal werd CVC Reeuwijk op eigen veld verslagen. Het werd 1-3.

Roodenburg begon de wedstrijd nerveus en duidelijk was te zien dat de spanning groot was bij de spelers. Na enkele minuten werd keeper Mike Armitage al op de proef gesteld op een afstandsschot van Reeuwijk-aanvaller Norbert van Keulen. Kort na deze kans kon dezelfde Van Keulen zijn hoofd net niet achter de bal krijgen na een strakke voorzet van ploeggenoot Jessy Leidelmeijer vanaf de zijkant. De eerste speldenprikjes werden hiermee uitgedeeld door de thuisspelende ploeg. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg Roodenburg meer grip op het spel van de Reeuwijkers.

Dit leidde tot een aantal halve kansen voor onder meer Abdel Elbaroudi en Marvin Bok, die voor deze gelegenheid weer bij de selectie gehaald werd. De grootste kans was voor Sipan Khalid op aangeven van Elbaroudi. Khalid werd de diepte ingestuurd maar kreeg in het zestienmetergebied de bal net niet onder controle om zo Reeuwijk doelman Rob Verwaal te verschalken. Na een goed half uur spelen kregen de Reeuwijkers een dot van een kans. Armitage reageerde met een prachtige reflex op een kopbal van Van Keulen. In het laatste deel van de eerste helft drong de Leidse ploeg nog verder aan en eigenlijk tegen de verhoudingen kwam de thuisploeg dan toch voor. Een goeie uittrap van goalie Verwaal kwam in de diepte bij Aksel Koopman terecht en met een fraaie lob zette hij de thuisploeg op voorsprong. Wederom keek Roodenburg tegen een achterstand aan in de rust.

Scherp en fanatiek kwam de Leidse equipe uit de onderbreking. Reeuwijk werd steeds verder naar achter gedrukt en het wachten was op de gelijkmaker. Nadat een Reeuwijkse verdediger hands had gemaakt in het strafschopgebied werd de bal op de stip gelegd. Khalid mocht aanleggen en schoot de bal in de linkerhoek binnen. Kort hierop bracht de uitstekend keepende Armitage wederom redding op een schot van Van Keulen en hield zo zijn ploeg op de been. Roodenburg, dat het betere van het spel had, kreeg geregeld mogelijkheden om op voorsprong te komen. Schoten van Khalid en Elbaroudi gingen net over of naast. Ook Benny Rhioues zag een kopbal net overgetikt worden door Verwaal.

Halverwege de tweede helft kwam Roodenburg, overigens zonder de geschorste vormgever Erwin Verkuylen, dan toch op voorsprong. Nadat Bok ten val was gebracht in het strafschopgebied nam Khalid weer plaats achter de bal om vanaf de elfmeterstip de Leidenaren op voorsprong te zetten. Met een schot in dezelfde linkerhoek vond hij het net. Nog geen minuut later kreeg de CVC-spits de uitgelezen mogelijkheid om de gelijkmaker aan te tekenen. Na goed voorgeven van Koopman hoefde hij de hoek alleen maar uit te zoeken. Een bijna onwaarschijnlijke redding van Armitage voorkwam dat de Reeuwijkers langszij kwamen. Kort voor tijd kreeg Roodenburg loon naar werken. Na een goeie actie van Elbaroudi werd Khalid de diepte in gestuurd. Hij wilde de keeper uitspelen en werd door de hand van de keeper gevloerd. Penalty nummer drie van de middag. Khalid nam ook deze pingel. Voor de derde keer deze middag liet hij het net bollen en voltooide zo zijn hattrick. Hierna werd er afgefloten en was de ontlading bij de Leidse spelers en technische staf groot. Roodenburg leeft nog en zal volgende week in eigen huis Zwammerdam van zich af moeten schudden om het geloof in een goede afloop vast te kunnen houden.

Matchwinner Sipan Khalid over het verloop van de wedstrijd: ,,Ik vond dat we heel slecht begonnen. We waren nerveus en niet fel genoeg en verloren teveel duels. Zelf kreeg ik een megagrote kans in de eerste helft. Abdel stuurde me goed weg. Ik kreeg de bal gewoonweg niet onder controle omdat hij alle kanten op stuiterde op dit zeer slecht bespeelbare veld. Ik baalde stevig want met een voorsprong konden we wat vrijer gaan voetballen. Dan zie je altijd dat de tegenpartij vervolgens scoort. Met nog een paar minuten te gaan tot de rust scoorden zij. We gingen met een rotgevoel naar de kleedkamer omdat we wisten dat dit er iets te halen viel.”

Khalid vervolgt: ,,In de rust hebben we elkaar op de vingers getikt en afgesproken dat we op karakter deze wedstrijd moesten omzetten in winst. Ik vond dan ook dat we heel positief uit de rust kwamen en dat wij zeker het betere van het spel hadden. We wilden hier ook wat rechtzetten na het beladen duel tegen hun thuis. Al snel kregen we een penalty. Normaal gesproken neemt Erwin bij ons de penalty’s. Helaas was hij er nu niet bij en dus besloot ik achter de bal plaats te nemen. Die ging er gelukkig in. Toen roken we bloed en kregen zelfs nog twee strafschoppen. Ook die mocht ik nemen en zo konden we eindelijk een winstpartij bijschrijven. Zij daarentegen hebben ook wel wat kansen gehad in de tweede helft. Daar moet ik echt complimenten geven aan onze keeper Mike. Die stond echt geweldig te keepen. Dit hadden we echt nodig. Ik hoop dat we nu uit de negatieve spiraal zijn gekomen en dat we vanaf nu blijven winnen.”

Ook trainer Heijmans was in zijn nopjes, maar gaf aan dat deze overwinning pas zin heeft als de juiste mentaliteit aanblijft de komende tijd. ,,We staan er nog steeds niet florissant voor, maar bij een nederlaag had het ronduit troosteloos geweest. Ik moet de groep een compliment maken. Daarbij wil ik Zakaria Bardaa er speciaal uitlichten. We kregen het niet voor elkaar om een vervangende grensrechter te vinden en hij heeft zich als wisselspeler opgeofferd. Hij had graag gespeeld, maar ik heb uit kunnen leggen waarom ik onder meer voor Bok koos. Daar ging die jongen super mee om. Als iedereen de komende twee maanden zo in het belang denkt van Roodenburg kunnen we ons nog handhaven.”

Opstelling Roodenburg: Mike Armitage, Mike Smit (Abdelhak Bouchnafa), Benny Rhioues, Daniel Fleuren, Jeroen van Hooidonk, Giovanni Koelink, Sipan Khalid, Michael van Kooperen, Chafik Ochan, Marvin Bok, Abdel Elbaroudi.