dinsdag, april 23, 2024
HomeZaterdagDerde klasseRoodenburg wint van directe concurrent Gouda

Roodenburg wint van directe concurrent Gouda

-

Derde klasse A (zaterdag)-Voorafgaand aan het duel tussen sv Gouda en Roodenburg waren de belangen groot. Beide ploegen vechten voor lijfsbehoud in de derde klasse. Mocht de ploeg uit Gouda winnen zou het gat schier onoverbrugbaar worden voor de Leidenaren en degradatie naar de vierde klasse zo goed als definitief. Op een nat en winderig sportpark Groenhoven wist de ploeg van trainer Patrick Heijmans de winst uit het vuur te slepen. Het werd 1-2.

Roodenburg kwam sterk uit de startblokken. Al na twee minuten kwam de ploeg uit Leiden-Noord op voorsprong. Een toegekende vrije trap net buiten het strafschopgebied werd door Giovanni Koelink panklaar op het hoofd van Abdel Elbaroudi gelegd die beheerst binnen kopte. Het eerste deel van wedstrijd hield Roodenburg het tempo hoog en vielen er kansen te noteren voor Erwin Verkuijlen, Sipan Khalid en Benny Rhioues.

Na de toss ontstond er een meeslepend degradatieduel

Gouda had wat kleine kansen in de tegenstoot waarbij de grootste voor Mohammed Saber was. Met een katachtige redding hield Mike Armitage zijn ploeg op de been. Halverwege de eerste helft verdubbelde Roodenburg de score. Uit een identieke situatie als bij het openingsdoelpunt was het dit keer Sipan Khalid die uit een vrije trap van Koelink scoorde. Toch gaven de mannen van Heijmans het heft uit handen. Het spelbeeld kantelde en Gouda kwam er een aantal keer gevaarlijk uit. Nadat Armitage eerst nog redding had gebracht op een inzet van Saber moest hij dan toch capituleren. Maikel Hageman schoot de aansluitingstreffer uit een toegekende vrije trap binnen. Kort voor rust waren er nog een aantal hachelijke situaties voor het Leidse doel. De geconcentreerde Roodenburg defensie wist deze ballen vakkundig weg te werken.

De 0-1 is al vroeg een feit. Ali Elbaroudi geeft Roodenburg vertrouwen

De eerste paar minuten van de tweede helft leken de zwart-blauwen zich herpakt te hebben. Direct na de aftrap lepelde Elbaroudi de bal maar net naast. Verkuijlen stuurde Khalid weg met een subtiele trap. Helaas voor de Leidenaren kon de bal nog net onderschept worden door de Goudse verdediging. Wederom kantelde de wedstrijd. Met man en macht zocht Gouda naar gaten in de verdediging van de Roodenburgers. Met de rug tegen de muur was het wachten op de gelijkmaker. Inzetten van Hageman, Saber en Nadir Tanoti werden gepareerd.

In de tegenstoot wist Roodenburg nog wel gevaarlijk te worden. Zo kreeg Elbaroudi een grote kans uit een corner en had invaller Gloire Kalangu vrije doortocht richting Gouda doelman Jeffrey Vonk, maar speelde hij op laatste moment de bal te ver voor zich uit. Het laatste deel van de tweede helft was het eenrichtingsverkeer naar het Leidse doel. Met de billen samengeknepen werd het eindsignaal gehaald waarbij genoteerd mag worden dat de defensie van Roodenburg een dikke voldoende kreeg deze middag.

Er gebeurde genoeg voor beide doelen.

De equipe van Heijmans heeft laten zien dat er met werkvoetbal ook punten te halen zijn. Roodenburg nadert Gouda nu tot op één punt. Hiermee is de spanning onderaan de ranglijst volledig terug in het restant van de competitie. Aankomend weekend ontvangt Roodenburg BSC’68 dat dit weekend onderuit ging op eigen bodem tegen CVC Reeuwijk (0-1).

Nu weer een redding aan de andere kant..

Een opgeluchte Benny Rhioues na afloop van de wedstrijd:,,We begonnen sterk aan de wedstrijd. We kwamen direct op voorsprong en daardoor konden we wat vrijer voetballen. Dan valt de tweede ook nog en toen hadden we het onszelf veel makkelijker moeten maken. In plaats van door te drukken gingen we achteruit lopen. Daardoor kwamen zij in de wedstrijd en scoorden ze tegen op slag van rust. In de tweede helft was het echt behelpen achterin. Uiteindelijk slepen we de overwinning uit het vuur, puur op karakter. Mede door de wind en regen was de wedstrijd het aanzien niet waard. Maar het maakt mij niet uit. Wij keren naar huis met de drie punten en is het toch weer mogelijk om ons te handhaven. We zijn er nog niet dat mag duidelijk zijn, maar zijn ook nog niet gezien.”

Opstelling Roodenburg: Mike Armitage, Mike Smit (Abdelhak Bouchnafa), Benny Rhioues, Daniel Fleuren, Jeroen van Hooidonk, Giovanni Koelink, Sipan Khalid (Abdel Boukhidous), Chafik Ochan (Gloire Kalangu), Michael van Kooperen, Erwin Verkuijlen, Abdel Elbaroudi.

Foto’s: met dank aan vv Gouda

De spelers liepen in de tweede helft rond als 'verzopen katten'. Het deerde Roodenburg het minst.
De spelers liepen in de tweede helft rond als ‘verzopen katten’. Het deerde Roodenburg het minst.