HomeZaterdagDerde klasseRoodenburg wint van WDS en houdt hoop op lijfsbehoud

Roodenburg wint van WDS en houdt hoop op lijfsbehoud

-

Derde klasse A (zaterdag)-Op tweede paasdag kon Roodenburg de hoop levend houden voor handhaving in de derde klasse door op eigen veld WDS uit Driebruggen te verslaan. Het ontbrak de Leidenaren aan een handvol basisspelers als gevolg van schorsingen. Met een tweedejaars B-junior en een A-junior werd het elftal aangevuld. Niet onverdienstelijk bleek achteraf. De ploeg uit Leiden-Noord won in de blessuretijd. Het werd 3-2 voor de thuisploeg. Een ontsnapping is nog steeds mogelijk.

Dat Roodenburg zich nog niet gewonnen geeft in de strijd om degradatie, was overduidelijk in de eerste helft. De ploeg van trainer Patrick Heijmans streed voor elke meter en voorkwam hierdoor dat WDS aan voetballen toekwam. Regisseur Erwin Verkuijlen (terug van een schorsing) strooide met goede passes. Helaas voor de zwart-blauwen ging het mis in de eindafwerking.

In de tegenstoot waren de Driebruggenaren echter wel gevaarlijk. Zo belandde een kopbal van CVC-spits Rick Wils in het zijnet op aangeven van ploeggenoot Mark Venhuis. Na een aantal aanvallen over en weer kwamen de Sleutelstedelingen toch op voorsprong. Met een strakke voorzet bediende Abdelhak Bouchnafa en kon Abdel Albaroudi de bal simpel binnenlopen. Lang duurde de voorsprong niet voor Heijmans en de zijnen. WDS aanvaller Lourens Uiterwijk werd in de diepte gespeeld, kapte de bal en met een onhoudbare curve werd de stand gelijkgetrokken.

Direct na de gelijkmaker kon Mohammed Elhamami zijn handtekening plaatsen voor een Leidse voorsprong. Oog in oog met de keeper van de opponent faalde hij echter en werd zijn inzet verwerkt. Nog geen minuut later was Elhamami betrokken bij de voorsprong van Roodenburg. Na een hoop geslalom in de Driebrugse defensie wist hij met een harde voorzet Elbaroudi te bereiken die eenvoudig binnen werkte. Toch werd de voorsprong niet behouden. Na wat hotseknotsenbegoniavoetbal rond het strafschopgebied van de Leidenaren schoot WDS aanvoerder Bjorn Stalvord kort voor rust de gelijkmaker binnen.

Binnen no-time na de thee had Roodenburg weer een voorsprong kunnen nemen. Aanvoerder Erwin Verkuijlen kreeg een voorzet op maat van Elbaroudi. Verkuijlen nam de bal uit de lucht en strandde op WDS-keeper Leendert Boerefijn. Aanvallen golfden over en weer, waarbij gezegd moet worden dat Roodenburg de wedstrijd eerder had moeten beslissen. Elhamami had vrije doortocht, Souhail Mkadmi kwam een teenlengte tekort en Bennie Rhioues zag een schot van afstand maar net gekeerd worden.

De Driebruggenaren bleven zoeken naar de voorsprong vanuit de tegenstoot. Toch waren de Leidenaren keer op keer gevaarlijker. De werklust van Roodenburg werd beloond. Diep in de blessuretijd kreeg Roodenburg een vrije trap net buiten de zestien. In eerste instantie werd het schot gesmoord, waarna Elbaroudi verwoestend uithaalde. Een valse hattrick dus voor de aanvaller. Hiermee schoot hij zijn ploeg naar een verdiende overwinning en gloort er weer hoop.

Aankomend weekend wordt cruciaal voor Roodenburg. Op bezoek bij Gouda moet er wederom gewonnen worden en kan het gat tot op één punt gebracht worden. Spanning alom dus.

Goalgetter Elbaroudi over het verloop van de wedstrijd: ,,De eerste helft was redelijk gelijk opgaand. We kwamen twee keer voor en gaven de tegentreffers ook andermaal heel makkelijk weg. Toch hadden wij een licht veldoverwicht. In de rust is ons ook gezegd dat we alles moesten doen om de wedstrijd in ons voordeel te beslechten. Gelukkig is dat ook gelukt. In de blessuretijd weet ik ons team aan de drie punten te helpen. Dat is geweldig!

Elbaroudi vervolgt: ,,Ik moet echt complimenten maken aan onze nieuwe basiskrachten. Onze tweede jaars B-junior Younes Oulmoudem en A-junior Gloire Kalangu. Die hebben een goeie wedstrijd neergezet. En uiteraard onze keeper Mike Armitage. Die gast is iedere week uitblinker.”

Overigens vult Verkuijlen aan: ,,Man,man..ik had ons snel op voorsprong moeten zetten de tweede helft, maar ik faalde. Ik heb Elbaroudi dan ook bedankt met onze winnende goal. Ik was die gasten anders wel effe wat verschuldigd!”

Opstelling Roodenburg: Mike Armitage, Younes Oulmoudem, Benny Rhious (Jose Monfils), Daniel Fleuren, Abdelhak Bouchnafa (Souhail Mkadmi), Jeroen van Hooidonk, Mohammed Bouchnafa (Sipan Khalid), Erwin Verkuijlen, Abdel Elbaroudi, Gloire Kalangu, Mohammed Elhamami.